Mamma ligger inne

Ja, nu ligger mamma inlagd för provtagning. Jag har jju berättat lite förrut om hennes mage. Hon blev inlagd idag, ska ta proverna imorgon och om allt går bra så får hon gå hem i övermorgon. Hoppas det går bra nu och att det inte "är något" eller ja, det får gärna vara NÅGOT så man får ett svar men detta "något" kan ju få vara ngt enkelt och snällt.

Jag skickade ett paket till henne som kom fram igår. Proppfyllt med framkallade foton på barn och barnbarn och en inramad förstoring på en samlingsbild av alla barnbarn. Hon blev lite rörd och sa att det värmde väldigt mycket.

Hon har ju inte sett barn och barnbarn på många år (förrutom mig och mina barn eftersom vi hälsade på för några månader sen) så det var ju en väldig överraskning att få en massa bilder. Hon blev helt chockad över hur fruktansvärt lik min systerdotter Celine är min syster :-) och det har hon ju rätt i men det vet vi andra sen 9 år tillbaka så för mig var det ju inget nytt men kul att höra mammas reaktion på detta :-)

**

Mer sjukligheter...

Har ju inte berättat om Alvins lilla tå så nu stjäl jag ett hörn i det här inlägget. I förrgår haltade han och klagade på ont i foten. I går morse när han vaknade var stortån svullen och röd med röda strimmor upp på foten och en varblåsa vid nagelbanet. Ringde sjukvårdsrådgivningen som hänvisade till BVC. Ringde BVC och lämnade meddelande och hon ringde upp och gav en tid så vi fick komma dit.

Nagelbandsinflammation tror jag det var, har redan glömt :-P men iallafall så får jag hålla på och tvätta med sprit och byta plåster. det har blivit liiiite lite bättre så förhoppningsvis räcker denna behandling så man slipper läkarbesök. Antar det blir antibiotika i så fall.

Stackarn har så ont :-( han haltar fortfarande och skriker som en stucken gris när jag ska tömma blåsan och tvätta och så :-(

Kommentarer
Postat av: Anonym

blodförgiftning.

2010-02-11 @ 01:23:55
Postat av: Christer Romson Lande

När du skriver "tömma blåsan" menar du då kissa eller tömma blåsan vid nageln på var?

2010-02-11 @ 08:05:02
Postat av: Lena

men du det låter som blodförgiftning, då får man röda strimmor, har själv haft det, hoppas allt blir bra.

2010-02-11 @ 08:10:41
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Nope, inte blodförgiftning. Dessa röda strimmor satt i lymfsystemet, inte i blodkärlen. Blodförgiftning med röda strimmor behandlas inte med spritomslag.



Christer; jag menar varblåsan. Tänkte på det när jag jag skrev det men antog att alla skulle förstå att det var varblåsan jag syftade på.

2010-02-11 @ 09:22:03
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: sonjaa

Om det var min mamma skulle jag nog ha hoppats att det var nåt ganska allvarligt fel med magen. Något som gjorde att hon skulle behöva lägga om sin livsstil eller dö. Mamma har ju demens men ifall jag hade haft ett val i det hela hade jag hellre velat hon drabbats dödlig cancer.



det låter rätt hemskt men... men men!

2010-02-11 @ 09:32:49
URL: http://mama.nu/blogg/sonjas-blogg
Postat av: thile

Lykke til med mamma'n din idag! Krysser fingre og tær!



Usch da lille Alvin. Så vondt (:

2010-02-11 @ 09:49:40
Postat av: Elin

usch, stackars killen :-(

Kasper visade sin stortå igår och den är helt röd och svullen. han har försökt pilla bort en lång nagel och kommit för långt in så det är väl nageltrång. det gör ju så satans ont ju.



hoppas det går bra för din mamma!

2010-02-11 @ 09:49:57
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag skulle ändå åkt in om det var strimmor. Jag fick ett skavsår som det kom strimmor i. Sjukvårdrådgivningen sa att det var ingen fara men jag åkte in iallafall. Låg med intravenös antibiotika i en vecka och blev riktigt sjuk. Jag ringer aldrig sjukvårdsupplysningen om ngn av mina barn blir sjuka. Om jag anser att jag vill åka in så gör jag det. För de har alltid haft fel när man ringt. Visserligen har jag väldigt friska barn. Men med att strimmorna skulle sitta i lymfsystemet är allvarligare än om det sitter i blodkärlen. Du måste ha missuppfattat. Hoppas det ger med sig man vet ju själv hur ont det gör med inf i nageln.

2010-02-11 @ 10:08:53
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Varför förutsätter folk att jag är helt dum i huvudet? jag vågar påstå att jag är enormt kunnig i området för att vara utan någon som helst utbildning inom vården. Så det är rätt lustigt när folk ska försöka läxa upp och sånt.



De röda strimmorna fanns på foten i förrgår, när vi var på BVC, de hade kommit ganska nyss då. jag frågade NATURLIGTVIS om Blodförgiftning, speciellt med tanke på att Mathias hade en rätt rejäl blodförgiftning för knappt 1 år sedan. Vi är GANSKA väl medvetna om vad det är och hur det funkar.



BVC-sköterskan förklarade att detta inte är en blodförgiftning utan dessa röda strimmor beror på att lymfsystemet jobbar på högtryck för att få ordning på den inflammerade tån. Dessa strimmor ska försvinna ganska omgående när man tömt varblåsan och sedan spritar då och då under dagen.



Om det inte blivit bättre till dagen efter skulle han få en läkartid istället.



Det blev bättre direkt. De röda strimmorna försvann på en gång.



hade det varit några konstigheter what so ever hade vi självklart sökt vård! Jag är en sån som hellre ringer/åker in 10 gånger för mycket än 1 för lite. Det är ingen som helst fara för mina barn att de skulle gå med något som krävde läkarvård.



Ska jag dra hela grejen en gång till, eller är alla nöjda nu?

2010-02-11 @ 10:23:40
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: thile

Styrkekramis.

2010-02-11 @ 11:08:35
Postat av: Elin

vadå bara åka in? ja det kanske funkar så i större städer, men i små städer där det knappt finns jourcentral får man vackert ringa rådgivningen för att få en tid. Om det inte är urakut, för då får man ju ringa 112.



ja det är nog bäst du drar det en gång till ;-) En del är lite lurviga i hatten kanske s

2010-02-11 @ 11:30:59
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Elin

inlägget var alltså menat till den som inte verkar veta vad den heter. (ja, jag tycker det är ohyfsat att inte skriva vem man är, om så bara ett alias)



2010-02-11 @ 11:33:11
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Vet mer än dig *flin*



Varför förutsätter folk att jag är helt dum i huvudet?



1. För att du är det.

2.Fortfarande för att du är det.

3.För att det är blodförgiftning.

2010-02-11 @ 12:14:28
Postat av: Anonym

Men nu var det du som förutsatte att du var dum i huvudet. Det är en väldans skillnad att strimmorna sitter i lymfsystemet eller att lymfan arbetar för att inf skall försvinna. Nej du är inte kunnig inom området verkar det som. Lite mer åt amatörhållet och tror du kan. Du ska definitivt inte välja ngt vårdyrke.

2010-02-11 @ 13:17:28
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Det var så distriktssköterskan uttryckte sig.



Okej, jag ska definitivt inte välja ett vårdyrke? varför? För att jag inte är expert INNAN jag ens PÅBÖRJAT en utbildning? Smart :-)



Tror INTE att alla inom vården kunde allt innan de ens utbildade sig ;-)

2010-02-11 @ 13:21:52
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Jag syftar kanske mer på din empatiförmåga. du kan ju inte hoppa på ngn inom vården så fort patienten inte tycker som du. Eller skrika och gorma. Din empatiförmåga verkar vara lika med noll.

2010-02-11 @ 13:28:04
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Tror du blandat ihop begreppen. Dålig empati betyder inte "oförmåga att acceptera olika åsikter" :-) Jag hoppar dessutom inte alls på folk bara för att de inte tycker samma. privat kan jag lacka ur om en person lägger fram sin åsikt på ett jävligt sätt däremot.



men jag har sagt det förr och säger det igen, man skiljer på jobb och fritid.



Min empatiska förmåga är det förövrigt inget som helst fel på. varken på jobb eller fritid.

2010-02-11 @ 13:48:45
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Jalle

Beckah har du ens påbörjat din utbildning inom vården?

2010-02-11 @ 14:52:36
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Nej, jag är inte ens klar på Komvux.

2010-02-11 @ 15:01:32
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anna

Blev lite nyfiken, vad ska du plugga?

2010-02-11 @ 21:01:19
Postat av: Anna

Glömde ju fråga vad det är för prover de ska ta på din mamma? I mina öron låter det som man misstänker något malignt?

2010-02-11 @ 21:03:08
Postat av: Anonym

DU skriver ..



"privat kan jag lacka ur om en person lägger fram sin åsikt på ett jävligt sätt däremot.



PRECIS vad du gör här på din blogg ! Du tror du sitter snyggt på din lilla pidestal va ... så som du lägger fram dina åsikter, nåde den som VÅGAR ifrågasätta dom .... finns flera exempel på dina pissiga åsikter där du spyr galla över dom som inte har samma åsikt som du ... och du ska jobba inom vården ...NONO

2010-02-11 @ 22:56:15


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback