Svininfluensans spridning

Fick en länk på FL till denna sajt: http://www.nejtillsvininfluensan.se/ så jag satt och klickade mig vidare och hamnade på smittskyddsinstitutets hemsida och fann denna:




SHIT vad smittspridningen ökar, och framförallt: Kolla VILKA som smittas! Jag själv känner 3 små barn som behövt sjukhusvård. Min systers gamla klasskompis barn ligger i respirator. Vi har haft flera stycken dödsfall i Sverige redan. Ingen har dött av vaccinet - någonstans i världen. Det är svårt att låta bli att bli nojig med en liten bebis och en tvåårig och en liten och klen 11-åring.

Jag har läst på rätt mycket nu. Då menar jag inte alla dessa skrattretande och pinsamma nätartiklar med konspirationsteorier och lustiga skrämselrapporter från diverse tyckare, kvacksalvare och psykiskt labila.
Nej, jag menar fakta från sansade källor. Krisinformation, smittskyddsinstitutet osv.

Det finns en hel del osanningar som sprids hej vilt bland alla skeptiska. Tex att man får fylla i ett papper om eget ansvar när man tar sprutan, att tillverkaren av vaccinet fått beviljat att de slipper svara för biverkningarna, att börjar gå baklänges (ett youtubeklipp om en tjej som fått ett helt annat vaccin) och mycket annat spännande :-)

Om man är frisk och stark och brukar ta en influensa bra ser jag ingen anledning till att vaccinera sig iofs men om man är klen, sjuk eller för all del; har bebisar eller riskpersoner i familjen så kanske man ska börja fundera på om man inte ska vaccinera sig.

Att vaccinera sig av solidaritet är inget jag köper, det har jag sagt förrut, men inom den egna familjen får man ju tänka på varandra iallafall :-)

Sen är det ju bra om personer som vistas omkring gravida kvinnor (barnafadern, äldre syskon osv) vaccinerar sig så den gravida kvinnan slipper vaccinera sig. Jag har tagit upp förrut vad jag tycker om vaccinet i kombination med graviditet, om någon undrar varför jag skriver så.

Jag blir mer och mer FÖR vaccinering ju mer jag läser på. Kunskap is tha shit ;-)

Jag funderade MYCKET fram och tillbaka när Victor fick erbjudandet genom skolan och beslöt mig för att tacka JA. Med tiden har jag skaffat mig mer kunskap och är nu mycket nöjd med det beslutet och har även beslutat mig för att vaccinera mig själv och Alvin (Ja, givetvis vill även Mathias det) nästa vecka. Vi ska gå dit på måndag så Alvin blir med i den första klungan tvååringar som vaccineras efter att vaccinet "släppts" för barn under 3 år utanför riskgrupperna.

Jag hoppas att Mathias vaccinerar sig också så att vi alla skyddar Elmer som ju, exakt när som helst, kan bli mycket allvarligt sjuk av sin Langerhans cell Histiocytos. OM det (Gud förbjude) skulle ske och hans lungor blir påverkade och/eller han behöver cellgifter och får nedsatt immunförsvar så kommer vi alla ha hunnit vaccinera oss och fått verkan och Victor och Alvin som ska ha 2 doser har hunnit få det så att vi skyddar lille palten.

Sen är jag väl inte jättesugen på att få influensan själv heller då jag gärna vill orka vara mamma, orka amma och överhuvudtaget orka producera mjölk (jag blir DÅLIG som fan när jag är sjuk).

Så ser det ut för vår familj iallafall.

Kommentarer
Postat av: Jenn

2009-11-13 @ 11:26:28
Postat av: Jenny Viklund

Hej! Så här gjorde/gör vi i vår familj. Eftersom att Sebastian och jag ligger i riskgruppen så var vi iväg och vaccinerade oss för 2 två veckor. Jag ligger i riskgruppen på grund av allergier och tack vare att jag aldrig kan klara av att driva ut en infektion själv. Jag får nämligen aldrig feber. Jag kan bli dålig visst men man måste ibland ha en feber som driver ut infektionen. Det är ju som kroppens försvar. Och Sebastian är cp-skadad och det var självklart så klart att han skulle ta den. Vi var ju tänkt att vaccinera oss allihop på en gång men Isabelle var sjuk så hon fick vänta ända tills nu på måndag då vi ska iväg med henne. Men då har vi ju min make som dels tror att han är immun mot allt och tror att svininfluensan är absolut ingen fara. Jag har argumenterat som så till han att eftersom att vi har en 2 månaders bebis här hemma som absolut inte kan ta nått vaccin och är totalt försvarslös och har inte så mycket skydd mot den här influensan så är det vår plikt som familj att skydda henne. Och det är vår plikt att skydda våra andra barn och även oss själva genom att ta den här sprutan. För även om du tror att du är fullt frisk så vet man aldrig om man har nått dolt fel nånstans i kroppen som kanske inte orkar med en svininfluensa. Jag vet inte om mina argument gick in i huvudet på han eller om det är alla tidnings skriverier. Och jag bryr mig inte om vilket det är men nu har han iallafall bestämt sig för att vaccinera sig tillsammans med Isabelle på måndag tack och lov. Så här gjorde vi och det känns som ett bra val att ta vaccinet. Men sen är det upp till var och en och bestämma hur man vill ha det. Jag tvingade aldrig Magnus heller utan han fick bestämma själv och jag tyckte att det blev ett bra beslut. Min familj kommer först för mig och det är dom jag vill skydda. Samt att jag vill kunna umgås med släkt och vänner utan att vara rädd att man smittar dom med det här.

Kram kram

2009-11-13 @ 11:46:15
Postat av: Linnéa Stigsdotter

jag kommer nog inte att ta sprutan med kommer att se till att Agnes tar den:)

2009-11-13 @ 11:51:35
Postat av: mitha

Barnen ska ta och jag tror jag ska ta också, vet inte hur Sanny ska göra. Från att ha vart JÄVLIGT anti mot vaccinet så känns det mer och mer rätt faktiskt. Så himla många som är sjuka nu och många som blitt rejält sjuka. Behöver ju inte drabba en annan men ska man väga för och emot så känner jag ändå att det var rätt beslut vi tog! Sen om det blir så att jag och S gör det vet jag inte än..MEN det lutar åt att vi gör det



Kram

2009-11-13 @ 11:56:54
URL: http://www.himmelohelvete.se
Postat av: thile

Så bra, Beckah! Glad dere skal vaksinere dere. Jeg har vaksinert meg for drøye 2 uker side (risikogruppe-astma). Var øm rundt stikket og vondt i armen, men det er over nå :) Så trygt for lille, vakre Elmer <3 for sin LcH.

Ha en fin fredag:o)

Klem.

2009-11-13 @ 12:54:53
Postat av: sussie

Jag, min karl och våra pojkar ska vaccinera oss. Velat fram o tillbaka i några veckor HUR man ska göra, det är ju klart att allt man läser, både skräck o allt annat det är ju de man snappar upp, men då har jag oxå ringt runt till vissa ställen bla krisinformationen ang vaccinet o svinis. Fick mig en klarare bild och bestämde oss för att ta dels för att inte bli sjuka o ev få läkarvård och för att skydda lillan som INTE får ta (hade nog ändå inte gett henne de eftersom hon är så liten och ännu ska utvecklas mer) Men att höra hur vaccinet kan påverka kroppen efetr kanske 10 år, är eg ingen som vet, men som jag känner nu, så vill jag skydda mina barn från dagens situation, och vad framtiden har att komma med får man tackla då - hemskt kanske att säga så, men så tänker jag. Skulle alla tänka på vad konsekvensen kan bli om 10 år med kropparna, så skulle det ju blir en stooor epidemi o ingen skulle vaccinera sig.

Men det är ju upp till var o en, väldigtsvårt att veta vad som är rätt o fel just med denna fråga, men jag känner att jag gjort en nöjt val, och om det är rätt eller fel det måste ju tiden utvisa. Min mellersta son fick sin spruta idag! Stor killen ska få på skolan nästa vecka, och vi vuxna ska väl troligast få v. 49 då det planeras att allmänheten ska få..

Oj, de vart långt!! =)

2009-11-13 @ 13:12:05
URL: http://www.sussiestjerneby.blogspot.com
Postat av: Hanna

Jag fick vaccinera mig igår när jag va på bvc m alvin+ att jag e riskzon. kände inte av nåt förrän kvällen då fick jag ont i armen å skakade mycket idag har jag ont i lederna å lite feber (37.9) men e glad att jag tagit den hellre lite små krasslig nån dag än att få svininfluensa.. brukar ligga i 3v med bara vanlig influensa ju...

2009-11-13 @ 13:28:14
URL: http://knasgravid.blogspot.com
Postat av: Linda

Vår familj valde bort vaccinationen. Det är smittspridningen som är värre inte influensan i sig. Media och myndigheter gömmer det. Det är ändå 2000 som dör i influensan varje år. Vi har ett par vänners barn som haft svininfluensan och det har gått bra. Men icke att förglömma de får ett bra skydd framöver att haft sjukdomen. Min yngsta dotter har en sjukdom som heter Steven Johnsons syndrom hon har 30% chans att utlösa sjukdomen om hon tar vaccinationen. Jag arbetar inom sjukvården och vi blir erbjudna vaccination. Vi hade en represetant från Smittskyddstyrelsen där och jag blev lugn efteråt. Som han sa Svininfluensan är inte farligare än vanligare influensa. Men de måste gå ut med information på det sätt de gör oavsett. Har man haft influensa tidigare ligger skyddet mellan 40-60% Vaccinationen ger 60% skydd. Får man svininfluensa är risken inte ens en promille att man dör. Som han sa att nu ser det värre ut när vaccinet även släpptes för icke riskgrupper. Väljer man att ta så ska man inte vara rädd för vaccinet. Biverkningarna är inte heller farliga. Media förstorar upp det totalt. Även min dotters sjukdom är ovanlig. Men den är en biverkning som finns i vaccinet och är läkemedelsutlöst. Hennes sjukdom utlöstes av ett vaccin när vi skulle vaccineras för en lång utlandsresa. Men det är bara två om året som reagerar så och de barnen tål inga läkemedel. Men hon har inget val. Men jag har varit fram och tillbaka med men bestämt mig nu. Ska faktiskt bli spännande att se om ett år hur det blev med influensan.

2009-11-13 @ 13:29:52
Postat av: Linda

Hej!



Du som verkar ha läst en hel del och verkar vettig, vill jag fråga dig om du har läst någonstans att barn kan påverkas med ADHD/damp eller autism i framtiden pga vaccinet?

Har hört rykten om detta. Jag vet man ska inte tro på rykten, men man börjar ju undra!



Tack för en bra blogg!



// Linda

2009-11-13 @ 13:39:47
Postat av: Beckah

Jag har hört ryktet men inte från någon seriös källa.

2009-11-13 @ 13:41:06
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Angelica

Varit på Bvc 2 ggr i veckan. Vid båda tillfällena sa jag att jag vill vaccinera mig och om det går även barnen. Men vår sköterska sa att det inte är bestämt när de ska börja vaccinera barn under 3, fattade det som att de inte visste när Sverige alls skulle godkännad et. Fick dessutom heller inte gå före i kön, som andra barnfamiljer fått, fast på andra vårdcentraler iof. Ska ringa ner på måndag och kolla läget igen.

2009-11-13 @ 15:14:59
URL: http://angelicaheltenkelt.blogspot.com
Postat av: Rebecca

men det är inte många som har dött av influensan, de har dött av andra orsaker så som hjärtatack, propp i lungan, lungkolapps m.m. sen har en dött trotts att han tagit sprutan m.m.



nej inget vaccin för våran del.

2009-11-13 @ 15:21:21
URL: http://beccastina.blogg.se/
Postat av: Beckah

De 6 dödsfallen i sverige som berott på svininfluensan har berott på svininfluensan, punkt slut. Skit samma om det blev blodpropp eller lungkollaps eller vad det blev för det var i vilket fall orsakat av svininfluensan. Ja, man kan bli smittad trots vaccin, det är inte 100%-igt men oftast handlar det om att vaccinet inte hunnit verka. Barn ska ju tex ha 2 doser med ett par veckors mellanrum.

2009-11-13 @ 15:41:59
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: rebecca

Jag orkar inte skriva en massa här just nu då jag just klev upp ur sängen.



Jag ville bara lämna en länk eftersom någon frågade om damp/adhd i samband med vaccinet.



http://www.amalgamskadefonden.se/news.asp?id_News=111&ref=142

2009-11-13 @ 16:05:56
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: Beckah

Fast det är ingen seriös källa då Maths Berlin är en riktig tomte :-)

2009-11-13 @ 16:08:19
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Pelikan

Jag förstår helt, och har ingen kommentar på din inställning till just detta vaccin. Däremot undrar jag varför du inte tycker att man ska vaccinera sig av solidaritet. I så'na fall finns det nämligen mycket få vacciner som man bör ta, vaccinet mot TBE och de vacciner som rekommenderas vid resor är de enda jag kan komma på. För de flesta vacciner gäller nämligen att det "räcker" att 90-95% av befolkningen vaccineras för att sjukdomen inte ska spridas. Det bästa är alltså att låta alla andra vaccinera sig, för att på så sätt slippa både sjukdomen i fråga och eventuella biverkningar. Det tycker jag är egoistiskt på det dåliga sättet. Solidaritet krävs i såna här situationer, speciellt som det finns de personer som faktiskt inte bör vaccineras på grund av andra sjukdomar / svagheter.



Jag hoppas att jag har missförstått dig, för det är tack vare massvaccinationer som smittkoppor är utrotade i värdlen, polio på god väg och en mängd andra sjukdomar (om än bara i väst tyvärr).

2009-11-13 @ 17:12:13
Postat av: Stina

Hej Becka, tack för en så informativ blogg där man kan hitta mycket tips och råd. Jag har uppfattat att du undrar vem vi är som tittar in och läser och gärna vill ha feedback så nu tänkte jag faktiskt lämna en liten kommentar till dig... Hittade Dig via Youtube och såg din förlossningsfilm och tycker att du var så modig som ville visa upp din förlossning. Tack för att du delger dina erfarenheter så öppet! Nu har jag tittat in på din blogg under någon veckas tid och fått mod till mig att skriva några rader till dig. Först vill jag bara ge dig en stor eloge för att du bjuder på ditt liv och delar med dig av din kunskap och erfarenhet. Sen vill jag bara skriva att du verkar vara en helt underbar mamma och dina resonemang är enligt mig klockrena. Slutligen vill jag bara säga att jag önskar dig lycka till med dina underbara killar och åter tacka för att du valt att låta mig läsa om ditt liv och få ta del av din kunskap. Har någon sagt till dig att du är beroendeframkallande:) Tack igen för en väldigt bra hemsida! Och du, se till att publisera en bok så du kan få tillbaka lite av allt du ger till oss läsare!

Hälsningar Stina, 30 år och bonusmamma till 2 underbara småttingar som ändrat inställning till vaccination

2009-11-13 @ 19:41:56
Postat av: Beckah

Svar på din otroligt snälla kommentar kommer per mail, Stina :-) Tack.

2009-11-13 @ 21:14:09
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Sanna

Jag funderar lite på det du skrev.. Du skrev att du vill att "Alvin blir med i den första klungan tvååringar som vaccineras efter att vaccinet "släppts" för barn under 3 år utanför riskgrupperna" I Gävle har man redan börjat att vaccinera barn vid 18 månaders ålder som inte tillhör riskgrupperna enligt några bekanta. I sthlm har jad hört att det finns ställen som diskuterar att vaccinera från 6 månader. Så jag tror det faktiskt har släppts redan under 3 år.

2009-11-13 @ 21:18:08
Postat av: Beckah

Sanna, beslutet om att vaccinera barn mellan 6 mån - 3 år utanför riskgrupperna kom igår. Vaccineringen av dessa barn påbörjades idag men drar igång ordentligt på måndag.

2009-11-13 @ 21:20:43
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: rebecca

Hon undrade och jag visste vart det fanns att läsa och därför svarade jag.



Du skrev: Fast det är ingen seriös källa då Maths Berlin är en riktig tomte :-)



Var finns den infon om att han inte är en seriös källa då?

2009-11-13 @ 21:24:12
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hej Beckah!



Undrar lite vad du anser om vaccination för barn under tre å? Är själv lite i valet och kvalet för min yngste son, som är tio månader.



Ps. Håller med Stina angående boken. :)

2009-11-13 @ 21:25:11
Postat av: Beckah

Jag tycker att man måste kolla till det egna barnet och den egna familjen. Barnen är ju de som riskerar att bli allra sjukast och behöva vård. Nu ska ju Alvin vaccineras men det handlar ju till stor del om att skydda lille Elmer men ja, jag tror att jag hade vaccinerat Alvin iallafall. Däremot vet jag inte om jag skulle vaccinerat Elmer om han var 6 månader idag. Men ja, det är ju svårt att sätta sig in i det när det inte är så det ser ut för oss.



Som sagt, man måste nog alla se till den egna familjen.



Men den enda grupp jag egentligen har invändningar emot är gravida. Där tycker jag att det verkar för riskabelt att chansa. Men förstår och respekterar andras val ändå. Man kan ju tex vara gravid och jobba på dagis och ha små barn hemma med äggallergi tex - självklart fattar jag om man vaccinerar sig då!

2009-11-13 @ 21:41:16
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Sanna

..men jag VET att det finns de som redan vaccinerat sig under 3 år utanför riskgrupperna. Har en nära vän som gick för två veckor sedan och skulle vaccinera sig själv och sin 4 åring..då tog dom lillebrorsan samtidigt och han är 2 år och är inte inom riskgruppen. Så det är nog isf olika vart man bor kanske..

2009-11-13 @ 22:22:04
Postat av: Beckah

Det finns säkert undantag, det var väl inte det vi pratade om?



Sen vet ju inte du eller jag om den familjen hade något speciellt skäl. Låter annars lite märkligt att den som gav vaccinet skulle gå utanför rekommendationerna. Kanske någon annan i familjen är riskgrupp.

2009-11-13 @ 22:25:00
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Christer Romson Lande

Det finns ingen koppling mellan kvicksilver, timerosal eller Mässling Påssjuka Röda hund-vaccin och autism (annat än att man ger MPR-sprutan ungefär vid en ålder då autism ofta börjar visa sig). Här är ett exempel på en studie där man undersökt kvicksilverhalter hos barn med och utan autism: http://www.universityofcalifornia.edu/news/article/22154 (Båda grupperna hade likvärdiga halter av kvicksilver.)

2009-11-14 @ 09:24:59
Postat av: Kaiza

Ja detta med vaccin eller ej är en svår fråga. Jag har ju barn som gränsar till riskgrupperna då de har allergier och astma men inte något som de regelbundet medicinerar för. Jag bokade tid med barnläkaren och hade ett samtal med honom ang detta i torsdags och jag kan summera samtalet med detta: Han rekomenderar vaccinet med följande argument: Smittspridningen, stoppa den. Jag frågade då om riskerna eftersom min två åring inte skulle vaccineras (detta var innan det släpptes för mindre barn) och då menade han att det inte var farligt att jag inte skulle vara så orolig. Så jag blev förvirrad och ännu mer skeptisk till vaccinet efter samtalet med läkaren. Dessutom måste man vara kritisk, han är anställd av staten, smittskyddsinstitutet är statligt och krismyndigheten likaså. Att de rekommenderar vaccinet är inte så konstigt. Dessutom trodde de ju att vi redan haft skiten tidigare i höst. Hur ska man veta vad som är rätt?? Jag tycker att det är jättesvårt faktiskt.



Hade jag däremot varit i din sits hade nog mina resonemang varit annorlunda.



Långt och jättekul inlägg såhär på lördagskvällen ;-)



2009-11-14 @ 21:32:46
Postat av: Filura

Från början var jag helt inne på att INTE vaccinera mig, men precis som du så har jag läst på med tiden och kommit på att vaccinet nog inte är så dumt ändå. Ska absolut försöka få vaccin för Elvira imorgon, tror inte det blir några problem, det enda skulle väl vara om många vill vaccinera sina små och vaccinet tar slut på min vårdcentral.

2009-11-15 @ 14:21:26
URL: http://www.mysfias.se
Postat av: Cloudberry

Nu blir jag lite irriterad faktiskt, du sprider ju lögner och bidrar till denna upphausade skräck för en svårare förkylning. Det är ingen lögn att GSK fått igenom ett avtal där de inte behöver ta ansvar för vaccinets ev biverkningar. I Danmark. Dessutom så är 40 av 74 sidor av avtalet som Sverige skrev sekretesselagt och det antagligen för att GSK även här är fri från ansvar om vaccinet skulle visa sig kunna ge biverkn.



Faktum är att det är väldigt många som varit sjuka hittills men bara ynka 8 som dött och alla dessa var dessutom män och över 50(förutom en som var 40) så om du vill få det till en livsfarlig sjukdom så får det stå för dig. Det är det inte. Staten vill spara pengar och har inte råd att låta arbetskraft vara hemma.



Är det verkligen så svårt att förstå?



2009-11-16 @ 16:24:31
URL: http://www.cloudberry1st.devote.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback