Elmer testar: sandlåda!

Elmer var ute med pappa och testade den fina kattlådan sandlådan :-) Det var spännande ;-)






***

Uppdaterar


Elin skrev:
Ja för sanden är ju bara människans? alla uteplatser TILLHÖR ju människan? Nä precis!!! Blir galen på sånna som håller på med sånt här. Fan här har vi en hel del katter som får vara ute och det händer i princip aldrig kanske NÅN GÅNG att man hittar kattbajs. Vet du vad jag tycker? Att dem med småbarn ska kolla sina småttingar och kolla vad dem stoppar i munnen vilket oxå kan vara stenar....katter måste oxå få vara ute, lägg över en presenning över sandlådan så slipper ni problemet. Ursäkta mig men jag var tvungen att avreagera mig på ditt löjliga påstående att det skulle vara en kattlåda :D


Svar till Elins kommentar:
Eh... JA sandlådan är BARA till för människorna och JA de TILLHÖR människan, ja! Trodde du den var till för katter också eller? :-D Uppenbarligen bor inte du HÄR för HÄR får man vara glad om man råkar hitta lite sand mellan kattbajsarna snarare!!! Täcka över? :-D hahahahaha kom hit och kolla mitt bostadsområde och räkna GÄRNA ut hur många kvadratmeter sandlåda det finns här ;-)

...och nej det är inte bara när de stoppar i munnen det är äckligt! Det är rätt äckligt när händer och kläder och skor stinker kattskit också...

Kommentarer
Postat av: Elin

Ja för sanden är ju bara människans? alla uteplatser TILLHÖR ju människan? Nä precis!!! Blir galen på sånna som håller på med sånt här. Fan här har vi en hel del katter som får vara ute och det händer i princip aldrig kanske NÅN GÅNG att man hittar kattbajs. Vet du vad jag tycker? Att dem med småbarn ska kolla sina småttingar och kolla vad dem stoppar i munnen vilket oxå kan vara stenar....katter måste oxå få vara ute, lägg över en presenning över sandlådan så slipper ni problemet. Ursäkta mig men jag var tvungen att avreagera mig på ditt löjliga påstående att det skulle vara en kattlåda :D

2010-05-16 @ 16:46:59
Postat av: Anonym

Har suttit o kikat lite i din blogg nu.

Vill bara säga lite som jag tänker på.

Visst är det lustigt hur man som vuxen ibland vill få känna samma känslka som en bebis?

Att mamma ska hålla om en och ge en den trygghet och extremt starka kärlek som man vet ska finnas där?

Även jag som inte har haft så starka band med min mamma, när jag känner mig väldigt ledsen känner att jag vill ligga o gråta hos min mamma.

Jag tror att alla människor känner så, även dom som inte har föräldrar eller riktiga föräldrar. man låg ändå i mammas mage en gång i tiden, där knöts banden.

Du är en bra mamma Beckah av det jag läser utav det hela.

Du kämpar för dina barn o ger dom den närhet o kärlek du vet att dom behöver. När du vet att du kan ge dina barn detta (även om du själv inte alltid kanske känner att du gör det) så ser och känner du dessa starka band som du själv en gång hade till din mamma "älskat utan gränser, älskat utan tvång"

Jag har själv ett barn med problem. Många gånger har jag ångest över det hela men andra gånger så vet jag att han kunde inte ha fått det bättre.

Hade inte jag kämpat för honom så vad hade hänt honom då?

Vi är starka människor du och jag.

Även om männsikro runt om oss, vår familj som SKA vara dom som finns där när vi mår skit så fort man visar hela världen att man behöver stöd, speciellt deras så är dom tysta.

Jag har samma problem här. När jag verkligen behöver deras stöd så är dom knäpptysta. iof är dom rätt tysta när det går bra för mig med.

Jag har konfronterat min mamma ett antal gånger och fått samma svar, hon vet att jag är stark och hennes energi går till dom andra i familjen som är svagare.

Jag vet inte om det känns bra för jag vill ändå ha hennes stöd.

Med allt så vet jag och du själv med att i slutändan klarar du dig, vi är överlevare, du ÄR stark i själen.

hade du bott nära hade jag gett dig en stor kram



2010-05-16 @ 16:59:04
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Elin; eh....JA sandlådan är BARA till för människorna! trodde du den var till för katter också eller? :-D



Uppenbarligen bor inte du HÄr för HÄr får man vara glad om man råkar hitta lite sand mellan kattbajsarna snarare!!!



Maria; Återkommer till dig, vill läsa ordentligt igen först men lagar mat nu ;-)

2010-05-16 @ 17:06:07
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Johanna

Haha, jag skulle vilja se en katt i en grävmaskin som gräver upp en stor fyrkant i marken, bygger träkanter på den och fyller på med sand. Då kan man säga att det är kattens sandlåda :P

2010-05-16 @ 17:16:58
URL: http://johannasalex.blogg.se/
Postat av: pojkmaffia

ELIN helt ärligt skojjar du med oss.

Det är MÅNGA katter som går o skiter i sandlådorna och man kan INTE alltid ha stenkoll på barn och vad dom stoppar i munnen.

I vår sandlåda där vi bor eller runt om över huvudtaget är det MASSOR med kattskit. det ÄR vidrigt! sandlådor är till för barn som ska leka i dom, inte för katter att göra sina behov i.

2010-05-16 @ 17:21:45
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: pojkmaffia

Elin en sak till, det handlar inte bara om att doms toppar det i munnen. det är INTE kul att det luktar kattskit om barnens leksaker OCH kläder

2010-05-16 @ 17:22:55
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: SaramedM

Katter som man släpper ut vind för våg tar man inte ansvar för och skaffar man husdjur ska man ta ansvar för dom



De har inte rätt att använda sandlådorna som toa för att deras ägare inte håller koll på dom.

och argumentet att katter måste få springa ute är bara dumt, även hundar skulle älska att så slippa koppel och likanande

2010-05-16 @ 17:33:40
Postat av: En tjock katt i en smal värld

Sandlådor är sjukt nasty egentligen. :S

2010-05-16 @ 17:53:43
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: Filura

Tänkte på Elins påstående. Detta med kattskit ja, det syns ju iaf, men kattkiss. Ska jag sitta och hålla i Elviras händer för att se till att hon inte stoppar sand eller spaden i munnen??? Det går ju skitsnabbt för de små att stoppa in nånting i munnen. Dessutom, fan vad det STINKER om hennes kläder när hon vart i sandlådan. Inte bara av kattskit, utan av kattkiss!



Och jaaa Elin, det är MÄNNISKORNAS sandlåda, inte katternas jävla kiss-och-bajs-låda! Fan, håll katterna inne och lär dom kissa och bajsa i kattlådan =)

2010-05-16 @ 18:27:43
URL: http://www.mysfias.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

JAAA PISS också ja! :-)

2010-05-16 @ 18:29:56
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Linda L2K

Ojoj!!! Hur kan man påstå att sandlådan är till för katterna???



Här hemma har vi en granne som tom tog med sin katt i koppel och rastade den i sandlåndan vid gungorna!!! Och förstod inte varför jag blev sur utan tyckte istället att jag skulle flytta härifrån om jag inte accepterade att dom rastade katten i sandlådan. Inte ens att hyrsvärden sa ifrån va okej. Dom fick sig oxå en utskällning...



Jag fick till svar att katten inte vill gå på lådan inne men gärna i den vid gungorna och det va inte mitt problem! Att sen mina tre barn leker i den sandlådan i stortsett dagligen räknas inte. Och detta är bara den korta versionen av hela historien...

2010-05-16 @ 18:40:21
URL: http://l2kw.blogspot.com/
Postat av: Elin

Avskyr katter just av den anledningen.

Som kattägare har man faktiskt skyldighet att hålla koll på kräket sitt.

blä... har fått kasta så många kläder just bara för att dessa äckliga djur går och skiter i sandlådorna. Och nej, det är inte alltid som lukten försvinner...

samma sak med äcklig jälva hundskit som ligger överallt.. BLÄ

2010-05-16 @ 19:13:46
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Sofie

Herregud, människan som skrivit att sandlådan är till för katter kan inte ha några barn, eller barn i sin närhet överhuvudtaget. Ska man täcka över en hel lekplats med en pressening då? eller är lekplatserna oxå till för katter? Håll koll på era katter istället, de går o skiter o kissar överallt även på min privata trädgård, den kanske tillhör katten också? fast det är jag som betalat för den??



det här känner jag att jag blir lite upprörd över



2010-05-16 @ 19:13:49
URL: http://sofiesundqvist.blogg.se/
Postat av: Marie

Först vill jag bara säga att jag hoppas att du snart kommer stark "uppkravlandes" ur det djupa mörka hålet. Skönt att systrarna dök upp.



Sedan ang. kattlåda/sandlåda...

Kan bara hålla med om att första kommentaren var urlöjligt!

Det är väl ingen hemlighet att katter är ett stort problem i bostadsområden och att de gärna och tyvärr gör sina behov i just sandlådorna.



Dessvärre är det inte lika enkelt att täcka över med något för att slippa problemen. Dels för att det ofta, som du skriver är väldigt stora ytor. Sedan har bostadsbolagen väldigt strikta regler att följa. Det får t.ex inte vara något man kan skada sig på eller fastna i... Så hur göra då?

Sedan finns det föreskrifter om att som Kattägare har samma tillsyns- och ägaransvar som hundägare.



Tack för ordet :-)



2010-05-16 @ 19:34:43
URL: http://livetsnjutningar.blogspot.com/
Postat av: Anonym

äh lägg av nu va, ingen dör väl av lite kattskit, finns ju skit överallt! vad ska man göra åt saken?

2010-05-16 @ 19:36:20
Postat av: Linda W

Har en katt som använder vår uteplats som kattlåda. är jävligt glad för att sonen inte har fått kattbajs på sig än, däremot fick jag det under skon då han hade grävt upp det. Jävlar vad det stinker! värre än barnbajs. får "ångest" av att låta honom leka ute. Vi ska snart flytta några hus bort, men då har vi en liten sandlåda på gården. funderar på om man ska ta och bygga ett lock till den. Lekplatsen har nån slags grön gummimatta så där hoppas jag att det är lugnt. Gillar grannen som rastar sin katt i koppel, det är trevligt :)

2010-05-16 @ 19:44:14
URL: http://lindalake-wallberg.blogspot.com/
Postat av: Helena Dacker

Sist jag kollade så är hund och kattägare skyldiga att ha uppsikt över sina djur enligt lag. De får till exempel inte lov att gå i sandlådor och rastas inom bostadsområden men kattägare är så förbannat ignoranta. Hundägare har iallafall över lag något bättre koll på sina hundar (även om det finns puckon där med) Dessutom fattar jag inte hur folk vågar låta sina katter gå ute med tanke på den grad av djurplågeri det finns där ute och stora vägar osv. Och om katten inte gillar kattsanden inne, byt sand, plocka in sandlådesand till pottan eller whatever... Jag blir så arg på sånt där..

/Ägare till 2 hundar och 3 INNEkatter som jag aldrig skulle låta gå ut i stan.

2010-05-16 @ 21:20:21
URL: http://trulsa.blogspace.se
Postat av: Martina

Jo, utekatter går gärna på toa i MÄNNISKOBARNENS sandlådor, de påminner dem nämligen om katternas kattlådor! Det är inte bara äckligt, det är farligt också - kanske inte så mycket för barnen som leker men för gravida kvinnor och deras väntade barn. Katter kan via sin avföring sprida parasiten Toxoplasma som bl a kan orsaka missfall och även t ex ögonskador hos barnet. Som gravid är det lämpligt att vara väldigt noga med hygienen när man städar efter katten - vem som helst begriper att det inte är bra att leka med sitt barn i en nerskiten sandlåda eller ta hand om bajskläder! Jag tycker mycket om katter och har haft flera men det betyder inte att de ska vara överallt.



Skönt att se att du blev arg, Beckah! Lite hederlig ilska kan hjälpa en på traven när man mår dåligt. Cyberkramar till dig!

2010-05-16 @ 21:24:36
Postat av: LindaL

Sen får man ju även se det till det hygieniska perspektivet, bland annat är det ju allmänt känt att kattbajs är farligt för gravida, du Beckah vet säkert vad det heter -Toxyplasmos, är det så? Inte roligt att behöva hålla småttingarna från sandlådan bara för man är gravid ---Elin---?!

2010-05-16 @ 22:01:27
URL: http://www.livetiluckan.blogspot.com
Postat av: Fia

Hatar KATTER som skiter överallt. En vettig husse eller matte plockar upp efter sin hund, men katterna då? Håll dem i koppel eller ha dem inne istället.

2010-05-16 @ 22:13:00
Postat av: Maria Iturra

Moget att säga så. Skulle vilja se dig försöka hitta en lämplig plats att sitta i sandlådan med din unge om du tycker att katterna ska få använda sandlådan som kattlåda.

Det är inte alls fräsch! (syftar på människan som kommenterade den smarta inlägget i början duuuh)



Hatar katter!

2010-05-17 @ 10:32:24
URL: http://loveliveandlaugh.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback