Gå i skola och ha småbarn

M kunde inte ta vård av barn. Han jobbar som murare och skulle byta ställe idag och ha någon kurs eller vad det var. Men det löste sig. Elmer är på dagis och Alvin har barnvakt. Själv är jag i skolan och fick gjort mitt prov - YEY!

Men vilken skillnad det blir när man går i skola och har småbarn :-/ igår hade jag planerat att plugga på kvällen men så fick jag ju som sagt en sjukling så vi bestämde att det var dumt om M skulle släpa med sig ungarna på kvällen (han har dem på tisdagkvällar några timmar) så istället hälsade han bara på oss ett tag och satt hemma så jag kunde gå till affären, men först skulle ju middag lagas och barn matas innan jag kunde gå till affären. Sen när jag kom hem skulle Elmer badas, fixas och nattas och jag ville se partiledarutfrågningen på SVT1 klockan 20 och så vaknade ju Alvin titt som tätt och skulle skötas om och få vatten, Alvedon och allt vad det var.

Sen vill man ju hinna ha kontakt med lite folk på nätet och när jag äntligen skulle plugga lite så var jag tvungen att göra i ordning allt först - ta fram kläder inför morgondagen, hänga tvätt, duscha osv. Klockan 23 var jag äntligen klar och kunde sätta mig med boken. SKITTRÖTT eftersom jag fått kliva upp 04:45 igår morse när Alvin vaknade och väckte Elmer.

Så jag orkade bara läsa i en timme knappt och sen var jag hungrig och skulle äta något. Så jag satte mig framför TVn och upptäckte att de sände Idol i repris! Jag missade Idol kl 20 eftersom jag hellre valde Partiledarutfrågningen. Jahapps så fastnade jag ju framför TVn till halv 2 och så fick jag ta och sova några timmar och sen vaknade Elmer första gången vid 6-tiden och höll på grejade fram till 7-tiden då jag klev upp. Gjorde i ordning barn och mig själv. Skickade iväg Alvin, sen iväg med Elmer till dagis och så äntligen hinna kasta i mig en kopp kaffe och iväg till skolan...

Nåja provet gick helt okej iallafall som tur var :-)

Beskrivningen ovan är inte på något sätt ovanligt, alltså så ser det ju ut hela tiden och jag menar inte att klaga :-) jag bara konstaterar att det ÄR ganska pillrigt att gå i skolan och ha en massa barn och vara ensamstående, fast jag är ju inte ensam förälder iallafall som tur är! M har haft barnen största delan av helgerna sista tiden och har dem även tisdagskvällar och utöver det så har jag tillgång till barnvakt om jag behöver. Jag har så många olika som kan vara barnvakt så kan inte den ene så kan alltid någon annan. Det brukar lösa sig.

Skönt att få känna att man lever dock :-P På fredag är det bara MIN dag iallafall och den ska jag utnyttja på bästa möjliga sätt. Mer om det längre fram.

Nej nu ska jag ta och plugga lite Engelska. Sitter på skolan nu alltså ;-) nästa lektion är Engelska men det är en stund dit.

Hej hej

Kommentarer
Postat av: ak

Oj, du klarar dig alltså på fyra timmars sömn per natt??? Jag är också ensam med tre, har vissa latenta depressiva tendenser och går alltid och lägger mig med eller strax efter barnen för att undvika att må dåligt. Det är aldrig värt att riskera att behöva gå upp mitt i natten (som man ju får med små barn) och få för lite sömn. Jag behöver 7-8 timmar men kan klara mig på 5-6 vissa nätter. Blir det för lite sömn kommer depressionssymtomen som ett brev på posten.

2010-09-08 @ 14:12:49
Postat av: thile

Godt dere deler på det (selvklart).

Tenker provet gikk bra, vennen!



Oh, ikke rolig med så tidlig vekking av Alvin om natten. Hvilket tempo, det blir hos deg, noen ganger.

Ha en toppen dag på fredag, som er DIN dag. Klemmer fra meg.

2010-09-08 @ 14:34:27
Postat av: Anna

Beundrar dig som orkar! You go girl!

2010-09-08 @ 14:48:45
Postat av: Fia

Javisst är det tufft!

2010-09-08 @ 17:03:44
Postat av: Veronica - mamma till Alfred, Elmer & Willy

Det där känner jag igen lite från att jag läste till lärare ^^ Men oj så stolt man blir över sig själv när man väl klarar det! Det är ju inte helt lätt! :-)

2010-09-08 @ 21:50:44
URL: http://veronicamamman.blogspot.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback