Min unika Elmer <3

Lille skitungen ;-) <3 Jo, jag kanske ska säga vad det nya med Belle är nu då. Orkade inte igår, blir så otroligt trött på det här så ni aaaaanar inte. Är det inte det ena så är det fanimej det andra, det slår aldrig fel. Det måste ju alltid vara NÅGOT, eller hur? Nu ser öronen fina ut, det i huden kommer och går som det vill och verkar i vart fall vara ofarligt. Då måste vi ta något NYTT såklart!

Jag har uppmärksammat att Elmer dricker en väldig massa och kissar en väldig massa. M har också märkt av detta. Jag har haft IS I MAGEN, ignorerat, inte brytt mig. Jag vet att den vanligaste följdsjukdomen till LCH är Diabetes Insipidus ( alltså "vattendiabetes" ca 30 % får den) men jag vet också att det är ovanligt hos de få LCH-barn som bara har LCH i huden. Sååå jag har struntat i det helt enkelt.

Jag hade bestämt mig för att nu jävlar får det räcka. Nästa vecka ska han till Borås och sen får det vara bra. Jag meddelade hans läkare det så sent som i måndags. Hon tyckte kanske inte att det var en överdrivet lysande idé att avbryta hans kontroller utan tycker väl att han ska följa planeringen som finns med en utglesning av besöken. Speciellt eftersom det är grejer hela tiden som jag hör av mig till dem om (Va? jag? Näe, jag ringer väl aldrig? haha). Jag menade att nä, men det är ju bara huden och det är ju aldrig något farligt så det är inga problem att lära sig leva med utan att kolla upp hela tiden. Visst. På mitt eget ansvar går det väl bryta, men jag får höra av mig om det är något. Nä, det behövs inte. Det finns vårdcentral och sånt för Elmer som för alla andra barn tyckte jag.

Gött, ett vanligt liv, ett vanligt barn, inga mer konstigheter.

Glömde dock bort att Elmer är Elmer. Glömde bort att bara för att vårdkontakten försvinner så försvinner INTE Elmers konstigheter. Elmer hade andra planer än mamma.

-Okey ...min konstiga hud skrämmer dig inte längre mamma? Men dåså, då kör vi något nytt för att liva upp det hela! Sa Elmer.

Så ja, det jag blundat för - att han dricker och kissar så mycket uppmärksammades så av dagis också. Igår när jag skulle hämta på dagis var blöjorna slut och jag ifrågasatte eftersom jag lämnade blöjor i måndags. Fick veta att jo men det går åt väldigt många blöjor för han kissar så mycket och dricker så mycket. Hm... jaha? Hur mycket? Väldigt mycket. Mycket mer än vanliga barn.

Tog med mig Elmer hem. Klockan var 15:40 ca. Ska jag ringa? Nä det tänker jag fan inte göra! Det är slut med det där nu! När vi kom hem bäljde Elmer i sig 2 glas vatten som om han aldrig sett vatten förr. Okej Elmer, du får som du vill ...ringde Barndagvården och pratade med Elmers gulliga sköterska (-Heej, det är Elmers mamma, IGEN! haha). Berättade om det här nya och att jag funderade på DI. Jo, förvisso men först och främst kanske man ska gå den vanliga vägen och utesluta vanlig diabetes. Den tanken hade inte ens slagit mig. Men det är ju en autoimmun sjukdom och finns bakåt i familjen så visst, jag borde ha haft med det jag också men han mår alldeles för bra. Mår utmärkt utöver drickandet och kissandet.

Sköterskan ringde Barnmottagningen i Skene och fixade en tid nu på morgonen för att kolla blodsockret med Elmer fastande. Om det är normalt tar de tag i det och kollar DI nästa vecka när Elmer ska dit. Ja, om han inte blivit normal igen med sitt drickande och kissande alltså.

Nu har vi varit på Barnmottagningen och blodsockret låg NORMALT :-) men DET var jag inte bekymrad över för som sagt ...han mår alldeles för bra i övrigt. Hans fastevärde var 5,6 om någon var nyfiken.

Bara att sätta sig på Elmertåget igen och fortsätta färden fylld av knasigheter, oro, läkarbesök, provtagningar och vårdkontakt. Resan var inte slut än. Nu ska jag inte göra en så dum grej igen att ropa hej innan jag kommit över bäcken ...Det HÄR är vårt liv med Elmer, bara att acceptera!


*******

Någon borde spärra Google på min dator :-/ jag är dum i huvudet som inte kan ge fan i sånt här...

"Diabetes kan fastställas genom blodprov. Om du vid två tillfällen, på fastande mage, har ett blodsocker som är lika med eller högre än 7,0 millimol per liter (mmol/l) får du diagnosen diabetes. Hos personer som inte har diabetes ligger blodsockret under 5,6 millimol per liter på fastande mage. Området mellan 5,6–6,9 millimol per liter benämns som nedsatt tolerans mot glukos, socker. Om du har nedsatt glukostolerans innebär det att du har risk att utveckla diabetes längre fram."

//Vårdguiden


******

Uppdatering:

Pratat med Barndagvården. Eftersom Elmer låg på 5,6 som är preciiiis gränsen för lite lätt höjt (VARFÖR kunde han inte ha typ 5,4? JO för att det är Elmer såklart) och han har symptom och sin ärftliga risk och framförallt: FÖR ATT DET ÄR ELMER! Så håller jag honom fastnade den dagen han ska till Borås nästa vecka så tar vi helt enkelt om provet.

Kommentarer
Postat av: Helena

Skicka hit datorn så ska jag spärra så du inte kommer åt några sökmotorer från den i framtiden. Inga problem. Problemet är att du kommer söka info andra vägar, för du känner att du behöver den.

2011-04-01 @ 11:07:46
Postat av: Madeleine Andreassen

Du är absolut inte dum i huvudet, tvärtom är du en mycket intelligent kvinna som blir missförstådd allt för ofta. Vi föräldrar reagerar olika när våra barn blir sjuka. Själv har jag haft tur med mina fyra barn. De har inte varit särskilt sjuka och när de har varit sjuka har jag tagit det med gott mod. Med det är annorlunda med din lille son Elmer. Ingen människa har rätt att säga till dig hur du ska bete dig gentemot Elmers sjukdom och olika symptom som dyker upp. Det är din son och det är din ex mans son, ingen annan person har rättighet att säga till er hur ni ska agera gentemot era barn. Jag hoppas och jag tror att du har regelbunden diskussion med Elmers pappa hur ni ska agera i hans sjukdom. Ha en bra dag och plugga hårt så du uppnår sin dröm att bli sjuksköterska och jag tror alldeles säkert att du kommer blir en mycket bra sjuksköterska, tyvärr har du fått tråkiga kommentarer i från människor som inte har allt för mycket begåvning att komma med när det gäller ditt yrkesval att bli sjuksköterska. Må gott Beckah!

2011-04-01 @ 11:42:05
Postat av: Sandra

Usch vad jobbigt!! Jag håller tummar och tår för att Elmer inte fått diabetes. Hoppas han kan få vara frisk istället!

Många styrkekramar till dej och dina barn!

2011-04-01 @ 11:44:24
Postat av: Jag

Blir verkligen illa berörd över hur du överutnyttjar sjukvården.

2011-04-01 @ 12:22:57
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

aaaw stackare som ska behöva känna dig bekymrad över en sån grej :-( kan inte vara lätt att vara du.

2011-04-01 @ 12:26:48
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Emma

Jag: Sjukvården är väl till för att nyttjas? Är det inte en av dom saker vi betalar skatt till? Speciellt när det handlar om ett barn är det väl alltid viktigt att ta det säkra före det osäkra även om man ofta känner sig som en toknojjig mamma.

2011-04-01 @ 12:45:55
Postat av: Mathilda

Men faan så trött jag blir!! ( inte på dig beckah).

Idioten JAG som kommenterar så här: "Blir verkligen illa berörd över hur du överutnyttjar sjukvården."

Måste få fråga VARFÖR du tycker att hon överutnyttjar sjukvården?? Klart att hon blir oroliga när det hände konstigheter med Elmer..Vet själv hur jag va när min son helt tvärt slutade äta..klart man oroar sig för sin barn.. Väx upp och stå för vem du är istället för att kommentera med Jag. Barnsligt!! Skit i alla idioter Beckah..kram

2011-04-01 @ 12:53:57
URL: http://mathildahanssen.blogg.se/
Postat av: Jema

Vi har gjort tester för DI på S flera gånger, men än så länge ser det bra ut. Vet du hur man gör det? Barnet får inte dricka nåt under natten på x antal timmar (minns inte) och sen tar man urinprov direkt på morgonen. Det var måttligt roligt med en ettåring som, för det första, alltid ville dricka välling på natten och för det andra vägrade allt som hade med pottor och kissa på kommando att göra :)



Hoppas att det går bra för Elmer och DI är ju ändå inte den värsta sjukdomen.



Kram!

2011-04-01 @ 12:54:53
URL: http://jemamedlivet.blogg.se/
Postat av: Nina

Jag känner med dig ska du veta. Min son är långt ifrån lika sjuk som din, men jag har tusentals gånger fått bråka med sjukvården för att få gehör. Stå på dig! Mammor känner när det är något som inte står rätt till. KRAM

2011-04-01 @ 13:19:01
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Det låter tufft Jema :-/ men jag har två fördelar iallafall och det är att Elmer inte dricker välling på natten och kissar på potta om man sätter honom där <3

2011-04-01 @ 15:12:24
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Cissi

Men säger de inte att om man har diabters så blir man trött och hängig? Min kompis fick det när han va liten. Han va jättesjuk. Låg hela tiden.

Hoppas inte Elmer har fått det med..

2011-04-01 @ 17:53:14


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback