Fel eller rätt att lämna på dagis när syskon är sjuka?

Öppet för diskussion:


Fick ett par gnälliga kommentarer om att lämna på dagis när man har ett sjukt syskon hemma.

Alvin är frisk och behöver få gå till dagis efter 14 dagars paus hemma med sjukdomar osv. Att Elmer är förkyld är för mig inte ett tillräckligt starkt skäl för att hålla Alvin hemma, ärligt talat och hade Victor inte haft lov hade han gått på skolan idag med och Mathias är på jobbet. Tänka sig!

JA, jag tycker att det är helt okej att lämna ett friskt syskon på skola och dagis om det sjuka syskonet hemma bara har en förkylning! En förkylning som dessutom suttit en vecka redan. Magsjuka tex är en helt annan femma. Då ser man såklart till att hålla friska syskon hemma från dagis men inte för en tramsig förkylning. Om alla ska vara hemma för att någon i familjen är förkyld så får ALLA vara hemma HELA TIDEN!

Vad tycker ni andra?

Fel eller rätt att lämna på dagis?




Kommentarer
Postat av: Jessica

SV: Men oj, förlåt! Klart att jag inte tar illa vid mig sbarare tvärtom! Du har så rätt, Nellie är väldigt lik båda sina systrar men mest Isabelle! =)



För övrigt så tycker jag absolut att man kan lämna syskonet på dagis även om det finns förkylning hemma!

2010-04-07 @ 12:20:26
URL: http://frujessicas.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag tycker du gör heeelt rätt. De äldre syskonen behöver träffa sina kompisar de har på dagis. De små behöver oftast mer uppmärksamhet från mamma eller pappa när lillen/lillan är sjuk.



När min stora är sjuk och är hemma från skolan så lämnar jag lillasyster till dagis för det är där hon har sina kompisar. Hon blir inte lämnad lika tidigt som annars och inte heller hämtad lika sent som annars men de behöver träffa sina kompisar och leka av sig och få vara ute. Den möjligheten finns oftast inte när något syskon är sjukt hemma.



Låt Alvin vara på dagis UTAN dåligt samvete.



/Jessica

2010-04-07 @ 12:23:03
Postat av: Anonym

Du är mammaledig med Elmer, klart Alvin ska till dagis.

När syskonpar som går på dagis blir sjuka (en av dem) så tycker jag man håller båda hemma. Oftast insjuknar båda barnen tätt.

2010-04-07 @ 12:33:33
Postat av: Anonym

jag tycker du gör helt rätt ! magsjuka ska man ha syskon hemma , men vid en förkylning ?? njaae.. då hade inte min stora tjej varit mycket på dagis denna vintern , då syskonens förkylningar har avlöst varandra..

2010-04-07 @ 12:35:27
Postat av: Kristin

Nej, det är inget fel med det, i sånna fall skulle ju alla barn med förkylda föräldrar också vara hemma. Eller om man träffat en förkyld kompis i helgen.

2010-04-07 @ 12:37:09
Postat av: Emma

Helt RÄTT! Dessutom så har typ ca 90% av alla barn förkylning nu så det vore ju illa om ALLA barn skulle stanna hemma av endast den förklaringen!

Annan sak om det vore magsjuka eller liknande!

2010-04-07 @ 12:37:54
URL: http://mammatillklara.blogg.se/
Postat av: Linda L2K

Här resonerar vi likadant. Vid magsjuka, eller om det är en stor epidemi, håller vi syskon hemma, annars får dom gå. Det ger ju dessutom det barnet som är hemma och är sjukt lite extra lugn och ro några timmar.

2010-04-07 @ 12:49:22
URL: http://l2kw.blogspot.com/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Blir lixom lite klen diskussion när alla håller med :-P hehehe



men tack för alla svar :-)

2010-04-07 @ 12:49:46
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Johanna

Vid förkylning skulle jag med skicka till dagis, men som du sa inte vid tex magsjuka.

Min son får till och med gå om han är förkyld själv, så länge han inte mår dåligt, ungar är ju förkylda jämt.

2010-04-07 @ 12:55:44
URL: http://theomylove.blogg.se/
Postat av: Bakeapple

Jag håller också med, så det blir inte mycket till diskussion nu heller... Magsjuka är det klart att dagisbarn stannar hemma, däremot har jag (när jag hade magsjuka i vintras) kollat med skolan och de tycker att friska barn kunde gå till skolan även om det fanns sjuk förälder hemma. (Vanlig magsjuka, inte vinterkräken) Barn med förkylda syskon kan ju visst det gå till både dagis och skola, man kan ju inte isolera hela familjen hela vintern...

2010-04-07 @ 13:01:37
Postat av: Nora

Det beror ju på vad man är sjuk i... Förkylning, då kan överiga syskon gott och väl gå på dagis/skola. Magsjuka = alla stannar hemma.

2010-04-07 @ 13:34:41
URL: http://bildertillvardags.blogspot.com/
Postat av: Sabina Jonsson

Lite förkylning har väl ingen dött av! Håller med dig och övriga svarare. MEN, har en fråga (om nån vet) varför man ska hålla barn med ögoninfektion hemma? Fick förklarat för mig en gång att det är precis lika smittsamt som en förkylning men kletet sätter sig i näsan istället. Så då tycker jag att även barn med ögoninfektion kan gå på dagis om dem som är snoriga får gå dit.

2010-04-07 @ 13:35:59
Postat av: Sofie

Skulle inte skicka ett friskt barn till dagis om mitt andra barn vore sjuk med feber och förkylning.

Har dock bara ett barn men det är så jag resonerar. Blir dessutom faktiskt riktigt irreterad på föräldrar som gör som du gjort idag.



Inte konstigt det ständigt går olika smittor på dagis, bara för att alvin inte visar några symtom så kan han ändå ha smittan i kroppen och föra över till andra barn på dagis.



2010-04-07 @ 13:36:58
URL: http://sofiesundqvist.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Sabina; ögoninfektion är inte samma sak som förkylning utan sätter sig i ögonen vilket kan vara både jobbigt och otrevligt. det är svårt att få bort och kräver väl ofta behandling vilket man inte har på förkylning.



Nej, ögoninfektion är för mig som magsjuka; något man inte sprider vidare utan håller hemma.

2010-04-07 @ 13:38:57
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Förvirrade Morsan

jag tycker du gjort helt rätt. det är ju heller inte rättvist för det friska barnet att tvingas vara hemma för att syskonet är sjukt. Håller med dig helt.

2010-04-07 @ 13:42:09
URL: http://forvirrademorsan.blogg.se/
Postat av: Kristin

Men alltså, alla kan ha smittan i kroppen! Det kan räcka med att man mött en förkyld person på affären, så med det resonemanget skulle inget barn någonsin vara på dagis.

2010-04-07 @ 13:42:38
Postat av: Erica Söderström

Du gör rätt enligt mig - skulle ju ALDRIG få ha några barn i klassen (är lärare i de yngre åldrarna just nu en tvåa) någonsin om alla var hemma varje gång ev syskon var sjukt. Magsjuka som har ett hastigt insjuknande och kort inkubationstid håll dem hemma men förkylning mm...



2010-04-07 @ 13:43:25
URL: http://flatcoated.bloggagratis.se
Postat av: Carina

Det finns massor av korkade föräldrar som lämnar sina sjuka barn på dagis för att hoppas och chansar att inte personalen ringer efter dem. För dem hinner såklart inte vara hemma för vård av sjukt barn. Då kan man ju missa något superviktigt möte på jobbet eller får panik att pappershögen växer på skrivbordet. FY, för såna egoföräldrar! Att lämna friska syskon på dagis när övriga familjemedlemmar är sjuka tycker jag är okej beroende vad för sjukdom det är. Förkylning; JA! Magsjuka; NEJ!

2010-04-07 @ 13:45:08
Postat av: Helena

På dagiset där min flicka går så tycker de att lite snuva eller hosta är inget att bråka om så länge barnet orkar med att gå på dagis, alltså har jag lämnat på dagis så fort barnet är feberfritt och återfått orken att hänga med i leken. Att syskon är sjuka är inget som hindrar att man lämnar friska barn på dagis tycker jag, så länge det inte är magsjuka då.

2010-04-07 @ 13:49:34
Postat av: Miriam

Jobbar själv på förskola och är både som yrkes- och privatperson helt inne på din linje. En förkylning kan vara ack så långdragen och är ett syskon symptomfritt finns ingen anledning att hålla denne/denna hemma. Genom att lämna på förskola får man dels tid att ägna sig åt den sjuka, medan syskonet får chansen till den fria lek och pedagogiska verksamhet som de flesta barn har stor nytta av. Magsjuka e ju en helt annan grej, och för de allra flesta är det en självklarhet att förhindra smittspridning genom att även hålla "friska" syskon hemma... (men tyvärr finns det folk som resonerar annorlunda även när det gäller denna smittohärd!)

2010-04-07 @ 13:51:22
Postat av: 3 barn

Min gnälliga kommentar, som du inte publicerat, handlar inte BARA om att lämna syskon på dagis då syskon är sjuka.

Men din jävla proffsiga syn på saker och ting är så jävla patetisk !

Så mycket att göra, lämna ungen på dagis, sitta vid datorn 24-7 ... Sluta klaga, börja leva för faan !



Och att lämna syskon på dagis. Min åsikt, just nu är det påsklov, man kan juh kanske tänka liite själv, kan ju vara nice för dagispersonal att oxå ha det lite lugnare en period!?

Har alla mina 3 hemma, fast det bara är 1 som är sjuk, förskyld!

2010-04-07 @ 13:56:28
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Sofie Sundqvist; gäller ditt tankesätt även jobb och skola?



Vad jag undrar är alltså om någon av er i familjen är förkyld, är ALLA hemma då tills dess att samtliga i familjen är friska? (vilket kan ta ett par veckor oftast när det gäller förkylningar som åker runt i en familj). Hur lyckas ni bli sjukskrivna från jobbet med läkarintyg för en förkylning? Eller är det okej att smitta ner folk på jobbet men inte på dagis?



Utveckla gärna. Kul att någon kom in och tyckte annorlunda :-)

2010-04-07 @ 13:57:00
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

"3 barn" jag hoppas du skojar om du tycker att man ska ha barnen hemma för att dagisfröknarna ska ha det lugnt och skönt på jobbet? :-D



Anledningen till att jag inte publicerade din förra kommentar var för att den var på förbannat otrevlig. Du har väl ingen aning om mina förutsättningar?



BRA för dig att du klarar att göra dittan och dattan men du vet väl inte varför jag INTE klarar det?



Jag kan gå och springa men inte fan hånar jag folk som är rullstolsburna för att de inte kan!



Som sagt, DU vet inte vad JAG har för förutsättningar att klara det DU anser vara enkelt.

2010-04-07 @ 14:01:02
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: 3 barn

:-D Nej jag skojar INTE :-S Men du har ingen som helst aning om hur det fungerar ute i arbetslivet! Jobbar själv med ungar sa JAG VET, hur man pratar om sådanna som DIG.

Nej det stämmer, har ingen aning om dina förutsättningar, men jag vet att du har armar, ben och antagligen en fungerande hjärna. Varför då sätta ungar till värden, om man inte ens klarar av sig själv och vardagen ? Har inte du massor att göra förresten? vila,damma,sopa,tvätta ??

2010-04-07 @ 14:20:14
Postat av: Kristin

Jag är också lärare, och jag kan intyga att på min arbetsplats pratas det INTE om vare sig föräldrar som väljer att ha sina barn på dagis fastän det är påsklov eller om föräldrar som lämnar sina barn fast de vabbar med ett syskon.

Jag skulle aldrig komma på tanken att sitta och prata skit om föräldrar, jösses vilken brist på respekt!

2010-04-07 @ 14:35:58
Postat av: lina

men dem somklagar kanske gör det för att du skriver s å låter de som om han är jättttteee sjuk o du kontaktat läkare o allt o de brukar man juh faktist inte göra för en SIMPEL förkylning eller?!

2010-04-07 @ 15:02:24
Postat av: Erika

Verkar som 3 barn också spenderar en hel del tid på nätet eftersom hon/han har sådan inblick i ditt liv och leverne. Kul att man bemödar sig med att skriva sådana kommentarer då. Ha ha!



Och som jag nämnde en annan gång, sin yrkesroll eller sin position mm använder man sig endast i maktsammanhang. Det är ett maktspråk. Alltså för att pådyvla sin makt när man inget annat har att komma med bl a i underlägsenhetssituationer.



Är barnet inte sjukt kan det visst gå till dagis/skola om syskonet är sjukt. Det saknas bra argument för varför barnet inte skulle det i den här diskussionen. Att personalen ska ha det lugnt duger då rakt inte. Vilken annan arbetsplats kan hoppas eller räkna med mindre arbetsuppgifter och lugnare tempo bara för att det är lov?



Däremot på sommaren, när flera dagis/fritids slås samman här i vår kommun pga mindre barn som är där, då kanske jag skulle låta bli att lämna. Men inte pga att personalen ska ha det lugnare utan för att barnet inte ska behöva "skolas in" på ett nytt ställe med ny personal (blandat med gamla förstås).



kram Erika

2010-04-07 @ 15:49:37
URL: http://starspangled.se
Postat av: Linda

jag tycker du gör rätt! på förskolan jag arbetar har vi en policy att hålla syskon hemma och det går magsjuka, men inte sjutton stanna hemme om syskon är förkyld =/ Då skulle ju barnen aldrig kunna komma till förskolan....

Så min kommentar på detta är; Du gör rätt!

2010-04-07 @ 16:34:48
URL: http://www.lindisen81.blogspot.com
Postat av: Sofie

Nu skrev ju du i ett tidigare inlägg att din yngsta son hade feber och var så pass dålig att du ringt och kanske skulle besöka en barnmotagning. Är man så sjuk är man inte bara lite förkyld. En liten förkylning anser jag vara när man är lite snorig. Coh då behöver man nödvändigts vis inte vara hemma



Och ja min son är hemma om vi föräldrar är hemma sjuka från jobbet. Dessa regler har de för övrigt på vårt dagis och det tycker jag är riktigt bra.



Har din lilla son nu RS-virus som du själv skreva tt du misstänker för ju Alvin med sig den smittan till dagis vilket gör att andra barn kan dra hem det till sina småsyskon. Rs- virus kan vara en dödlig sjukdom för ett litet barn om det vill sig riktigt illa.

2010-04-07 @ 17:13:31
URL: http://sofiesundqvist.blogg.se/
Postat av: 3 barn

erika ...."Och som jag nämnde en annan gång, sin yrkesroll eller sin position mm använder man sig endast i maktsammanhang. Det är ett maktspråk. Alltså för att pådyvla sin makt när man inget annat har att komma med bl a i underlägsenhetssituationer" URSÄKTA mig?

Så när man referarar till ng man upplevt på sitt arbete så bedriver man en maktkamp? Jag vet absolut inte bäst, sitter inte inne på fakta, som vissa andra verkar tro att dom gör, men jag skrev det jag skrev AV REN ERFARENHET från arbetslivet !

2010-04-07 @ 17:13:52
Postat av: Lina

har ett sjukt barn hemma idag, de andra 3 är på fritids. Varför ska de bli lidande för att ett barn är sjukt? Magsjuka är en sak...

Dock undrar jag hur andra gör när det är magsjuka skol barn med skolplikt. Om man stannar hemma för att man kanske får magsjuka, sen får man det inte så har man en sjukfrånvaro på kanske 4 dagar fast man varit frisk.....

jag tycker självklart att barn som går dagis VARJE dag typ 7-16 ska vara hemma med sjuka syskon. Men är det som Alvin att han är på dagis väldigt sällan är det klart han ska på dagis fast Elmer är sjuk. Sen att ha barnen hemma för att dagis personalen ska få det lugnt är bara 'skitsnack' enligt mig, det är deras JOBB, jag tänker baske mig inte ha några barn hemma för att dagis personalen ska få en 'lugn' vecka. Om de sedan pratar om föräldrar som lämnar trots sjuka syskon såhär, då har dagis personalen väldigt lite att prata om....

2010-04-07 @ 17:17:03
URL: http://pupplina.blogg.se/
Postat av: Cdot

Jag håller med dig, om syskonet har magsjuka så håller man barnet hemma men om det rör sig om en förkyldning nej.

2010-04-07 @ 17:23:08
Postat av: Sofie

Sen funderar jag lite över kommentarerna att "ett friskt barn tvingas vara hemma".. Tror inte ett barn tycker det är så hemskt att vara hemma.. hur gör ni då på tex semestern??

2010-04-07 @ 17:35:57
URL: http://sofiesundqvist.blogg.se/
Postat av: Marica ☆ Mizca ☆ Rödebäck

Varför skall man strunta i att lämna sina barn på dagis om ett är sjukt när det är påsklov .. ? Klart att det kan vara påfrestande emellanåt för fröknarna med många barn men dom har ju faktiskt valt yrket själva, då får dom stå ut med att alla inskrivna barn faktiskt kommer på loven också.



Jag minns inte att jag fick vara hemma från skolan när mina syskon låg sjuka! Varför skall det vara så på dagis?

2010-04-07 @ 18:37:45
URL: http://rodeback.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Sofie; du läser ut saker som inte står! Elmer har ingen RS utan en vanlig förkylning med rossel och vissa andra symptom som OCKSÅ finns vid RS.



Jag ringde BVC om hans NAVEL men fick inget svar och ringde sjukvårdsrådgivningen och tog naturligtvis upp förkylningen och frågade angående hans symptom och blev rådd att ringa Barnmottagningen. jag har pratat med både Barnmottagningen i Skene och Borås och båda är lugna och mewnar att det är en vanlig förkylning.



BVC fick jag tag i senare som säger att det kan vänta med neveln till tisdag när Elmer har sin vanliga läkarkontroll i Borås för sin sjukdom.

2010-04-07 @ 18:55:32
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

...och Sofie; jag frågade inte om er son är hemma när ni förä'ldrar är sjuka. Jag frågade om ni föräldrar är hemma när han är sjuk, dvs båda två - så att ni inte sprider smittan till era jobb. Eller gäller det bara dagis?

2010-04-07 @ 18:57:17
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Annika

Nu var det rätt många kommentarer så dom plöjer jag inte igenom, utan jag skriver enbart vad JAG tycker nu, och hoppas att du inte stör dej på "upprepning" ;)

Det är helt okej att lämna friska syskon på dagis enligt mig. Precis som du skriver, såvida det bara handlar om en förkylning - då kvittar det väl? Är det nåt som är väldigt smittsamt är det en heeeelt annan sak. Som här hemma, linus har vattkoppor. Nu har dom torkat å då kan Simon gå till skolan. Det hade han inte fått sålänge kopporna vart i utvecklingsfas (då hade dom dock lov s). Precis som med magsjuka - då behåller jag alla hemma!



Så du har inte gjort nåt fel. Alvin var ju frisk, å han behöver med all säkerhet komma till dagis efter lov å allt! :)

2010-04-07 @ 19:00:34
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se/
Postat av: linjes

Hehe ja en del undrar man ju över=)

Jag skickar inte sjuka barn till dagis om syskon är sjuka och anledningen till det är att jag är lat=) Varför hålla på o stressa o hålla tider när man kan vara hemma o ha sovmorgon;-)

2010-04-07 @ 19:03:10
Postat av: Malin

Jag tycker du gör helt rätt i att lämna på dagis! Som sakt hade de varit ex magsjuka så hade det varit en annan sak.

2010-04-07 @ 19:03:22
URL: http://justwannatry.blogg.se/
Postat av: Sofie

"Har ändå ringt sjukvårdsrådgivningen eftersom han har en del RS-symptom (rosslig andning, hög feber, blåaktig runt mun och händer, fötter mm)."



"Så jag fick alltså prata med Borås barnmottagning istället. Den sköterskan frågade lite frågor och berättade att det finns en vanlig förkylning som går nu och har de symptomen."



Eftersom du själv skriver att det är samma symtom kan man väll inte veta säkert om det är förkylning eller rs-virus?



Till din fråga.



Detta problem har inte uppstått så många gånger för oss då jag vabbar 90% av alla gånger och min man är egen företagare. Sen är jag av den bestämda uppfattningen att vuxna dels har bättre immunförsvar (om du inte lider av någon annan sjukdom) samt är hundra gånger bättre på att sköta sin hygien än vad barn i dagisåldern är, därför sprids inte smittor lika lätt på en arbetsplats som på dagis. Barn tex nyser rakt ut, tar i varandra, snorar och hostar utan att hålla för munnen. Detta gör ingen på min arbetsplats i alla fall.



I detta fall gäller sunt förnuft har ditt barn vattkoppor och en arbetskamrat inte haft det kanske det inte är en så lysande idee att gå till jobbet direkt. Detsamma gäller självklart vid extremt smittsamma sjukdomar som magsjuka eller om man som vuxen själv känner att man börjar få symtom på samma sjukdom som barnet har.



Sen får även mitt barn gå på dagis om vi vuxna eller han endast är lite förkyld, det var inte det jag reagerade på utan att jag uppfattade i ditt inlägg att Elmer var väldigt sjuk och att du var orolig för honom.



Det är på det sättet jag har tolkat din text sen är inte jag mer än människa och kan självklart ha missuppfattat dig. Och det jag skrivit i tidigare kommentarer är en reaktion på hur jag tolkade det du skrev och hur jag uppfattade att Elmers allmäntillstånd var.



Tack och hej leverpastej!



Tycker dock det är intressant att läsa kommentarerna till detta inlägg och hur andra resonerar i dessa frågor. Verkar som många dagis/kommuner har olika regler för detta också vilket är intressant. Eftersom vårt dagis/kommun har en tydlig regel om att barn med sjuka syskon och föräldrar ska hålla sig hemma så är det ju inte för inte man undrar vad dessa regler baseras på och varför de resonerar som de gör medan andra dagis/kommuner resonerar på ett annat sätt.



Hoppas jag i och med detta har klargjort min ståndpunkt och att Elmer frisknar till och att ni alla får hålla er friska. Aldrig roligt att vara sjuk.



2010-04-07 @ 19:43:54
URL: http://sofiesundqvist.blogg.se/
Postat av: lina

de e så kontigt att ja flera gånger har lämnat komentarer i din blogg MEN ALDRIG HAR DEM PUBLICERATSSS?????????????

2010-04-07 @ 21:19:51
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Lina; då skriver du väl helt enkelt för elaka saker!

2010-04-07 @ 21:31:54
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Linda

Jag tycker att du gjorde helt rätt. Jag skulle inte ens ha funderat över att hålla ett friskt syskon hemma för att en annan har en förkylning. (Nu har vi bara ett barn så detta problem har vi iofs aldrig haft. :-)) Magsjuka och sånt, då bör man absolut hålla syskon hemma men en förkylning? Dottern har varit småsnorig och småhostig till och från hela vintern. Det hör enligt vårt dagis till årstiden och är inget farligt.

2010-04-07 @ 21:46:48
URL: http://miss-misschief.blogspot.com
Postat av: lina

hm elakt har ja inte skrivit..?! folk har skrivit "elakare" Skriver fakta som ex. att folk kan juh ha mistolkat det där med att skicka syskonen till dagis då nån i familjen e sjukk.. som du skrev lät de som om E va sjukare en en vanlig förkylningföst,,, du ringt läkare o allt... Va e de för Elakt i det??

o annars har de inte vart elakt heller bara frågor eller liknade men men allt vill du tydligen inte ha med....... din blogg du väljer

2010-04-07 @ 23:51:27
Postat av: ida

Sjukt barn = hemma. Friskt barn = på förskolan. :-) Om det inte handlar om magsjuka då, då är alla barn hemma.

2010-04-08 @ 07:16:26
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com
Postat av: Liah

Om att lämna barn på dagis då syskonet är sjukt:

Jag utgår ifrån att Alvin har 15 timmar per vecka som förskoletid då du är hemma och föräldraledig.

De timmarna är HANS tid - han behöver dem för sin egen skull. ---(OT fastän jag undrar hur du klarar av lämna/hämta Alvin då Elmer har hög feber? Tar du med Elmer ut då?) Det kan vara stressigt att passa förskoletiderna - i så fall är det rätt att låta syskonet vara hemma.

Magsjuka är värre. Finns det magsjuka i familjen låter man syskonet vara hemma.

2010-04-08 @ 08:40:22
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Liah, vi bor granne med dagis så det är inte så jobbigt för Elmer bara att ta på ws-fleece, mössa och tossor och så ner i snabbsjalen (in the pocket baby).

2010-04-08 @ 10:34:50
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Heidi

Jag tycker absolut att man kan lämna friska barn på dagis om man har ett förkylt barn hemma, Meja har vart på dagis själv när hon vart snorig och tom haft hosta. Sånt kan hon gå runt med hur länge som helst. Och om jag skulle ha henne hemma när hon är snorig så skulle hon inte vart på dagis allt. Sen har jag skickat iväg mina större barn på skolan när jag haft en med feber tom. Tycker inte det är så farligt. Det beror ju på vad det är de är smittade med såklart. Men jag kan inte ha alla mina 5 barn hemma bara för att en har lite feber eller är förkylda. Sen är ju magsjuka en annan sak. Men jag skämms inte att säga att jag har skickat mina stora barn till skolan om någon haft det här hemma.. vi har så gott det går haft den som är sjuk i "karantän" så den sjuka inte går runt och kan smitta någon annan i samma mån.

Det går inte ha en hel familj hemma bara för en sån sak. Dagis är dock en annan femma då det är små barn som blir smittade tycker jag.

Men det är så jag känner iaf.

Krya på lille Elmer! kram

2010-04-08 @ 11:22:48
URL: http://vittsomsocker.blogspot.com
Postat av: 3 barn

När du skriver "öppet för diskussion" och ändå inte tar med allas kommentarer, då vill du inte ha andras åsikter, eller kanske du väljer bort åsikter som inte faller dig på läppen.. Antar att jag trampade på en öm tå, efter som mina kommentarer inte kommer med... jaja då vet man :-)

2010-04-08 @ 11:44:24
Postat av: Erika

3 barn: Ja, precis!

2010-04-08 @ 12:04:08
URL: http://starspangled.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Men lilla 3 barn det är ÄMNET som är öppet för diskussion! INTE mitt privatliv.



När du skriver personliga, privata elaka grejer om MIG publicerar jag det inte. Håll dig till ÄMNET och diskutera ALLMÄNT om det så ska jag publicera.

2010-04-08 @ 12:43:11
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Jessica

Till alla er som är emot i diskussionen:



Har ni tänkt på att när erat barn blir sjukt har de ju redan burit på smittan och redan hunnit smitta vederbörande som är mottagliga så även med magsjuka!

2010-04-08 @ 15:00:23
Postat av: Linda

Rätt. Förkylning ingen fara. Magsjuka så är båda hemma. Självklart så ska inte det friska barnet drabbas om det inte är någon fara

2010-04-08 @ 15:08:29
URL: http://skimra.blogg.se/
Postat av: Bodil

Kan inte annat än instämma!! Jag har varit rejält förkyld i några dagar nu, och både igår och idag har Vilhelm, 2 år, fått vara på förskolan några timmar. Är ensamstående, och att kunna lämna honom några timmar och få vila lite extra har varit guld värt.



Håller dock med dig angående magsjuka, då hade jag inte lämnat.

2010-04-08 @ 22:33:46
URL: http://enmynta.se
Postat av: Bodil

Kan inte annat än instämma!! Jag har varit rejält förkyld i några dagar nu, och både igår och idag har Vilhelm, 2 år, fått vara på förskolan några timmar. Är ensamstående, och att kunna lämna honom några timmar och få vila lite extra har varit guld värt.



Håller dock med dig angående magsjuka, då hade jag inte lämnat.

2010-04-08 @ 22:33:57
URL: http://enmynta.se
Postat av: Elenor

Jag har lämnat ena killen på dagis (senast förra måndagen) och den andra har fått följa med hem.

Sebastian hade ont i magen (förstoppning) och Kristoffer var det inget som helst fel på. Lämnade Kristoffer och tog med mig Sebastian hem igen.

Tror de mår bra av att vara i från varandra någon timme ibland.

Har även hänt att de ringt från dagis för att den ena killen blivit tussig och den andra mått bra. Har hämtat hem den tussige sonen och lämnat kvar den andre så har deras pappa fått hämta honom när han slutat.

Inget som helst fel med att lämna den friske sonen på dagis och vara hemma med den sjuka.

Det va t.o.m de på dagis som föreslog att vi skulle göra så.

2010-04-09 @ 18:20:29


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback