Noja eller intuition?

"Något är fel". Precis så känns det. Den meningen surrar i bakhuvudet om och om igen. Jag vet inte om det är min överdrivna oro som spelar mig ett spratt eller om det är mammaintuition. Jag hoppas på det första men det är något som känns annorlunda med Elmer den här gången. Han har haft massvis av "grejer" förrut och jag har direkt tänkt på hans sjukdom, fast varje gång har det visat sig vara lugnt.

Jag borde sluta gräva ner mig i oro över något som inte ens är, men jag kan inte. Jag vet inte varför jag känner så nu men det känns verkligen som att något hänt. Han har legat runt 37,5-37,9 grader flera dagar i rad i omgångar de senaste månaderna. Nu har han haft diarré i 25 dagar. Kollar jag bakåt så hade han även en kort sväng med diarré i maj och var trasslig i magen.

Det är säkert inget, han har ju fått vara frisk hittills men ändå så känns det annorlunda. Varför känner jag så starkt att något är fel? Har jag bara blivit extra nojig?

Hans bajsprover lämnades in igår. De kollar efter maskägg och gör en bakterieodling. Han kanske bara har mask? men brukar man då inte faktiskt ha just MASK också? Jag borde ju sett det som byter flera bajsblöjor om dagen. Får man diarré av det? Vidrig sjukdomsluktande stinkdiarré. Blir bajset slemmigt? Okej, det har han inte alltid men ofta är det slem.

Nej, det verkar märkligt om mask är orsaken. Bakterier kan jag inte uttala mig om, men det känns inte så. Det känns som att det är något fel i magen, samtidigt så ser ju alla vanliga blodprover bra ut. Svårt det här att inte veta och bara gå och undra med en känsla att något är galet på riktigt...

Kommentarer
Postat av: Anne

-Krama om-

2010-07-10 @ 18:06:15
URL: http://anonnone.blogg.se/
Postat av: Lejonkvinnan

Förstår precis hur du känner det. Är själv orolig för min minste, att något är galet för han verkar inte må helt okej. Funderar på diabetes eller något...inget värre...nä nä... Den där gnagande oron är skitjobbig och jag vågar inte prata högt om den.



Men vet du, jag vet att du inte ska ändra på någon kost, men jag tror ändå att det är något sådant som han reagerar mot. Det är ju ändå en "enkel" sak i så fall.

Vad de än kommer fram till, hoppas det går snabbt så att han slipper sina diarréer.



Hur går det med dina bilder? Älskar dom och vill så gärna se mer :)

2010-07-10 @ 18:11:19
URL: http://lejonkvinnan.blogg.se/
Postat av: Jema

Klart du är orolig, det får du vara! Men du får tänka på att de faktiskt vet vad för sjukdomar han har och har koll på honom. Han kommer inte hinna få en sjukdom som spårar ur helt innan nån reagerar.



Kram!

2010-07-10 @ 18:40:26
URL: http://jemaochlivet.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jema du har rätt; det är en tröst och en trygghet att om han är sjuk är det inget som kommer att missas.



Samma sak att vi får så pass mycket och snabb hjälp med diarrén, det är ju just av den här anledningen. de kontrollerar snabbt för att det kan vara LCH. Hade det varit en vanlig unge med diarré hade det varit kämpigt att få till testning och läkarbesök antagligen. Det hade tagit tid. Detta går fort.

2010-07-10 @ 18:58:13
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Jag tror att maskarna kommer inte ut förrän de har lagt ägg och är döende. de äter dessutom upp mycket av maten som Elmer äter, så om lillpojken äter väldigt mycket så kan det kanske vara mask. detta är bara något jag tror, inte vet stensäkert.

2010-07-10 @ 19:06:11
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

maskarna går ut och lägger ägg, de brukar synas.

2010-07-10 @ 19:10:12
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Kristine

Lita alltid på din magkänsla/mammakänsla.

2010-07-10 @ 20:49:31
Postat av: sara

Nått är det ju, man har inte diaree så länge

Är han testad för alla alleriger?

Gluten? mjölk?

2010-07-10 @ 21:28:42
Postat av: Marielle

Tydligen är det några som drar upp gammalt.

Ville bara upplysa dig.

http://www.familjeliv.se/Forum-4-121/m53427690-13.html

Inlägg 124 länkar till din blogg och det snackas en del om "kriget".

/M

2010-07-10 @ 21:55:39
Postat av: Sanna

Hej!

Har undrat ett tag så jag tänkte fråga nu:varför tar du tempen på honom hela tiden? Är det pga hans sjukdom? Sen undrar jag en till sak: du säger att bajset är slemmigt. Min dotter bajsar också slemigt ibland. Blir helnojjig av det har du nån aning vad det kan vara som orsakar det?

MVH

2010-07-10 @ 23:23:13
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag tempar hon inte "hela tiden". Jag tempar när han känns varm.



Slemmigt bajs kan det bli vid en infektion, tex en förkylning. Helt normalt och inget man behöver fundera så mycket över.



Saker som jag håller koll på med Elmer är inget man normalt sett brukar/behöver ha koll på om ens barn inte är född med en sjukdom som när som helst kan bryta ut igen i vilket organ som helst i princip.



han har dessutom två sjukdomar som båda kan ge lite diverse konstiga symptom och därtill har han en risk att få följdsjukdomar efter sin LCH.

2010-07-11 @ 00:26:20
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Hur har du tänkt stimulera Viktor i sommar? Fysiskt och intellektuellt?

Personligen tycker jag att du borde lämna bort Elmer till någon av dina systrar över en helg och lämna bort Alvin till Mathias och sedan åka bort och göra något bara du och Viktor.

Tror att han hade behövt det. Han verkar törsta efter din uppmärksamhet.



Tycker även att du inte ska straffa honom för att han mådde dåligt och inte ville komma hem på kvällen efter att du hade skrivit i bloggen att du funderade på suicid. Han är faktiskt bara elva år och ska inte behöva bära så mycket som du ändå lägger på honom.

Ta dig tid och sätt dig ner och prata med honom. Ensam, utan Elmer.



Du fokuserar lite väl mycket på dig själv och Elmer. Knappt kan man läsa om dina andra barn. Du tror inte att du skapar (omedvetet?) en djup rivalitet mellan dina gossar som kommer blomma upp i framtiden?

Räcker din tid verkligen till för Viktor? Eller kommer han lika mycket i skymundan som det framstår?



Varför umgås inte Mathias med honom? Han har väl ändå varit en stor del i hans liv under lång tid? Varför följer inte Viktor med när Alvin åker dit? Vill inte Mathias?

Personligen tycker jag att Mathias sviker Viktor. Från att ha varit i hans liv dagligen försvann han bara. Eftersom att Adrian är som han är så är ju Mathias den enda fadersgestalten Viktor har i sitt liv. Det är en tung roll och detta visste Mathias om när han flyttade ihop med dig.

Han borde göra mycket mer för Viktor. Innan det är för sent.

2010-07-11 @ 00:36:34
Postat av: Anna

Till anonym som ifrågasätter hur Beckah ska stimulera Viktor osv:



Jag känner varken dig el Beckah, el någon av de du nämner så kanske borde jag inte bry mig, men... Tycker ändå att allt det du skriver om är saker du kunde mailat Beckah om istället för att lämna ut det här och hänga ut Beckah så!

2010-07-11 @ 07:44:01
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Anonym (Barbro) har redan skrivit exakt samma kommentar förrut och fått massor av svar. Bland annat från mig:



Bekymra dig inte så mycket om saker du inte har en aning om :-)

2010-07-11 @ 08:40:09
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

37.5 och 37.9 är normaltemp för ett litet barn. Du överdriver.

2010-07-11 @ 10:46:48
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

37,5-37,9 är subfebrilt. Elmers normaltemp är mellan 36,9-37,1.



När du har ett barn som mitt så kan du yppa dina åsikter om överdrift. Innan dess kan du hålla käft, vänligen :-)

2010-07-11 @ 10:50:00
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Trulsa

Vilken temp som är normaltemp för ett barn är ju upp till vilket barn det handlar om, självklart håller Becka koll lite extra på tempen om den är aningen förhöjd. När jag har 37.5 grader i temp så är jag "dödssjuk" så jag tycker inte att man bör uttala sig om saker som man inte vet någonting om.

2010-07-11 @ 16:11:31
URL: http://trulsa.blogspace.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback