Läkarkontroll i Borås

Har varit i Borås med Ellebelle till läkaren. Fick skjuts av M's mamma. Vi tog med Alvin också för han fick feber och huvudvärk igårkväll av vaccinet och även idag så han fått vara hemma från dagis.

Läkarbesöket gick bra, ett stick i fingret, vägning (7020 gram) och så kikade läkaren på hur han såg ut. Han hittade den röda konstiga fläck som Elmer har på låret. SKITKONSTIG! När han var typ 4 veckor uppstod denna fläck plötsligt. Den var illröd med en vit hård knuta i mitten. Efter någon minut försvann knutan men den röda fläcken var kvar.

Den här fläcken har han haft sen dess men den varierar i färg. Ibland nästan hudfärgad och ibland illröd. Då och då kommer den hårda knölen i mitten tillbaka.

Läkaren förklarade att det antagligen är ännu en slags celler som är kopplade till immunsystemet som är aktiva och bråkar lite. Alltså inte Langerhans celler utan något annat och då blir det ungefär på samma sätt som med Nässelutslag. Skitskumt tyckte jag men det är väl för att jag inte fattar :-P han kikade iallafall, mätte fläcken och noterade i hans journal.

Förrutom dessa två olika förändringar, fläcken + LCH så har Elmer en kaffefläck på magen. Asså en sån där svag ljusbrun fläck som vissa får. Så han har egentligen tre olika slags hudförändringar vilket kan vara kopplat till immunsystemet - som jag fattade det.

Inget konstigt eller farligt alltså, bara värt att notera i journalen med tanke på hans sjukdom.

Nästa läkarbesök blir den 16 december och då är det dags för stor provtagning igen, asså en massa blodprover för då har det gått 3 månader sedan första stora provtagningen. Fick med Emla som jag ska sätta innan.

Än sålänge ser allt bra och hoppfullt ut :-)


Kommentarer
Postat av: Hanna

skönt att allt va ok med "lilla" elmer:P Elmer e 20dagar äldre än alvin å alvin e knappt uppe i elmers födelse storlek hehe tänk va d kan skilja.. jag trodde han skulle va en bebis på ca53cm å 4.5kg men det e ungefär så stor han e nu jue:=)

2009-11-18 @ 17:24:30
URL: http://knasgravid.blogspot.com
Postat av: Bodil

Skönt att det såg bra ut! Skumt dock med den där fläcken som ändrar sig hit och dit. Hoppas att den är puts väck snart.

2009-11-18 @ 18:49:30
URL: http://enmynta.se
Postat av: Leonard

Hejsan, allt bra? :)

2009-11-18 @ 21:07:10
URL: http://trierer.blogg.se/
Postat av: sofie

min flicka elle (elin) har också ett "kaffemärke" jag fick beskedet att så länge dem inte har mer än 4 st sådan så är ddet inget märkligt

2009-11-18 @ 21:46:15
URL: http://www.mittsvenssonliv.blogspot.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback