Rött på bebisen

Jo, jag nämnde ju att Elmer har en konstig röd fläck på rumpan/låret. I söndags när han kom hem från pappa så var han röd i rumpan av helgens diarré och så hade han som en röd fläck/ett streck ner över låret. Det var då mycket blekare än på bilden här nedan och såg precis likadant ut som det röda i rumpan så jag trodde de hörde ihop även fast strecket halvt låg utanför blöjan.

Jag smörjde både strecket och rumpan men under natten var det bara det i rumpan som blev bättre medan strecket bara blev ännu rödare och varmt att ta på. Konstigt? Tänkte jag och funderade om han kunde ha ramlat och satt sig på någon kant eller liknande men sådana fläckar brukar ju sluta vara röda och bli lila/blå/gröna/bruna/gula istället, ja alltså bli ett blåmärke. Så blev det inte med denna den fortsatte vara röd och se färsk ut. Dessutom får det till en JÄVLA smäll för ett sånt här märke. Tror inte ens jag sett en sån här röd fläck innan.

Jag visade ju den igår på sjukhuset men det gick inte säga vad det var förrutom att de, precis som jag, inte tyckte det såg ut som att han gjort sig illa. Jag har frågat M också och han kan inte minnas någon händelse som skulle kunna orsaka ett sånt märke. Däremot rev Alvin Elmer över ryggen ganska illa och då var Elmer skitledsen och satt i M's knä länge osv. Men det var den enda så ledsna gången han kommer ihåg.

Jag tycker nog att det blev värre, rödare, när han fick medicinen igår. Vet inte om det kan ha koppling men alla prickar han hade blev över huvudtaget rödare och fler och både knasfläcken på benet och lilla fläcken på axeln "vaknade". Sen blev han febervarm hela han medan vi var nere på röntgen och väl där fick han även en del röda fläckar och prickar på huvudet, som försvann sen (fläckarna alltså, inte huvudet).

Så som på bilden nedan såg det ut igår kväll och jag tittade i morse och tyckte det såg lika ut, vet inte hur det blivit under dagen men ska kolla efter dagishämtning. Underst har jag en bild på hur halsen såg ut i morse. Definitivt räkas detta som att det blossat upp igen, precis som för 2 och 4 veckor sen. Får se hur det ser ut när han kommer hem.





Kommentarer
Postat av: Jenny Viklund

Jo alltså nu är jag ju ingen doktor men sån där rodnad hade jag på sidan av låret när jag hade sjukhus sjuka, jag hade var 3 cm ned mot benet från höften ner mot knäskålen ungefär. Kan det vara nån infektion han har kanske? Så svårt att säga för jag vet ju att hans sjukdom är så komplicerad. Sen brukar Josefine se ut så där med prickarna i princip jämt men det är pågrund av att hon får dom från allt som hon är allergisk emot. Först blir hon alldels knallröd när hon har intagit nått hon inte tål och sen kommer hennes eksem prickar men som sagt hon är multiallergiker och det har ju inget med Elmers sjukdom att göra. Tycker att det måste vara slitsamt för dig. Tänker på er ofta.Kram

2010-11-23 @ 16:20:29
Postat av: pojkmaffia

men lilla vännen, blir det aldrig nog för honom? lilla gubben då =( stor kram

2010-11-23 @ 17:47:21
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: Martina

Nej men oj, såg framför mig ett litet streck när ajg läste din text och blev lite chockad när jag sedan såg fotot..

Jag tycker det är lite märkligt att när inga prover visar på att hans prickar och dyligt skulle vara hans diagnostierade sjukdom, så gör man inget annat för att ta reda på vart prickar (och nu detta "streck" kommer ifrån).

Jag kanske har glömt något men har han gjort en fullständig allergiutredning?

Typ allt från Damm, mjölk, sädesslag, ja mat överhuvudtaget, till tygmaterial, tvål, osv osv...???

2010-11-24 @ 09:42:20
URL: http://ytterligare.blogspot.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback