Röntgen, blodprover och oro

En sköterska från dagvården på barnkliniken i Borås ringde för ett par timmar sedan och berättade att Elmer ska komma på torsdag nästan vecka och göra sina röntgenundersökningar och blodprover och så vill de fotografera honom för att dokumentera hur prickarna förändras.

Skönt att få en tid och att det blev så snart. Allt kändes lugnt och bra...

...tills nyss då beskedet äntligen sjönk in. Blodprover!

Sköterskan sa att "det var ju en del prover som inte kunde tas i Göteborg som de ville att vi skulle ta nu i samband med röntgen".

Vad är det med det då? Jo det var nämligen så att när vi var i Gbg så var det en hel radda med prover som skulle tas men nere på lab ville de bara sticka i foten, alltså inte sätta en nål och ta riktiga blodprover utan bara göra ett hål i hälen och klämma fram blod.

Därför kunde inte samtliga prover tas så man valde bort en del blodprover så Elmer skulle slippa stickas av dem uppe på barncancercentrum också, utöver sticket på lab.

Anyway...

Sen när vi hade vårt långa samtal med läkaren så förklarade hon att de överhoppade proverna bara var uppföljande prover så han behövde inte göra dem om de första proverna såg bra ut. Om däremot de första proverna visade några konstigheter skulle man gå vidare och ta de här uppföljande proverna när vi skulle till Borås.

Tanken slog mig inte ens då när jag hade sköterskan i telefonen. Jag kom på det här nu nyss. Måste ringa och fråga för nu blev jag ju jättenojig :-( ska ringa Barncancercentrum i Gbg imorgon. Var proverna alltså inte bra?

Kommentarer
Postat av: Vicky

Jag hoppas och håller mina tummar att proverna han tog senast var bra och att blodproverna som ska tas bara är en återgärd dom gör för att vara säkra på saken. Du ska veta att jag tänker på er varje dag.. och jag ber och bönar att ni ska få slippa lida och vara ovetande och leva i ovisshet. Många kramar till dig och familjen..

2009-09-25 @ 18:17:20
Postat av: hellan

Skulle kunna tänka mig att det bara är kompletterande prover de vill ha, för att utesluta eller dubbelkolla. För ofta brukar de informera om det är något avvikande.

Kram och lycka till!!

2009-09-25 @ 18:22:57
URL: http://lifeofhesa.blogg.se/
Postat av: Beckah

Hesa; ja det är kompletterande prover för typ lever, njurar osv. Men på mötet när jag frågade läkaren om han skulle ta resten av proverna i Borås sa hon att de proverna inte behövdes och att han inte skulle ta dem om allt såg bra ut. Men det skulle ju kunna vara så att de ändrat sig och vill ha dem ändå eller att de förra proverna inte är klara eller något.

2009-09-25 @ 18:26:56
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Christer Romson Lande

kram Hoppas det bara är nån administrativ kommunikationsmiss i vårdkedjan!

2009-09-25 @ 21:21:02
Postat av: Linda

Hoppas att det går bra! Tänker på er! Kram

2009-09-26 @ 00:18:11
Postat av: m

Hoppas allt går bra för er! Tänker massa på er, och är så glad att jag kan få följa dig/er via nätet..



Kram från ösd :)

2009-09-26 @ 08:29:29
URL: http://femmanfem.blogg.se/
Postat av: thile

Mange tanker, klem og lykke til!

Ha en koselig helg :o)

2009-09-26 @ 08:54:25
Postat av: Filura

Jag tror lixom flera andra här att det bara är kompletterande. Hon sa ju att OM proverna visade nåt avvikande. Inte ATT dom visade det. Jag tror det är dessa proverna som avgör om han måste ta fler prover, det är så jag tror och uppfattar det. Men men, jag är ju ingen expert precis. Hoppas att prover ÄR bra!



Kramen

2009-09-26 @ 11:23:12
URL: http://www.mysfias.se
Postat av: Beckah

Filura;



Jag frågade alltså henne. Vi visste ju att vissa prover hoppades över och då frågade jag läkaren om de proverna skulle tas i Borås istället. Hon svarade nej. Hon sa att de proverna inte skulle göras - att inga prover skulle tas i Borås och att de proverna vi hoppade över inte behövdes och alltså inte skulle göras - OM inte de första proverna visade något avvikade för då skulle man göra de överhoppade proverna.



Därför känns det ju som att de första proverna visade något eftersom man bestämt sig för att göra de här proverna som de sa att de skulle hoppa över.



Det kan ju också vara så att de ändradxe sig och valde att göra de nya proverna ändå - för säkerhets skull, även fast de första proverna såg bra ut.



Tyvärr kunde jag inte ringa idag för de har bara telefontid på vardagar.

2009-09-26 @ 11:28:02
URL: http://beckahbitch.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback