En sån här grej till och då JÄVLAR!

Det är kallt ute för det blåser starka isvindar. Senast idag har det dessutom regnat. På väg mot dagis ser jag att de är ute med barnen och leker och när jag kommer närmre ser jag en dagisfröken sitta med en ettåring i famnen på en bänk. Bakom henne ser jag hur Elmer klättrar upp på bänken och ställer sig upp och vippar på kanten. Jag gör en allvarlig min och dagisfröken vänder sig om och tittar på Elmer men gör inte ETT SKIT! Hon sitter lugnt kvar med den andra ungen i famnen och tänker inte fånga Elmer som står där och kan falla bakåt med huvudet i asfalten.

Elmer är smart och går åt rätt håll dock och blir infångad.

Men vad FAN har han på sig? Jordens tunnaste byxor som legat i väskan som extrakläder. De är stora sandiga och jätteblöta fläckar på byxorna. Upptill har han på sig en tunn fleecetröja och en t-shirt. ENBART! Nu menar jag INTE en vind- och vattentät WS-fleece utan en helt vanlig TUNN fleecetröja vars ärmar är genomblöta upp till armbågarna.

Hela ungen är iskall! Alvin har skaljacka men bara vanliga velourbyxor som såklart är blöta och sandiga. Inga regnbyxor eller överdragsbyxor.

Jag går in och rafsar ihop deras saker och går hem med dem snabbt. Elmer måste tinas upp så jag drar av alla blöta kläder och sen blöjan. Han är röd i rumpan och har rester kvar av en värdelöst dåligt bytt bajsblöja. Både armar och ben är helt blåa och det tar nästan 10 minuter i varm dusch för att han ska återfå färgen.

VAD FAN ÄR DET HÄR FÖR JÄVLA SKIT??!!!

Det är INTE så att det inte finns kläder på dagis!

Alvin har på dagis: stövlar, regnoverall, överdragsbyxor och ett regnset med jacka och byxa + skaljackan som nu var det enda han hade på sig och höstskor.

Elmer har på dagis: en vind- och vattentät höstoverall från Mini a Ture, ett regnset med jacka och byxa plus en extra regnjacka som blivit kvar från Alvin som Alvin vuxit ur. Han har även stövlar och en skaljacka. Detta är allt de valde att INTE ha på honom utan istället tog de på honom en tunn fleecetröja och höstskor enbart. Alla andra barn hade riktiga jackor.

Han är förkyld och har hosta redan sen innan! Nu åker han väl på lunginflammation, vi får väl se.

Kommentarer
Postat av: Elin i Malmö

Usch, stackars barn! Finns inget värre än att frysa!! Jag tycker nog ändå att du ska säga till fröknarna nästa gång, de hade ju en HEL del kläder att välja mellan!



Ang kylan och förkylning/lunginflammtion:

"Att en förkylning orsakas av kyla är alltså en vanlig missuppfattning. En förkylning kräver helt enkelt ett virus och virus påverkas inte av temperatur, i kroppen eller i klimatet"



"Allmäntillståndet påverkas kraftigt vid en långvarig nedkylning, men det ska vara en svår nedkylning näst intill medvetslöshet. Då löper personen i fråga större risk att drabbas av förkylning och till exempel lunginflammation."



Taget från en rolig sida från smittskyddsinstitutet ang. myter om sjukdomar :-)

http://www.smittskyddsinstitutet.se/smittskydd/arkiv/myter-och-folktro/myter--snuva-knappast-vadrets-fel/

2010-09-15 @ 17:31:32
Postat av: Maria - Mamma till två

Men fy vad dåligt =/

Stackars barn som behöver gå o frysa när de är på dagis =(

2010-09-15 @ 18:25:53
URL: http://o0misa0o.blogg.se/
Postat av: Maria

Men fy!! (ojoj vad jag hade gått i gång om ngt sånt hänt på mina barns fsk...) Var det ordinarie personal där?

Överdragsbyxor på lekande barn utomhus nu är ju bara ett måste!

Ja nu hade jag inte hanterat det på samma sätt som du. Jag hade talat direkt/bums med personalen (så att även de hade fått se/känna på mitt kalla barn. Sedan hade jag velat höra deras motivering till klädvalen. Därefter hade jag gått direkt hem för att kontakta ansvarig rektor.

2010-09-15 @ 18:37:01
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag tyckte det var bäst för mina och alla andras barn att jag inte tog upp saken där och då eftersom det inte hade blivit några fina ord och dessutom var det bråttom hem med Elmer.



Minst en dagisfröken läser bloggen och dessutom är det mer pinsamt och skämmigt för dagiset när jag hänger ut dem så här.

2010-09-15 @ 18:39:49
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Egomamma.se

Det där hade jag inte väntat "till nästa gång" med, det hade rektorn åkt på imorgon bitti vare sig h*n vill eller ej, jag hade hängt på låset och förklarat att om inte personalen är utbildad så ska de åtminstone ha sunt förnuft, och när de så uppenbart inte har detta, lär det knappast vara aktuellt att betala för dagistiden.. (betalar du inte så kan du informera om att det finns flera dagis och att du överväger ett byte.) Jag har en gång i tiden bytt dagis för mindre, och se på fan, personalen blev utbytt och sägs vara toppen numera, allt p g a en rejäl markering. Dock var det inte i din kommun utan i Katrineholm..

Acceptera INTE, härja som bara fan. Att de har för stora barngrupper ska inte du behöva tänka på, det är DERAS huvudvärk.

2010-09-15 @ 18:42:38
URL: http://egomamma.se
Postat av: Malin

Jag hade tagit upp detta med personalen direkt när jag hämtade och sedan med förskolechefen också. Detta är inte ok någonstans!

2010-09-15 @ 18:58:38
Postat av: Alexandra Harjula Gad

USHA!! Jag skulle anmäla dagiset till barn och utbildningsförvaltningen, eller vilken kommun-del det nu är som är ansvarig för dagis. DET FÅR INTE GÅ TILL SÅ HÄR!! =( KRAM

2010-09-15 @ 19:14:18
URL: http://mammaharjulagad.blogg.se/
Postat av: Anneli

Förstår att du blir upprörd. Det skulle jag också bli!

Märkligt att inte någon personal reagerar över att Elmer är genomblöt på kläderna och har för lite på sig. Ibland får jag för mig att dagispersonal är väldigt slappa och bekväma (dock inte alla som tur är) men det du beskriver låter verkligen som något du skall ta upp med dem ganska omgående.



Och vad är det för en fröken som ignorerar ditt barn när han är på ett sådant ställe där olyckan lätt kan bli ett faktum? Nej fy vad arg jag blir!

Mycket dåligt och ansvarslöst av personalen! Usch!



Ofta när jag går förbi förskolor och ungarna är ute och leker så är det nästan alltid en förekommande syn att personalen står och pratar med varandra på gården i stället för att se till barnen.

2010-09-15 @ 19:30:31
Postat av: Mamma_4

Maria : "Var det ordinarie personal där?" Vad menar du med det? Tror du automatiskt att det "bara är en vikarie" för att inte har rätt kläder på sig och vad är det som isf säger att en vikarie alltid är sämre?



Becka: Jag förstår ditt missnöje om det stämmer allt du skriver, jag hade också reagerat starkt men jag fattar inte varför du skyndar hem o "hänger ut dagiset" ist för att först prata med dem. Du vet att endel av dem läser din blogg vad vinner du då på att spy ur dig en massa här innan ni ens försökt reda ut ev problem "öga mot öga"?

2010-09-15 @ 19:31:15
Postat av: Marie

Innan man anmäler en förskola ska man alltid prata med personal och rektor,om inget händer då kan man gå vidare.

Men även om man går vidare så händer det inte mycket.

:(

2010-09-15 @ 19:46:20
Postat av: Emma

Stackars ungar som måste frysa! Är likadant på min bonussons dagis. Vi tar dit ordentliga regnkläder, extrakläder och stövlar. Men ändå kommer man dit och hämtar honom och han är dyngsur och har bara vanliga kläderna ute i regnet.

2010-09-15 @ 19:50:49
Postat av: Linda -mamma till tre

det där känner jag igen :( Min son var dyngsur rätt igenom när jag kom o hämta honom en dag... Dom skyllde på att dom inte hittat regnkläderna. Gick in o kolla och på hans plats hängde dom i en påse.. En påse som personalen stoppat dom i! Stackars lilla elmer..så får det inte gå till ;(

2010-09-15 @ 20:08:32
URL: http://underbarastelinda.blogg.se/
Postat av: Emma

Fy fan!!

dom människorna borde inte jobba med barn!!

eller med människor överhuvudtaget!!

hoppas verkligen inte dom blir sjuka nu..

om dom blir de ska dagiset böta dyrt!

2010-09-15 @ 20:11:26
URL: http://spangsan.blogg.se/
Postat av: Hannele - Snart 2barnsmamma (bf på söndag!)

Men gud! o.O vad äre för okunniga idioter som jobbar på dagiset där? o.O

Fy fan..hade jag varit du så hade jag tagit ett snack med dom! jävla nötter ! o.O

2010-09-15 @ 20:23:26
URL: http://mammah.webblogg.se/
Postat av: thile

GILLAR INTE!!!

Det var bra du ikke sa noe! Jeg hadde sagt masse fy fa..

Håper de leser HER!!! FY!!!

2010-09-15 @ 20:59:32
Postat av: Ida

Men WHAT?

Jag hade blivit skitarg, som du! :-[

2010-09-15 @ 21:24:15
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com
Postat av: Elli Caramelli

Jag hade inte lämnat dagiset utan att ställa fröken "mot väggen"!

2010-09-15 @ 22:00:24
URL: http://bellan85.blogg.se/
Postat av: Veronica - mamma till Alfred, Elmer & Willy

Förstår dig verkligen! Var med om en liknande sak när min äldsta precis börjat dagis. Fast det var tvärtom, det var säkert 30grader varmt ute och de hade klätt min son i jeans och en tjock tröja, tubsockor i sandalerna. Fullständigt idiotiskt! Resulterade i en överhettad 2åring. De påstod att de inte fanns något annat i hans ombyte (vilket det fanns!!) De fick en ordentlig utskällning kan jag tala om!

2010-09-15 @ 22:12:35
URL: http://veronicamamman.blogspot.com
Postat av: MP

Så alla andra ungar var klädda som de skulle förutom dina?

2010-09-15 @ 22:24:50
Postat av: Tina

Ja, man slutar aldrig att förvånas. Än är inte sista dåren född.



Nu menar jag inte att Elmer ska ha någon slags särbehandling, MEN med tanke på de sjukdomar han bär på i sin lilla kropp så är det väl väldigt dumt att göra så att det kan trigga igång t ex LHC.



Sen kan man ju undra varför alla andra ungar var riktigt klädda och inte dina. Är det något personligt dom har emot dig så är det väl bättre att ta det med dig än att protestera på det här viset. Men nej, så illa kan det väl inte vara. Nej.

2010-09-15 @ 23:37:26
Postat av: Erica

Jag har jobbat på dagis en gång i tiden, och jag håller med dig, är likadant här. Jag var den enda av fröknarna som kämpade med att sätta på VARENDA unge ytterkläder medans dom andra sa "dom får ta på sig själva, och om dom inte kan så får dom gå utan, vi ska inte vara påkläderskor"

Jaha men små barn på 1 år kan faktiskt inte ta på sig så jätte bra.

Och ibland när jag började lite senare och kom under deras utelekstund så såg jag barnen springa omkring i tunna tröjor mitt på hösten och så kom dom springandess till mig och sa att dom frös och ville gå in, men det fick dom ju självklart inte även fast jag erbjöd mig att kunna vara inne med dom.

Dock tog jag alltid på dom mer kläder då men det hjälper ju inte mycket när dom redan är nerkylda.

Jag märkte att det är dom som är utbildade som inte tar det på lika allvar, utan dom som har passionen för att jobba med barn som gör det bästa jobbet.



Klaga hos rektorn på en gång säger jag bara.

Tänk om samma sak händer igen och den här gången rammlar verkligen Elmer och kanske slår sig ordentligt?

2010-09-16 @ 00:16:51
URL: http://duveterica.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Nej resten av barnen var klädda som Alvin och saknade överdragsbyxor/regnbyxor poch stövlar. Många barns byxor var helt förstörda av fläckar på knäna, Alvins tex.



Däremot var Elmer den enda som inte hade jacka.



Väldigt märkligt att de inte orkade klä på honom för i förrgår när det var strålande sol och vindstilla tog de på honom fleecejackan + vindoverallen över, då fick jag också säga ifrån att det är alldeles för mycket för det vädret.



Jag kan tycka att det är rätt grundläggande att 1. kunna klä efter väder och 2. att hålla sig uppdaterad på klädmarknaden alltså hur olika plagg funkar så som windstopperfleece, skalkläder, funktionskläder osv.



Inom alla andra yrken krävs det att man håller sig uppdaterad, varför inte på dagis?

2010-09-16 @ 01:30:34
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Malin

Får man fråga vilket dagis det handlar om?

2010-09-16 @ 07:29:33
Postat av: Andrea

jag skulle prata med föreståndaren på en gång. TRåkigt när man inte kan lämna sina barn på ett fungerande dagis (jag säger fortfarande dagis oavsett). Känns bra att man själv har ett underbart dagis där personalen är kompetent och gillar barnen.

2010-09-16 @ 07:48:38
Postat av: Mia

Din kommentar här ovan förklarar (men försvarar inte) dagen händelse. Jag tror att de demonstrativt gjorde så idag för att du sa att han var för varmt klädd sist du sade till.

2010-09-16 @ 07:50:25
Postat av: Johanna M

Oj! Som många andra skriver hade jag ringt till rektorn och diskuterat saken.



På min dotters förskola är det verkligen inte så. Lärarna är ute med barnen och är fullt delaktiga, och de är välklädda allihop. Tycker nästan det kan vara tvärtom - de klär på dem för mycket.

2010-09-16 @ 08:35:14
URL: http://anotherplaceincyberspace.blogg.se/
Postat av: Lindet

Det låter ju inte klokt!

När man lämnar barnet på dagis ska man ju kunna känna att man lämnar barnet i trygga händer.

jag tycker att du ska prata med personalen och säga att det är viktigt att han har på sig ordentligt med kläder, men samtidigt får han ju inte svettas bort. Kanske hjälper med att du visar hur viktigt det är? De vill ju inte att du kommer och ser honom "fel klädd" ute när du hämtar honom.



Hoppas det ordnar sig!

2010-09-16 @ 09:24:52
URL: http://lindet.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se

Mia: va? Nej det tror (och hoppas) jag verkligen inte att personalen skulle låta ett barn vara alldels för kallt klätt på grund av att barnets förälder klagat.

2010-09-16 @ 11:19:49
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anna

Passar det inte så håll ungen hemma då. Det finns ju en anledning till varför man ska vänta med förskola tills de kan prata och förmedla det de känner.

2010-09-16 @ 11:26:34
Postat av: BeckaHBitcH.se

Så om man har ett barn med ett handikapp som gör att hen inte kan prata så kan man aldrig ha barnomsorg då menar du? :-) med ditt resonemang ska man alltså räkna med att småbarn får gå med smutsig blöja, för varma/kalla kläder, inte få mat och vatten osv? Så otroligt korkat!



Menar du att en utbildad pedagog inte ska klara av så basala saker som att klä efter väder???! Jisses. Är personalen så otroligt inkompetenta så hjälper det knappast att barnen lär sig PRATA. En fyraåring kan prata hur bra som helst men är alldeles för liten för att avgöra vilka kläder som är rätt. Hen skulle nog lätt kunna gå ut barfota i oktober eller ta på sin fina vinteroverall i juli.



Dessutom är det inte alls så att PRAT är det enda sättet att förmedla vad man vill. Även ett nyfött barn kan berätta när hen är hungrig, trött, varm, kall, våt osv.



Problemet är att små barn inte förstår vad som är bäst för dem, hade de vetat detta hade man kunnat lämna dem hemma ensamma istället för på dagis. Elmer sa inte ifrån att han var kall och blöt. Det hade han inte gjort om han kunnat porata heller eftersom hans glädje över att vara ute och upptäcka, äta sand osv vägde tyngre än känslan av att han frös.

2010-09-16 @ 11:33:45
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anneli

Oj vilken bra kommentar av dig Beckah på Anna's märkliga svar!



2010-09-16 @ 13:26:58
Postat av: Elin

Har du pratat med personalen än?



2010-09-16 @ 15:20:33
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag har hört personal säga till 4åringar som ville leka med vatten (när det hade regnat och var blött i både gräs och gungor) att det skulle dom ha tänkt på och satt på sej regnkläder. För en fyraåring tänker ju så långt. Riktigt dåligt.

2010-09-17 @ 09:36:13
URL: http://theomylove.blogg.se/
Postat av: Karin

Helt seriöst, varför gå hem utan att ta diskussionen på plats? Känns som en jätte engagerad förälder som väljer att ta det via son blogg istället för med berörda parter... ?

2010-09-20 @ 10:48:09
Postat av: Anonym

Löjligt o hänga ut dagisfröken på detta sätt. Du kunde ha pratat med personalen på plats.

2010-09-25 @ 22:49:19


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback