Hur fan gör man alla till lags?

Jag uppmanar dig starkt: LÄS DETTA!

Är det rimligt att kräva att en bloggare enbart ska skriva inlägg som man gillar för att det ska vara värt att läsa bloggen? Tänk efter lite, jisses. De flesta skriver faktiskt inte för andras skull utan helt ego för sin egen skull och då skriver man precis vad fan man själv känner för. Inte vad folk vill läsa. Skriver man det folk vill läsa så är det för att man själv får ut något av det (mycket kommentarer, mycket besök blablabla). Man har inte en blogg för att dränera sig själv och underhålla andra bara.

Men tyvärr är det ganska vanligt att bloggläsare tror det?

Jag får ofta (OFTA!) sura kommentarerer i stil med "Jag gillade din blogg förrut men nu har det blivit så många inlägg om BVC/tävlingar/reklam/what ever så nu tänker jag minsann sluta läsa" Eh, jaha? Vad vill man få ut av att berätta det här för mig?

Tror personen i sin enfald att jag på allvar kommer att sluta med BVC/tävlingar/reklam/what ever bara för att denne inte vill läsa om det? Jag är INTE anställd som en personlig underhållare åt Anna Persson i Skövde, tyvärr! jag skriver inte min blogg för DIN skull. Jag skriver den för MIN skull! Vill du läsa så blir jag jätteglad, vill du inte läsa så finns det säkert andra bloggar som faller dig bättre i smaken, svårare än så är det inte.

Jag skriver BVC-siffror och kurvor för att JAG finner det väldigt intressant. Jag har tävlingar för att JAG tycker det är kul och det ger mig besök, reklam och spons. Jag har reklam för att jag får något för det. Det hade du också gjort om du kunnat - du har bara inte fått chansen. Jag lägger upp "Dagens outfit" för att jag tycker det är kul att visa upp ungarna och deras fina kläder och jag tycker det är kul att se samma sak i andras bloggar.

Många påpekar att det numera är reklam i bloggen och det var det inte förr så nu har min blogg blivit dålig. Väldigt konstigt måste jag säga. ALLT det där som du gillade med min blogg finns ju kvar, jag har addat nya grejer OCKSÅ: Gillar du dem inte så är det bara att hoppa över de inläggen. Så himla svårt kan det väl inte vara? Eller kräver du att SAMTLIGA inlägg, skrivna i samtliga kategorier ska falla dig i smaken och kännas läsvärda?

Kan det inte vara värt att läsa de inlägg du gillar och sen hoppa över resten?

Jag köper ofta "Gott & Blandat". Jag gillar inte gult och orange godis men de röda och gröna bitarna är tillräckligt goda för att det ska vara värt att köpa påsen ändå. Ibland är det trevligt med lakrits också, även om det är alldeles för mycket i "Gott & Blandat". Men jag köper påsen för jag gillar de gröna och röda bitarna så mycket att DET ÄR VÄRT DET! Är jag riktigt godissugen så åker de gula bitarna ner också, sen de orange. Sen sitter jag där med en påse lakrits jag inte vill ha. Var det värt det? Ja.


Jag kan ju säga att i alla bloggar jag följer så finns det inlägg jag tycker är mer eller mindre ointressanta. De inläggen hoppar jag över eller läser och accepterar att bloggaren ville skriva om just detta. de trista inläggen gör ju inte de bra inläggen mindre bra. De gröna och röda godisarna är lika goda ändå och det är värt det! Annars får man strunta i det helt. Andra köper "Gott & blandat" för att komma åt lakritsen. Vissa följer samma bloggar som mig men gör det för att de gillar de inlägg jag ratar.

Samma sak här hos mig. Det finns faktiskt de som tycker att det är jättetrevligt med mina tävlingar till exempel.

Hur man än vänder sig så är rumpan bak! man kan inte göra alla till lags och när det gäller bloggar så finns det bara EN person vars åsikt i innehållsfrågan är intressant och det är BLOGGARENS åsikt.

Kommentarer
Postat av: thile

Men det er din blogg!!! Opp med hodet, hev deg HØYT over slike kommentarer! Det er helt fritt om man vil lese din blogg???

2010-03-24 @ 10:53:40
Postat av: Elin med Olivia

WORD!

2010-03-24 @ 10:56:45
Postat av: Geshiia - mamma till två pojkar

Håller helt klart med! Har ju haft samma "problem" i min blogg när jag skrev om pluset på stickan och om missfallet. :(



Folk verkar ha svårt att förstå att det inte är deras blogg.

2010-03-24 @ 11:05:43
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh vad bra skrivet av dig! Herre gud, jag gör ju så som dig, hoppar över vissa inlägg som jag tycker är tråkiga, men vissa inlägg gör det hela värt att läsa bloggen. Äh, den människan som skrev det kan väl bara sluta besöka din blogg om det är sååå hemskt =).

2010-03-24 @ 11:06:49
Postat av: linjes

Ja jag är ju en av dom som inte gillar bvc siffror o tävlingar,och hoppar helt enkelt över dom inläggen,svårare än så är det icke...Keep up the god work=)

2010-03-24 @ 11:18:14
Postat av: Sara

Håller med dig i nästan allt. Det enda jag inte köper är att bloggare skriver för sin egen skull. Då skulle man inte publicera det på nätet, utan skriva den helt privat.

2010-03-24 @ 11:50:50
URL: http://fokuserad.net
Postat av: Älsklingsfrö

Tycker du satte huvudet på spiken där! Det är ju bara de där som suktar efter en massa berömmelse och publicitet och som skriver om ovidkommande saker som skriver det LÄSAREN vill läsa. Och inte ens de lyckas alla gånger.

Nej, gemene man skriver för sin egen skull och tycker någon att det är intressant, ja då är det lite extra roligt! Fortsätt du i samma anda, det är ju DIN blogg.

2010-03-24 @ 11:54:47
URL: http://mari78.blogg.se/aelsklingsbarn/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Sara skrev:



"Håller med dig i nästan allt. Det enda jag inte köper är att bloggare skriver för sin egen skull. Då skulle man inte publicera det på nätet, utan skriva den helt privat."



Hur menar du nu? jag skriver för MIN skull. jag publicerar det för att jag vill synas, höras, få respons osv. Uppmärksamhetstörst. men det är ju fortfarande för MIN skull, för att JAG får ut något av det.



Oavsett vad man skriver så är det ju i grunden för att man själv får ut något av det. Även de inlägg som tycks vara skrivna för publikens skull är ju skrivna för bloggarens skull eftersom bloggaren vill bli läst, få mycket besök osv.



Avsikten är alltså strikt egoistisk, alltid!

2010-03-24 @ 12:00:14
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Carolina

Superbra skrivet, visst är det så att man inte alltid kan gilla allt - men det är ju bara att hoppa över just det då, precis som du skriver!

2010-03-24 @ 12:07:04
URL: http://carolina1979.se
Postat av: MansonDust

Men precis !! Jag bloggar för MIN skull, att andra sen läser min blogg gör mig bara glad. Men jag kan ju inte blogga för andras skull, då försvinner det roliga. Men bloggläsare verkar ofta tro att man skriver just för DERAS skull. :S

2010-03-24 @ 13:28:48
URL: http://mansondusts.blogg.se/
Postat av: A

Kan bara instämma heeeeelt med dig

2010-03-24 @ 15:23:40
Postat av: Sophie

Håller med! Jag skriver också för MIN skull, har också fått nån kommentar ibland "Jag tycker inte lika som dig om bla bla bla, nu är jag besviken och kommer sluta läsa din blogg" Ehhh, so what? Ungefär som man bryr sig. ^^ Att jag har en öppen blogg är för att jag har kontakt med många jättetrevliga och fina människor, vi läser varandras bloggar och pratar med varandra även genom bloggen (kommentarer, PM osv) och genom min blogg har jag fått kontakt med många underbara människor som jag även har kontakt med utanför internet. Jag läser bara inne hos folk jag tycker om. Skulle aldrig slösa en sekund inne hos någon människa jag inte gillar. Vet många som läser folk de avskyrs bloggar, kanske dags för dom att gå vidare och lägga sin tid på lite vettigare saker kan jag tycka.

2010-03-24 @ 17:36:41
URL: http://flerbarnsmamma.se/
Postat av: Hannapanna

Bra sagt!

2010-03-27 @ 17:42:28
URL: http://hannasmobilblogg.blogspot.com
Postat av: Malin Rydberg

"Hur menar du nu? jag skriver för MIN skull. jag publicerar det för att jag vill synas, höras, få respons osv..."



Och respons får du ju. I det här fallet gillar du den bara helt enkelt inte.



Personligen tycker jag också att det var "bättre förr". Det känns som om det är lite väl mycket tävlingar för min smak. Och, lite motsägelsefullt, väldigt många tävlingar som bara är tillgängliga för bloggare. Det kanske är därför jag tycker det är alldeles för många tävlingar förresten. Eftersom de är komplett ointressanta för mig som inte har en egen blogg och därför sällan kan delta även om jag skulle vilja. Respons!

2010-04-01 @ 23:28:31


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback