Vill vi verkligen ha en sån tomte i regeringen?

Nej till sänkt inkomstskatt! Mer skatt för folket för sjutton! Alla ska behandlas lika och ha lika mycket pengar. Alla ska med och alla är lika viktiga.

...men det finns såklart ett undantag!

Det finns en grupp människor i vårt samhälle vars insats är liiite bättre och lite viktigare än alla andras. Dessa svenska hjältar måste vi värna om för de är otroligt viktiga. För de här fantastiska medborgarna bör vi sänka inkomstskatten för till skillnad mot alla andra så behöver de det och förtjänar det. Ja, det är ju ganska uppenbart vilka jag pratar om, eller hur?

PROFESSIONELLA FOTBOLLSSPELARE!


*ridå*

Nej, det här är verkligen inte mina åsikter utan Vänsterpartiets Lars Ohly. Jag skämdes något otroligt å hans vägnar och hela partiets vägnar när jag tittade på partiledarutfrågningen med honom på SVT1. Jag kan tänka mig att varenda vänsterpartist, ja hela rödgröna sidan satt och skruvade på sig av obehag i TV-sofforna under hela utfrågningen och med ALL rätt! Pinsammare människa får man leta efter.

Varför föra sitt partis åsikter när man kan föra sina egna?

Vidare så tycker Lars Ohly att vi föräldrar i Sverige bör omyndigförklaras och styras när det gäller hur vi ska välja att ta ut föräldrapenningen. Han menade att i vissa frågor måste man gå in och styra de dumma fåren i rätt riktning eftersom de inte klarar av att bli jämställda på egen hand. Nej, han sa inte dumma får men det var ju känslan man fick. Att nästan alla föräldrar själva säger att de vill bestämma hur de ska dela dagarna mellan mamma och pappa har ingen betydelse.

Lars Ohly anser att man ska dela 50/50 rakt av. I praktiken innebär detta att man måste byta när barnet är 7 månader gammalt. Väldigt många barn ammar i ganska stor utsträckning i den åldern och en del helammas fortfarande.

När det kom invändningar kring det här med amningen så släpade lars Ohly fram sin hemmasnickrade statistik á la familjeliv.se : "Men vaddå? det finns något som heter bröstpump, det använde min fru, ALLTSÅ ska det funka för alla" sa han typ med ett hånskratt.

Lilla Lars, nu råkar det ju vara så att allt som funkar i DIN familj behöver inte nödvändigtvis funkar i alla andras familjer! GRATTIS! Din fru kunde pumpa, så bra för er, men alla kan inte det!

Jag själv får kanske ut 20 ml på en timmes pumpande trots att jag kan amma mitt barn proppmätt på 5-10 minuter. Amning och pumpning är INTE samma sak.

Men det är väl såklart jämställdhet att en kvinna ska jobba hela dagarna och sen komma hem och ägna resten av dagen och halva natten åt att sitta fast i en bröstpump för att lyckas hinna få ut tillräckligt med mjölk för att täcka barnets behov följande dag? Fantastiskt rättvist och jämställt!

...dvs OM mjölkproduktionen ens håller för det! Jag personligen hade inte lyckats kan jag säga och jag vet att det är många som har samma problem med en känslig produktion som kräver regelbunden amning om dagarna för att inte tappa i mängd.

Men men det är väl något fel på oss förstås, för klarade fru Ohly att pumpa så gör alla det!

Jag har tittat på alla partiledarutfrågningar men ingen kan få mig så irriterad som den här tomten! Hur fasen hamnade han där? Hur kan partiet vilja ha honom som ordförande? Det är för mig en gåta! Nu riskerar vi att få den här kommunisten tomten i regeringen. Skrämmande. Låt oss hoppas på en fortsatt blå regering!!!

Ikväll är det dags igen för partiledarutfrågning och nu har turen kommit till Maria Wetterstrand. Ska bli riktigt intressant! Jag gillar miljöpartiet. Det stora felet är att de sitter på fel sida. Men man vet ju aldrig vad som händer nu efter valet. Att Sverigedemokraterna kommer komma in råder det knappast någon tvekan om. Sen har vi ett par, tre partier som skulle kunna halka under 4%-gränsen också.

Det är onekligen ett otroligt spännande val i år och det ska verkligen bli intressant att se vad som händer efter valet. Det finns ju en chans att det rörs runt i grytan! Lite grönblått tex hade INTE varit dumt!




Kommentarer
Postat av: K

Men du, för det första blir 240 dagar 8 månader om man tar 7 dagar i veckan. För det andra är det ingen som tvingar någon till något. För det tredje skulle man fortfarande kunna få alla dagar själv som ensamstående. För det fjärde är föräldraförsäkringen den enda socialförsäkring som inte är individuell. För det femte har vi både lagstadgad rätt till deltid och dessutom rätt till amningspauser på arbetstid i många kollektivavtal.



Så hur hotas amningen av en individuell föräldraförsäkring? Jag ser det inte. Jag är liberal och för en individuell föräldraförsäkring, eftersom jag är för individens frihet, som i det här fallet blir inskränt av familjens såkallade frihet.

2010-09-09 @ 11:40:24
Postat av: Linda

Hmm... ja, man skäms verkligen å mänsklighetens vägnar när man lyssnar på Ohly. Stackars sate, att vara så korkad, och inte fatta det själv!

2010-09-09 @ 11:49:25
Postat av: Fia

Jag önskar absolut att det blir regerings byte, Hm är inte Reinfeldt väldens största tomte???? Mer anonym statsminister får man ju leta efter! Kall och otäck människa. Ja Lars Ohly kanske inte är världens bästa talare MEN han har ett GOTT hjärta och man ser att han är en snäll och omtänksam människa! Jag kan inte fattar hur man kan rösta på Reinfeldt, eller moderaterna över huvudet taget! En statsminister ska vara en av folket han ska ha erfarenhet och förståelse och ett hjärta av guld och vilja hjälpa alla som har det tufft! That´s it! Men jag tror att moderaterna tar det iår igen tyvärr har gett upp allt hopp om ett medmänskligt samhälle där man hjälper varandra, vi lever i ett samhälle där vi är egoistiska och där vi bara ska ta hänsyn till oss själva, Människor som tom haft en hjärtinfarkt ska ut och jobba direkt för enligt försäkringskassans läkare som ALDRIG ens har träffat patienten påstår att den kan jobba!!!!Det är ett sjukt samhälle, mycket sjukt!Detta samhälle är bara till för dem rika, de som har BRA jobb, hög utbildade, egen företagare och dem som är friska! Vad ska hända med resten....så stora klasskillnader som det har blivit nu är skandal! Hur kan du störa dig på Ohly i jämförelse med det samhälle vi haft under fyra år och säkerligen i FYRA år till minst!

2010-09-09 @ 11:52:34
Postat av: iidaa

jag har funderat i år på att lägga min röst på vänstern, Men efter det du skriver (missade debatten på tv) så blir jag väldigt skeptisk..

Men anser fortfarande inte att de ska vara blå regering, dom tänker enbart på rika.. dom som råkar tjäna bra ska betala skatt som är hutlös och inte alls kommer tjäna på att tjäna bra på lönen..



hade jag kunnat hade jag satt mig och kollat debatterna via nätet.. Men det går inte :( allting bara laggar

2010-09-09 @ 11:55:07
URL: http://hobbyflatan.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

jag vill påpeka att jag INTE röstar på Moderaterna. varför förutsätter folk det bara för att man vill ha en blå regering?



Ida; jag föreslår att du själv tar reda på, och sätter dig in i politiken istället för att bara lyssna på att "alla" säger att den blå sidan bara värnar om riska. jisses, så är det verkligen inte. Väldigt gamla och förlegade påståenden utan minsta grund i dagens läge.

2010-09-09 @ 12:08:49
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

K: Nej, jag skulle inte kunna ha möjlighet att amma på arbetspauser. DET KOMMER INGET NÄR JAG PUMPAR..

Så det skulle inte spela ngn roll.



Jag hel ammar min dotter på 8 mån fortfarande. Ngt enstaka mål gröt & babyburk (typ 6 tsk) äter hon, hon är inte intresserad, och jag har inte bråttom att sluta.



Det borde vara upp till varenda förälder & familj o bestämma hur man ska göra..INTE EN POLITIKER!



Min man jobbar som bonde, han kan inte ta ut ngn ledighet, han har ALLTID jobb.

Så vi har lagt den biten på mig sj, jag vill dessutom vara ledig, ser INTE det som en kvinnofälla eller boja som så fantasktiskt flera andra korkade människor tycker.



Ge FAN i min & min familjs f-ledighet!! arg



Låt alla FAMILJER få disponera sina dagar som de själva vill!



Kvinnor kan mamma, vi är gjorda för de, sen finns de dom som väljer bort det iaf, meeeeen största majoriteten väljer att amma.

Karlar kan inte amma, de ger ersättning ist.

Är man i en familj som där mamman ammar och kan inte pumpa (så som det är för jätte många) så har man ett problem i så fall om Lars får bestämma)



JAg har tagit upp detta i min blogg med http://ocultia.blogg.se



Håller med Beckah fullständigt. Herr Ohly.. inget wiskey i kaffet innan debatt!!



=)



2010-09-09 @ 12:15:26
URL: http://ocultica.blogg.se/
Postat av: Johanna

USCH FÖR ALLT VAD BLÅTT HETER!!!!!!!!!!!

2010-09-09 @ 12:38:57
URL: http://johannasalex.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Varför usch? Du får ju skriva lite mer än så, lite anledningar alltså :-) För jag antar att du är väl insatt och vet varför du inte gillar blått och vet var alla partier verkligen står i olika frågor.



Min erfarenhet är att de flesta bara lyssnar på vad alla på jobbet säger, eller mamma och pappa osv men egentligen inte har en aning och inte är det minsta politiskt insatt.



OBS inte du alltså, men generellt sett är det vääääldigt mycket så. kram

2010-09-09 @ 12:41:55
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: iidaa

jag har satt mig in mer iår, än dom andra åren.. :)

men ändå fastnar jag på röd sida..



Men just detta uttalandet med ohly chockade mig.

2010-09-09 @ 12:46:19
URL: http://hobbyflatan.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag tycker moderaterna gjort det bättre. Även med sjukskrivna. Visst är reglerna hårda ibland. Men det är snabbare besked och efter 90 dgr gör FK en utredning på sjukskrivning. Jag är kommunalanställd inom sociala omsorgen. Vi har mer förmåner när det gäller friskvård bla och det är tack vare moderaterna. Även tillgång till naprapat. Med förra regeringen gick vi ihand med samma lön som dem med ingen utb. Frustrerande. Nu ligger vi 4-5 tusen ifrån dem. Vilket är rättvist. Bor även i villa med tre barn som vi köpte 98 under lågkonjukturen. Tur för oss som ligger båda på medellöner. Fastighetskatten var hemsk 24000 om året under den röda regeringen. Kändes som man blev straffad för man lyckades köpa hus i rätt tid. Nu betalar vi 4000 bara. Känns rimligt. Tandläkare var och är dyrt. Men tänker ngn på att det ändå blivit billigare? Min man är egen företagare inom plåtslageri. Nu är det bättre med ROT-avdraget för folk anlitar mer svenska företag istället för svartarbetare från öst. Vilket gynnar Sverigen och vi får in skatteintäkter och fler arbetstillfällen.

Till er som varit sjukskrivna under den röda regeringen vill jag bara fråga..hur tyckte ni själva det var med handläggningen på FK jämfört med nu? Jobbskatteavdraget är bland det bästa regeringen införde, gynnar oss medelinkomstagare som kämpar att gå till jobbet. För en medelinkostagare blir det en reduktion på ca 10000 kr. Till Johanna jag är oxå nyfiken på varför det inte ska vara blått.

Håller tummarna för en blå regering!!

2010-09-09 @ 13:17:21
Postat av: karolina

Håller med dig fullständigt i det här inlägget, Beckah. Ohly är riktigt läskig.

2010-09-09 @ 13:29:16
Postat av: qat

Röstar på piratpartiet ja'. :D

Stolt dessutom.



MEN jag vill bara påpeka att varenda parti har ju något som låter bra (resp. dåligt). Grejen är väl att man får leta efter det parti som stämmer BÄST överens med ens värderingar. Vad mig anbelangar finns det inget parti som jag håller med till 110%.

2010-09-09 @ 13:33:36
URL: http://ienannandelavlivet.bloggplatsen.se
Postat av: Mudhoney

Fia: "En stadsminister ska vara en av folket"... Som Ohly då? Som har en fin bostadsrätt, fet bil och sin dotter i privatskola. Ja snacka går ju.

2010-09-09 @ 14:47:10
URL: http://mudhoneys.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Miss Julia hur kan du säga så om Alexandra som har (inscrutable.blogg.se) Alle är en jättefin mamma som verkligen tar hand om Alizia. Visst har hon lämnat bort Alizia för att festa, men vem har inte gjort det liksom? Och sen dricker hon inte alls så jätteofta heller kanske högst 1-2 ggr i veckan och då är det vin och vadå hon är ju hemma samtidigt med Alizia då. Alizia är ju ändå snart 4 månader så klart hon kan åka till sin mormor och morfar medans Alexandra jobbar. Och Alizia har faktiskt en pappa visst han kanske inte är den bästa som har haft drogproblem och lämnade Alle i 8 månaden men han bryr sig iaf nu. Klart man också ska få åka på semester utan sina barn, man behöver ju inte sitta klistrade med dom dygnet runt.

2010-09-09 @ 15:17:34
Postat av: Anna

håller med både Beckah och Linda !!

tycker moderaterna har fixat dessa 4 år utmärkt , trots kraftik lågkonjuktur.. man kan ju undra hur det hade gått för dem röda ??!!

ska ska löna sig att jobba !! och det ska löna sig att ha en utbildning !

2010-09-09 @ 18:03:54
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Ja man undrar hur det hade sett ut om vi hade haft röd regering även nu de senaste 4 åren!



Folk har tydligen glömt vilket jävla gnäll och klagande det var under den lååånga tid vi hade rött! :-) Folk var fruktansvärt missnöjda då.

2010-09-09 @ 18:08:04
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Carro

Ocultia: jag hade garna struntat i din familjs beslut om det inte var sa att jag betalde skattepengar till er! Du far jatte garna vara hemma men JAG vill inte betala for nagot som missgynnar mig, som kvinna, pa arbetsmarknaden. Det far ni sjalva sta for.



Jag ar kluven i denna debatten. Tycker foraldrarledighet ar bra, men det ar skrammande hur langt ner sverige faller nar det kommer till jamstalldhet pa arbetsmarknaden.

Sen tycker jag minst sagt att ohly ar en tomte! Hans uttalande om brostpump ar fan bland det dummaste jag hort. Beckah du har sa ratt i detta.

2010-09-09 @ 18:26:24
Postat av: Petra

Men har det blivit hårdare regler - eller bara mer rättvisa? För ca 6 år sedan försökte förra regeringen att se till att alla förtidspensionerades för att få bort folk från sjukskrivningsstatistiken - däribland även mig, 37 år gammal med en ryggskada men med en vilja att arbeta...



jag valde att jobba med annat - skapade mitt eget jobb som passade min skada istället - erbjöds ingen rehabilitering eller liknande - jag skulle bara bort ur den dåvarande usla sjukskrivningsstatistiken. Undrar hur många som är unga sjukpensionärer nu som egentligen borde kunnat jobba???



Just nu är det många arbetslösa men det görs ju försök för att få ut dem i arbete... och även de som varit långtidssjukskriva som i vart fall kan försöka jobba med något... näe - alla kan inte - men kanske en stor del kan försöka hitta något som passar. att försöka rehabilitera in folk in i arbete igen är väl positivt? Inte negativt!

2010-09-09 @ 18:48:24
URL: http://www.willvin.se/sv/willvin-blogg
Postat av: Evelina

Haha Ohly gör mig alldeles fly förbannad, visste knappt vad jag skulle göra när han började prata om hur ALLA ska göra med amningen...

2010-09-09 @ 20:49:06
URL: http://happilyeverafter.se
Postat av: Magdalena

Heja Beckah!! Det kunde varit jag som skrivit inlägget. Håller med om vartenda ord! Förbannade kommunist tomte!

2010-09-09 @ 21:41:26
Postat av: Helena

Jag tycker de blåa har tagit tag i massa problem.Alla som va sjukskrivna som kunde jobba lite de är ett stort problem vi haft.Nu har de fått chansen att få ett arbete istället. Men det är synd att de blåa har sparkat på de svag de som verkligen är sjuka och inte kan jobba.

Men det andra packet som kunde jobba lite och inte va så sjuka. Nu är de ute i arbetslivet.



Hoppas det inte lät konstigt de jag skrivit. Hoppas du fattar vad jag menar! =)

2010-09-09 @ 21:50:10
URL: http://helenaekberg.blogg.se/
Postat av: Amaranth

Hear hear! :-)

2010-09-09 @ 23:14:44
Postat av: Helena med Eskil och Simon

Hoppas verkligen att alliansen tar hem det igen. Bra skrivet, Beckah!

2010-09-10 @ 09:19:43
Postat av: He

Har själv inte tittat speciellt mkt på "val-tv", men jag håller med dig i det du skriver och det förvånar mig inte alls att han uttryckt sig så korkat.



Människan är uttalad kommunist och det säger mkt, tycker jag, eller allt. Med det står han för diktatur och att ta bort varje enskild människas rätt att göra egna val - staten ska bestämma ALLT.



Hellre blått än att stödja kommunister och deras allierade...

2010-09-10 @ 13:37:07
URL: http://fjaaant.blogg.se/
Postat av: Carola Paro

Lars Ohly är en oerhört obehaglig typ som vill att alla människor ska vara likdana och fungera på samma sätt. Det är detta han antyder när han säger att alla ska kunna pumpa bara för att hans fru kunde göra det.

För oss hade det helt klart inte fungerat att maken var föräldraledig halva tiden, vi fick samma inkomst som innan om jag var det, men om han varit det så hade vi fått lägre inkomst, det hade vi inte haft råd med. Vet många som har det så. Låt alla bestämma själva över sina föräldradagar, löneskillnaderna får man hitta något annat sätt att lösa.

Vidare får man tänka på att jämlikhet inte behöver betyda att alla gör exakt lika mycket av exakt samma saker, det kan handla om att var och en gör det han/hon är bäst på och trivs bäst med, och så delar man på det båda tycker är tråkigt.

2010-09-11 @ 11:07:29
URL: http://barbamamas.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback