Elmer har slutat växa...

Som trogna bloggläsare säkert kan se på bilder så har Elmer blivit väldigt smal jämfört med tidigare. Det här har bekymrat mig ett tag och jag har försökt mäta och väga honom hemma men hemmamätningar litar jag inte på.

Den 21 juli var jag med Rachel och Hailey på barndagvården och frågade då Elmers/Haileys sköterska om jag skulle kolla Elmers vikt och längd och meddela dem och hon tyckte att det kunde vara en bra idé.

Jag ringde sedan BVC och fick en tid för en extrakontroll förra veckan och var dit med Elmer och mycket riktigt så växer han inte som han ska. Inte alls faktiskt. Han växer på längden men på tok för sakta så han har fallit en SD-kurva på några månader. Huvudets kurva ser inte heller bra ut men vikten är nog sämst. I början av december förra året vägde Elmer 12,3 kilo, i mars vägde han 12,6 kilo och nu väger han ...fortfarande 12,6 kilo. Han har bara gått upp 0,3 kg på nästan 8 månader och de senaste 5 månaderna av dessa 8 månader har han inte gått upp alls.

Jag bad om att få kurvan utskriven så jag kunde ge den till Borås och i förrgår var jag dit eftersom jag ändå var på sjukhuset hos Hailey.

Jag fick prata med en läkare och visa kurvan och förklara. Hon kan ju ingenting om Elmer eller Langerhans cellhistiocytos, men litade på mina förklaringar och ska därför ringa Göteborg och rådfråga. Elmers läkare i Borås har semester. Grejen är att den här dåliga tillväxten inte är bra för ett vanligt barn, men för ett LCH-barn är det absolut inte bra.

I slutet av förra året, i november började vi prata på allvar om att Elmers sjukdom är aktiv och cytostatika nämndes. Vi tänkte att det kunde vara engagemang i mage/tarm utöver i huden, men problemet är att det i princip inte går att bevisa engagemang där. Pga detta skickade Elmers läkare honom vidare till barncancercentrum i Göteborg och jag var dit med Elmer i mitten av december.

Vid denna tid hade jag mycket kontakt med histioexperten/forskaren McClain i USA och han trodde på aktiv sjukdom, vår egen svenske expert/forskare, Henter, trodde också det kunde vara (och lät som) aktiv sjukdom men tyckte inte det var aktuellt med cytostatika just då iallafall.

Jag skrev i bloggen om en pojke, David, i USA, vars mamma jag har kontakt med genom Facebook. Davids sjukdomshistoria såg precis ut som Elmers och McClain hade bedömt att David hade LCH i magen trots att inga tester kunde bevisa att det var så. McClain gick på sin erfarenhet och kunskap. Han har ju trots allt haft hundratals histiopatienter. David sattes på 6 månader cytostatika.

Det fanns EN skillnad mellan David och Elmer. David växte dåligt och gick inte upp i vikt...



Magen beror på att han har delade magmuskler och på navelbråcket som behöver opereras.


**************

Uppdatering kl 10:53:

Läkaren i Borås ringde precis och meddelade att hon pratat med Göteborg som tyckte att Elmer behöver komma på ett nytt besök där, så Borås skickar nu en remiss till Barncancercentrum i Gbg så får han komma dit om cirka en månad. Hon kontaktar även dietisterna i Borås eftersom det är bra att titta på Elmers näringsintag under 3 dagar som en del av den här utredningen.

Kommentarer
Postat av: Fenomena

:-( Hoppas att det inte är så illa med Elmer. Fast förstår att du är orolig.

2011-08-03 @ 09:23:47
Postat av: Linda W L2K

Usch! Inte rolig läsning... Massor med kramar till er!!!

...blev alldeles tårögd nu... <3

2011-08-03 @ 10:37:05
URL: http://l2kw.blogspot.com
Postat av: Rebecca

<3

2011-08-03 @ 11:42:46
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: Mia

Men lille skrutten då <3 Kram o massa tankar till er <3

2011-08-03 @ 11:46:50
Postat av: Älsklingsfrö

Åh Beckah! Jag blir aldeles dårögd av att läsa det du skriver och får en stor klump i magen. Hoppas nu att de tar alla tecken på allvar och att ni får komma igång med behandling. För det låter ju väldigt mycket som att det faktiskt skulle behövas. Stora varma kramar till er båda!

2011-08-03 @ 12:20:51
URL: http://mari78.blogg.se/aelsklingsbarn!
Postat av: JohannasAlex

:( Hoppas det löser sig. Elmer <3

2011-08-03 @ 14:04:12
Postat av: sofia

nej :( Faaan..



Tänker på er!

2011-08-03 @ 15:50:59
URL: http://kaffebomben.wordpress.com
Postat av: Mamma till Tilde&Bella

Usch vad jobbigt :( hoppas verkligen det vänder och att ni kan få rätt hjälp håller tummarna



Vet hur jobbigt det är när ens barn inte växer :( nu har min lilla ingen sjukdom ( vad vi vet ) men växer också dåligt

Är nästan lika gammal som Elmer men är endast 77-78 lång och vägde 8.7 för 1 månad sedan..

2011-08-03 @ 16:57:28
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag är inte så orolig över Elmers vikt och längd för han är högst normal i både vikt och längd om man ser till normalkurvan. Det som bekymrar mig är att han inte följer sin kurva, att hans kurva planat ut. Om han varit liten alltid, men följt sin kurva, hade jag varit lugn. Victor ligger på den nedersta, streckade linjen i både vikt och längd men följer iallafall sin kurva :-)

2011-08-03 @ 17:15:31
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Linda

hjärtat då <3

ville inte alls läsa detta ju... =( Så skönt att ni får en tid inom en rimlig tid ialla fall, om en månad. väntetider och sånt kan väl vara ganska långa... =/

all kärlek till er

2011-08-03 @ 21:44:16
URL: http://www.lindisen81.blogspot.com
Postat av: Charlotte

Usch, det var inte roligt att läsa. Jag hoppas som du att det bara var ett skrämskott men jag delar din oro. Du får gärna fortsätta att skriva om hur det går för jag tror att vi är många som bryr oss om dig och dina grabbar härute i bloggosfären.

2011-08-03 @ 22:22:10
URL: http://ansgarssyskon.se
Postat av: camilla

Men åååh :( Tänker på er! Hoppas allt bara är falskt larm... :( KRAMAR

2011-08-05 @ 08:11:56
URL: http://familjenappelgrens.blogg.se/
Postat av: thile

Lille, charmisen min (vår) og hans mamma. Sender alle mine tanker til dere. Håper ikke Elmer kommer dit på sin 2 - årsdag.



Klem

2011-08-05 @ 17:02:30


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback