Bra vs dålig pappa och lite till...

Onsdag redan. Jisses!

I eftermiddag har jag och Victor lite avslutning med familjepedagogen från soc som funnits för oss i ett drygt år. De tycker att allt fungerar så himla bra att de inte behövs längre. Hm...? Nåja, jag får väl lita på dem då, själv tycker jag det känns för tidigt men så var det ju också jag som bad om den här hjälpen själv.

I övrigt idag händer inte mycket. Ovanligt :-P

Jag och Elmer har varit och lämnat en mycket stolt Alvin på dagis med ny väska och Labanmockasiner :-) och jag har fått tillbaka min Willvin Magnipack! Toppen! Skulle ha fotat den stolta dagiskillen på vägen dit men det regnade för mycket :-/

Hoppas INTE det regnar på skolavslutningen nu bara :-/ Tänk va, skolavslutning! Sen börjar han HÖGSTADIET! Ja, sommarlov därmellan. Han skulle ha åkt till sin pappa men pappan har inte hört av sig på flera månader och Victor har försökt ringa massor av gånger nu senaste veckan men inget svar :-( Pappan har väl fullt upp att planera allt roligt han ska göra med sina andra barn kanske?!! Så han inte hinner ägna två sekunder åt Victor?!!

Han kunde ta och pallra sig hit till sin sons skolavslutning tycker jag. Han har fortfarande efter 12 år ALDRIG någonsin hälsat på Victor. Är det bra? *suck*

Tur att småkillarnas pappa är raka motsatsen när det gäller sånt. Vi hade ett långt uppehåll när Alvin var bebis och då hade M honom flera gånger i veckan och ville ha honom så mycket det bara gick. Nu är det samma sak. Han tar barnen så mycket han bara kan. Vi har överenskommet att han ska komma och hämta tisdagar och torsdagar och ha dem på kvällen. Då jobbar M alltså i Gbg och har ca 10 timmars arbetsdag om man räknar in resorna. Han kliver upp typ 5 på morgonen, är borta hela dagen, åker och hämtar barnen och har dem, åker och lämnar tillbaka dem och sen hem och sova.

Vi har också bestämt att han ska ha dem hela söndagarna från 10-19 ungefär. Då hämtar han och lämnar dem här. Men utöver det vi bestämt med båda barnen så tar han också Alvin extra för att Alvin ska få sova över. Senaste månaden har Alvin sovit över varje helg, minst en natt och senaste två helgerna har han varit där hela helgen. Så M jobbar hela långa dagarna och väljer att ta barnen på sin enda lediga tid trots att han dessutom håller på för fullt och jobbar med sitt hus.

Jämför med Victors pappa som inte ringt på flera månader och sist han ringde så lovade han Victor att skicka ett spel till X-box:en. Det har inte kommit något spel och inget samtal och han svarar inte ens när vi ringer. kanske blir så när man skaffar 5 barn med 5 olika mammor - men Victor var faktiskt först, ändå kommer han tydligen i sista hand.

Vad jag ville ha sagt? Ja, om man kan så är det ju bra om man väljer pappa med omsorg typ :-P




Victor med några av sina syskon (Victor med Billabong-t-shirt). Bilderna är med tillåtelse lånade av Geshiia förra sommaren :-)


Men ärligt *erkänner* kan inte låta bli att bli lite svettig över de där armarna... /Beckah, som gärna kollar ögon och armar FÖRST på killar... Ögonen i det här fallet ligger bakom att jag har en 12-årig son hehehe och sonen i fråga (eller alla tre sönerna rättare sagt) har ärvt pappas ögon. Synd att de inte syns på bilderna här när alla kniper ihop för att det är så ljust :-P

Kommentarer
Postat av: Erika

Jepp! Med omsorg, var det!

2010-06-09 @ 10:04:21
URL: http://starspangled.se
Postat av: malin

Ja, det var en klok tanke!! Synd att man inte tänkte på det innan bara... :-/ Å andra sidan så klarar vi oss såååå bra ändå :-)))



Kraaam

2010-06-09 @ 10:07:56
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

grejen är ju att man i förväg oftast inte har en aaaaning om att den blivande pappan kommer visa sig vara ett rövhål och liknande ;-)

2010-06-09 @ 10:14:47
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: malin

Nej, precis!! Att någon som verkar så fantastisk kan förvandlas till precis det du skrev :-)) Men å andra sidan hade man ju inte fått de här barnen om han visat sin rätta sida direkt...

2010-06-09 @ 10:18:03
Postat av: Familjen Korb ♡ Blivande tvåbarnsmamma

Hjotack..

Jag och Jonas kanske inte håller hela livet.

Men jag vet att han alltid kommer kämpa för Minna och finnas där.

Därför väntas det syskon. :D

2010-06-09 @ 10:22:41
URL: http://salkert.se
Postat av: Johanna

Stackars Victor :(



Sv. Ja, jag vet. Värsta skit haklapparna. Min svarta har inte gjort så, men den röda färgade av sig och förstörde vita kläder. Ullared.... :)

2010-06-09 @ 10:28:58
URL: http://johannasalex.blogg.se/
Postat av: Lindet

http://www.viforaldrar.se/artiklar/2010/06/09/fortydligande-om-omslagsta/



tänkte ifall du inte sett den ;)

2010-06-09 @ 10:31:21
URL: http://lindet.blogg.se/
Postat av: Petra

Trist för Victor... och det fanns nog en anledning till att jag inte träffade på den mannen som jag ens kunde tänka ha som pappa till mina barn förrän jag var 33 år... Bättre sent än aldrig ;-) Kram

2010-06-09 @ 10:41:43
URL: http://www.willvindesign.se/blog/
Postat av: Anonym

Låt inte Victor gång på gång bli sviken och ge han inte förhoppningar på att få en "okej" kontakt. Uppenbarligen vill ju inte pappan ha kontakt. Låt inte hans hjärta brista lika mycket som ditt har gjort med din mamma. Läget är ju vad det är. Berätta istället att hans pappa inte vill. Och att du inte kan stå som ansvar för det eller påverka det. Victor är stor o fattar. Detta blir ju en låångvarig terror bara. Det är antingen eller liksom...

2010-06-09 @ 11:18:15
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Håller inte med. jag håller förvisso med om att det är en långdragen plåga av ständiga svek men jag ser det som ett bättre alternativ att pappan kommer på då och då att han vill leka pappa än att han inte finns ALLS. Båda alternativen är smärtsamma men det är värre att han inte finns alls för då kommer Victor leva resten av livet och undra varför JAg hindrade deras kontakt. oavsett hur mycket jag förklarar.



Som vi har det nu är det bästa av de dåliga alternativen som finns att välja på.

2010-06-09 @ 11:21:37
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: annA

Håller med anonym. Varför plåga Viktor på detta sätt? Du har ansvar att få honom att må bra och det innebär inte att låta honom gå och vänta hela barndomen på en illusion som aldrig kommer att inträffa!



Vissa fäder är svin och dessa förtjänar inte att deras barn ska gå och tråna efter dem. Det skadar bara barnet i längden eftersom han hela tiden får bli påmind om att han inte betyder något.



//En som har bröder som trånat i hela sitt liv efter en far som inte vill ha dem.



2010-06-09 @ 11:58:52
Postat av: ★★★Egomamma.se★★★

Jag tycker inte att Robin har fått Adrians ögon, utan det är nog de andra två som har fått dem. Robin ser precis ut som sin mamma i ansiktet när hon var yngre tycker jag..



Jag kollar på samma saker som du och jag kan förstå att du föll för honom, jag föll (hmm?) för ett rövhål jag med en gång i tiden, Lucas pappa.. Även där är det motsatsen som gäller med papporna. Tim har lyckats få en toppenpappa (som även är pappa till Lucas i alla avseenden utom biologiskt och i tilltal då..)medan Lucas råkade få en egotrippad barnunge till pappa, tyvärr. Man kan väl glädjas åt att jag åtminstone verkar ha lärt mig att insidan är viktigare än utsidan.. Alltid något :)

2010-06-09 @ 13:19:23
URL: http://egomamma.se
Postat av: Veronica - mamma till Alfred, Elmer och Willy

Usch, blir så ledsen när jag läser sådant här, stackars Victor. Inte för det ska spela någon roll vilket nummer han är i barnaskaran..Hans pappa SKA bry sig oavsett. Det måste kännas extra tungt för honom om nu pappan bryr sig mycket mer om sina andra barn. :(

2010-06-09 @ 13:21:12
URL: http://veronicamamman.blogspot.com
Postat av: Anonym

Brukar Victor läsa din blogg? Jag tänker när du skriver såhär öppet om det?

2010-06-09 @ 16:29:00
Postat av: Anonym

Brukar Victor läsa din blogg? Jag tänker när du skriver såhär öppet om det?

2010-06-09 @ 16:29:00
Postat av: Geshiia - mamma till två pojkar

Har du rätt nummer då? Jag fick ju nummer av dig men hann ringa Adrians mamma innan jag läste ditt svar och fick nummer (har inte kollat om det är samma). Adrian är ju lite slö med att ringa tyvärr så man måste ju ringa själv (som ni gjort). Och nej inga planer har gjorts mellan Adrian och Robin iallafall mer än att han ska åka dit i sommar.



Vi måste ju även tänka på att Adrian har sin "nya" familj och det tar ju sin tid med (precis som din nya familj gör och min), man vill men hinner inte allt, jag vet själv att jag ofta säger till Robin att jag ringer din pappa ikväll men så blir det uppskjutet (i flera veckor) iallafall.



De har ju köpt lägenhetet/radhus (eller vad det var) så de kanske har fullt upp med flytt?



Jag vet att Adrian vill vara med Victor, det har han sagt tex när vi pratat i telefon osv.. de hade väl tillomed erbjudit sig att låta Victor bo hos de då du hade det jobbigt? (minns inte exakt vad det gällde om de ens sa det, var ju ett tag sen.. typ förra sommaren?)



Sen är det ju inte bara hans fel att de inte har träffats hemma hos er? Har du/ni ens frågat om de vill komma? Har ni bjudit hem de? "bokat" datum för att ses? och sen kan det väl handla om lite andra saker? Hur är eran relation utöver att han är pappa till Victor?



Ett tag var det väl du som inte lät Victor träffa Adrian pga att han satt/hade suttit inne..? Minns inte riktigt hur det var..



Angånde att han lovat Victor ett x-boxspel så tycker jag det är dumt av honom att lova saker när han inte kan hålla det, han har gjort likadant mot Robin flera gånger. Många julklappar och födelsedagspresenter som han blivit lovad men inte fått. Men jag kan säga såhär Adrian vill så gärna att barnen ska tycka om honom så han säger förmycket utan att tänka efter innan, han lovar saker fast han inte kan hålla det. Nu jobbar han ju om jag fattat rätt men innan (förra våren/sommaren) så levde de på Emmas lön och det räckte precis till de men trots det lovade Adrian saker till Robin. Adrian är van att ha pengar att kunna "skaffa" fram vad han vill att han antagligen tycker det är pinsamt att visa att han faktigst inte har pengar, så uppfattade jag Emma när jag sa att jag slänger med lite pengar till Gröna lund som Adrian skulle ta med ungarna på, emma tackade för det eftersom Adrian än en gång lovat en sak som det inte fanns pengar till igentligen.

2010-06-09 @ 16:43:01
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Victor har pratat med honom nu idag och bestämt vecka 27 eller något sådant.



Men jag förstår inte försvarstalet? Varför kom du med det? kan inte jag få tycka så här? Förstod inte vad du menar med kontakten heller. Är det vettigt att han har mer kontakt med Robin än Victor bara för att han och du har bättre kontakt än han och jag?



Mammorna har inget med saken att göra tycker jag och NEJ jag har aldrig hindrat dem från att ha kontakt med varandra. Det enda var att jag inte ville att Victor skulle besöka honom i fängelset.



de erbjöd inte Victor att bo där nu i våras. det var hos farmor.



Så var det utrett :-) nu kommer ju pojkarna åka dit samtidigt som det verkar :-) bra det för då får de roligare tror jag.

2010-06-09 @ 16:49:19
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Geshiia - mamma till två pojkar

Oki vad bra att de har pratat. :)



Det var inget försvarstal.. du skrev om Adrian i bloggen och jag svarade eftersom jag kände för det? Jag känner ju honom och ja Adrian är Robins pappa med och jag berättade mest hur jag tyckte (angånde Adrians nya familj) kring detta, jag tänkte att det kunde vara intressant för dig att se hur jag tyckte om detta? Du får tycka exakt vad du vill och jag måste ju få kommentera och tycka hur jag vill? :)



Angånde om det är vettigt att han har mer kontakt med Robin pga att Adrian och jag har en bättre relation än dig och Adrian.. det säger sig väl själv att har man bra kontakt så blir det självklart på ett annat sätt än den man inte har en bra relation till? Det blir lättare att prata i telefon, det blir lättare att träffas och umgås. (men det betyder inte att det är rätt mot Victor)



Oki farmor var det.. men han hade ju fått träffa sin pappa iallafall för det finns ju ingen tveckan om att Adrian skulle vara där eller låta Victor vara hos honom.



Och nej jag skriver inte detta (eller första kommentaren) för att vara elak eller något sånt utan undrar, tycker och tänker. Att jag ens svarar nu är för att du kommenterade tillbaka och det är ohyfasat att inte svara. :)



Skoj att de ska dit samtidigt, hur länge ska Victor vara där? :)

2010-06-09 @ 17:12:31
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Vet inte än hur länge, vi får se. Tror han skulle ringa nästa vecka eller så.

2010-06-09 @ 17:15:12
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Lisa

Men det gor aven ont i mitt hjarta att den som viktor har vaxt upp med och val antagligen haft den stortsa papparollen i hans liv, nu endast kommer och hamtar hans smasyskon. Viktor blir sviken aterigen. DET maste gora ont.

2010-06-09 @ 18:22:11
Postat av: jessica

Har jag missuppfattat eller visst är det väll samma pappa till dom 2 yngsta? och han bor du väll med?

2010-06-10 @ 07:53:40
URL: http://metrobloggen.se/fitmom
Postat av: David

En bra pappa finns där hela tiden. Inte bara tisdag och torsdag kväll samt söndag dag. En bra mamma låter barnen träffa pappan kontinuerligt. Inte bara när mamman vill ha egentid.

2010-06-11 @ 10:37:40
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

hahaha va? Vet du ens vad du själv menar för jag fattar ingenting? :-)

2010-06-11 @ 12:03:09
URL: http://beckahbitch.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback