Helvetesnatt och dagis

Näe!

...nu blire dagis!


Han skulle ju få vara hemma hela veckan hade jag tänkt mig men pust och suck och gäsp - näääe! Pigg som en mört och sprallig som en (vad som nu är spralligt). Nu får han lov att bli lite aktiverad.

Själv har jag haft en natt från helvetet men Elmer har haft det allra värst. Han har varit högfebrig (39,5) hostat slem så han spytt osv så varken han eller jag kunde sova på halva natten.

För det var väl ingen som på ALLVAR trodde att vi skulle få vara friska här hemma nu va? hahahaha

Men vilken konstig och seg förkylning Elmer har. Han har varit sjuk i en vecka nu med snor och en mild hosta och feber då och då runt 38,5-39 som max. Man brukar ju bli BÄTTRE inte sämre men tydligen så kan förkylningar bli sämre efter en vecka...!

Så jag låg iallafall som en död sill i morse medan Alvin smög upp och gjorde hyss :-P så nu är han iallafall frisk :-)

Ja och här sitter jag med en kopp STARKT kaffe och sen ska jag klä på barnen och gå och lämna. Blir nog att jag sover en stund med Elmer sen när han ska sova.

Kommentarer
Postat av: Anne-Marie

Hej Beckah!



Josef hade oxå sån där förkylning som Elmer nyligen, han låg i 39-40grader i en vecka.



Nu går jag med en långdragen förkylning som gått upp i bihåorna, fast inte så mycket, eller hur man ska säga :) Men det är urjobbigt, konstigt tung k'nsla i hela skallen å inatt gick de knappt å sova. Vart sjuk sen förra måndagen nu.



Hoppas Elmer blir bättre snart.

2010-04-07 @ 09:00:51
Postat av: madde

fattar inte hur det funkar med dagis hos er.. här är det så att du bara har rätt till 15 timmar och de måste vara hemma alla lov..har man rätt att välja själv hos er?

2010-04-07 @ 09:13:11
Postat av: Linda (Lia och bäbisen)

Hm, nu är jag ju ingen expert men är han kollad för RS? Jag har fått lit dille på det där så min kusins 6 månaders precis legat inne på sjukhus i 4 dagar på grund av det. Hon trodde inte heller det var nåt, men skulle "bara kolla" på vårdcentralen och de skickade henne på studs till akuten! Men jag hoppas det inte är nåt mer än bara förkylning! Ha en skön dag!

2010-04-07 @ 09:28:35
Postat av: Millan

Men är det verkligen så snällt att skicka den stora till dagis när ni är sjuka hemma? Tänk på de andra barnen där.. och föräldrarna.

2010-04-07 @ 09:31:51
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

madde: Jag har en speciell uppgörelse med 30 timmar och dagis även på lov. Av sociala skäl. Annars är det som du säger även här.



Linda: nej jag har inte kollat honom men har nu ringt BVC eftersom hans navel nu är infekterad också förrutom den kraftiga förkylningen.



Millan: Jag har tagit rimlig hänsyn och mer därtill.

2010-04-07 @ 09:41:56
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: malin

Usch ja det är jobbigt när barnen är sjuka!! Min flicka som är lika gammal som Elmer är inne på sin tredje vecka med feber till och från, mycket segt slem och hosta, så det kan nog sitta i ett tag tyvärr... Har varit till vc men det var inget konstigt om det varade länge tydligen... Men tråkigt är det!!!! Hoppas ni kryar på er snabbt!!

2010-04-07 @ 10:25:06
Postat av: Kristin

Om en förälder är arbetslös eller föräldraledig har barnet rätt till 15 timmar/vecka oavsett om det är lov eller inte. Allt annat är nått som förskola eller rektor själva hittat på, och inget de har rätt att göra egentligen.

2010-04-07 @ 12:34:18
Postat av: Erica Söderström

Kristin: det där skiljer rätt rejält från kommun till kommun ex Stockholm har 30 timmar / vecka till föräldralediga.

2010-04-07 @ 13:45:31
URL: http://flatcoated.bloggagratis.se
Postat av: Kristin

Ja, men enligt skollagen har barn till arbetslösa och föräldralediga rätt till 15 timmar/vecka. Minst. Oavsett om det råkar vara jul, påsk eller sommar. Vill kommunerna erbjuda mer så är det såklart fritt fram, men om de säger att dessa barn inte får komma när det är skollov bryter de mot lagen, om man ska dra det till sin spets.

2010-04-07 @ 13:49:32
Postat av: Jennie edinge

Hej.. Min dante på 4 månader, har det precis som du beskriver, och först fick han diagnos luftrörskatarr men idag konstaterade läkarna att han fått lunginflammation pga ev rs eller som början till rs.. Många olika info.. Så det enda vi vet e att om han inte blir bättre inom 2 dagar med den pencillin han fått så då testar de för rs pga att det var en komplicerad historia att ta rs provet då man tex bara fick göra det med redan smittade i rummet, och hade man ej det så fick man mer el mindre det sem pga bebisarna i samma rum hade det juh.. Så kolla lunginflamation, kan du juh göra på vc!

2010-04-07 @ 18:41:01


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback