Elmer 16 dar

Om Elmer, 16 dagar gammal

Elmer har fått mer vakentid nu. Han brukar ha ungefär 2 vakenpass per dag, ett på förmiddagen och ett på kvällen som är ca 2 timmar styck och resten av dagen är han bara vaken småstunder kring matning och blöjbyten.

Från början sov han i hörnet av sängen bredvid mig men nu har han börjat sova i min armhåla istället med fri tillgång till bröstet och sover då hela natten förrutom att han vaknar till 1-2 gånger och piper så jag får hjälpa honom få in bröstet i munnen.

Han bajsar nästan aldrig på natten längre så jag slipper springa upp en massa. Desto mer bajs på dagarna istället hehe. Måånga blöjor blir det minsann.

Han ler mer och mer nu när han fått ett par längre vakenstunder om dagen.

Amningen fungerar kanonbra! Han har aldrig ont i magen eller problem med gaser. Han pruttar och rapar utan problem. Hade en hel del problem med de andra två på olika sätt.

Jag känner mig enormt avslappnad i amningen den här gången. Trygg och säker. Jag vet att det finns mat även på kvällen när de känns tomma och platta. Jag har mer tilltro till min kropp och hur amning fungerar vad gäller tillgång och efterfrågan så jag slipper bli stressad när det känns tomt.

Det är en väldig skillnad den här gången när jag inte har napp som jag haft till de andra två. Nu är det bröstet som åker fram vid minsta pip eller missnöje och det känns bra att det funkar. Jag tänker inte på amningen som mat den här gången och det har gjort en enorm skillnad. Han kan bli lite frustrerad ibland när det kommer mjölk och han bara vill tutta men då väntar han tills utdrivningsreflexen slutar och sen börjar han suga igen tills tömningen sätter igång igen - så slutar han igen hahaha lite jobbigt för mamman dock men det är lugnt.

Jag använder Pampers newborn blöjor i storlek 2. Kläder är det strl 56 som gäller och de sitter bra (po.p-storlekar alltså). Strl 50 har vi fått ge upp nu och idag har han en body i 50/56 och den är för kort i ärmarna egentligen.

Kommentarer
Postat av: Sara

Hej Beckah!

Kul att du kollade in på min blogg och tack för kommentaren :)

Va kul att du skriver lite mer om lilla Elmer, ska fortsätta läsa :)



Kram /Sara (ender)

2009-09-20 @ 12:21:07
URL: http://http://useful-art.blogspot.com/
Postat av: erika ulars

hejsan. bra blogg du har! har du valt att inte ha napp denna gång? eller tar han den inte?

2009-09-20 @ 13:24:23
Postat av: Beckah

jag har valt det

2009-09-20 @ 13:26:16
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: T r o l l i s

Elliot var oxå en så'n lätt unge med amningen. Rap och fis. Skönt. Det underlättar liksom, när man har fler att ta hand om. Kraam.

2009-09-21 @ 12:20:59
URL: http://www.thinki.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback