Sluta hata snön ;-)

Vad det klagas och klagas...

På snön alltså. Det är februari och det är Sverige. Snö passar i allra högsta grad in i bilden. Jag GILLAR snön. Men problemen som följer med är ju mindre roliga. Snöröjningen här nere är ju under all kritik. Det ser förjävligt ut. Men det är ju inte så konstigt när det är ovana personer som ska röja och de har så kass utrustning. Inte en enda snöslunga finns att tillgå så vägarna blir smalare och smalare och snövallarna växer och växer. Snart kommer vi komma till en gräns där det inte går längre.

Det är vansinnigt jobbigt att köra barnvagn och bil men ja, dessa två grejer är ju inget som drabbar mig personligen speciellt hårt. Jag bär Elmer i sjal och jag vägrar köra bil :-P

Så visst, det skapar kaos och problem men själva SNÖN, är den verkligen så hemsk? Det är ljust och mysigt, barnen kan leka (och de vuxna med) i den och det är himla vackert och vintrigt.

Tids nog kommer våren och då blir det en RIKTIG vår för omväxlings skull. Med smältande snö, vårbäckar, snödroppar och andra söta vårblommor som tränger sig upp i de kala fläckarna mellan snöhögarna, smält is som droppar från taket, lyckligt fågelkvitter och gassande sol mot de vita snöhögarna som dröjer sig kvar medan asfalten kikat fram och inbjuder till lek :-) UNDERBART! Har saknat de vårarna.

Alternativet, det vi är vana vid här nere. är det verkligen att föredra?

Att det stormar och regnar från oktober till mars då det plötsligt över en natt blir sommar. Ingen vinter och ingen vår, bara en enda lång grå höst och sen blir det sommar. Barnens kläder blir blöta och leriga, går inte att ha något annat än stövlar på fötterna. Bilarna gror igen av lort, de som har hundar vet hur kul det är med leran...

Nä jag tycker faktiskt inte det är att föredra. Vi här nere har fått en fin gåva i år, en RIKTIG vinter :-) fattas bara några grejer för att jag skulle känna mig lycklig och hemma; slalom och skoteråkning :-)

Det handlar om några månader bara govänner och nu är det mesta av den tiden över. Snart kommer våren igen <3


Kommentarer
Postat av: Veronica (Lupin84)

Som sagt kan dem bara ploga och få undan de ..så är snön inga problem...Är ju vitt och fint!

2010-02-20 @ 12:36:57
URL: http://www.virresblogg.blogspot.com/
Postat av: thile

Høyeste betyg for de ovenstående skrevne ord <3

Ha en herlig helg, puss til Elmer! <3

2010-02-20 @ 12:40:50
Postat av: En tjock katt i en smal värld

Man ska alltid klaga. :P är det solsken på sommaren är det för varmt, är det regn är det för regnigt osv...

Men snön skapar kaos, jag hade tänkt åka tåg idag men det får jag skjuta på till nästa helg. Hela helgen blev sabbad pg förseningar och inställda tåg. Det är inte så jävla kul. :(

2010-02-20 @ 12:46:16
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: Jema

Jag håller helt med och försöker övertala alla om samma sak dagarna i ända. Alternativet till snön just nu är ju inte 20 grader varmt och sol. Det är en mörk, grå och blöt slaskvinter och den klarar jag mig utan.

2010-02-20 @ 12:50:55
URL: http://jemaochlivet.blogg.se/
Postat av: Linda L2K

Håller verkligen med dig!!!!

2010-02-20 @ 14:11:06
Postat av: Johanna med Alex

Hmm, nja du har väl kanske rätt. jag vill bara att tiden ska hoppa till våren nu, för den är bättre. Fast det är klart då blir ju Alex stor fort och om tiden går långsamt nu får jag behålla honom som liten längre ;)

2010-02-20 @ 14:12:38
URL: http://johannasalex.blogg.se/
Postat av: linjes

mjae vi som bor häruppe e ju vana,har aldrig varit i göteborg nån vinter,men att allt ska gå åt helvete för att det kommer snö är ju under all kritik=(

2010-02-20 @ 14:14:20
Postat av: Sandra

Jag håller helt & hållet med dig!! Hellre det här än en massa regn och lera!! MEN...jag måste ändå säga att det räcker med snö nu. Vi har ju typ en halvmeter här där jag bor och det räcker gott och väl:) Men en underbar vinter har det allt vart i år:)

2010-02-20 @ 14:32:36
URL: http://ladysandrew.blogspot.com
Postat av: Kaiza

Som äkta norrlänning (ja int nån fjölig jämt som du är ;-)) har jag hög snötolerans men till och med jag, en härdad snöveteran börjar fasen få nog. Bor ju i södra delen av sverige och det här är inte alls roligt längre. Snön kan jag stå ut med men att det driver igen på vägarna så man måste sitta inne och uggla, nej det gillas inte. Så jag gnäller lite här inne och går ut och skottar för 5:e gången idag.



Fast vackert är det.

2010-02-20 @ 16:23:21
Postat av: donna

jag äälskar den här vinterns snömängd!! Mindre kul är ju att vi fått skotta runt källarfönstren då de höll på att ge vika. vi har nog mer än 1m snö iaf... LOVELY!!

2010-02-20 @ 17:31:55
Postat av: L

ja för er "där nere" som sällan har en riktigt vinter kanske det är att föredra. men jag är så jävla less nu så det finns inte. det är tre gånger så mycket snö än vad det brukar vara och det är tre gånger så kallt. det är INTE kul.

2010-02-20 @ 17:56:03
Postat av: Helena

Om jag slapp köra bil skulle inte jag tycka att det var så hemskt med snö heller. Men jag måste köra 9 mil om dagen för att kunna jobba och det är inte kul :( Så skulle hellre ta slask faktiskt.

2010-02-20 @ 18:30:05
URL: http://minbloggpa.blogg.se/
Postat av: Angelica

Vad använder du för sjal till Elmer? Vad rekommenderar du för sjal om man inte använt det innan? Vill ha en där man kan bära barnet ganska länge men inte vara för invecklad att knyta...fast övning ger väl färdighet iofs :-)

2010-02-20 @ 23:46:54
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Angelica; jag använder mest min ergonomiska sele, en Beco Butterfly 2. Till Alvin använde jag mest vävd långsjal när han var liten.



Jag har skrivt ett låpngt inlägg om bärandet här: http://beckahbitch.blogg.se/2009/july/bar-ditt-barn.html



Ha det gott :-)

2010-02-21 @ 01:26:32
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: L

tak rasar in, det är trafikolyckor, avstängda vägar, försenade tåg, snöstorm... var bara tvungen att räkna upp nåra till anledningar till att man faktiskt får hata snön!

2010-02-21 @ 10:24:11


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback