Bebis kvävd av katt? Eller?

Hörde det på Nyheterna nu ikväll och har även läst om den tragiska händelsen på Aftonbladet.se: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6094778.ab

En tremånadersbebis har dött i Sundsvall. Barnet sov ute i vagn och en katt ska ha hoppat upp och lagt sig på barnet så att hen kvävts till döds.

Jag får lite funderingar dock...

Är obduktionen är klar osv? för det kan väl likaväl ha varit så att barnet dött i plötslig spädbarnsdöd och att katten efter barnet dött gått dit och lagt sig för att skydda barnet då hen kände att något var fel med barnet? Djur brukar fungera så (speciellt om det var familjens egna katt).

Spånar lite bara, bebisen borde viftat och skrikit ju om hen inte låg för tätt inlindad förstås, men något ljud borde ju bebisen lyckats få fram? Hade föräldrarna ingen koll på ljud?

Varför kollade de först "efter ett par timmar" :-o Victor sov alltid ute i vagn när han var bebis och jag hade ständig koll. En katt skulle på sin höjd hinna hoppa upp i vagnen innan jag var där och jagade ner den (detta hände dock aldrig). Jag har mycket svårt att förstå varför en tremånadersbebis inte kollas förrän efter flera timmar. OM nu detta stämmer, det vet man ju aldrig med media heller.

I vilket fall oerhört tragiskt. Så fruktansvärt hemskt och onödigt.


Kommentarer
Postat av: Heidi

ja låter ju inte riktigt. Klart man håller bättre koll på sitt barn än låta det gå tre timmar innan man tittar till..?? sjukt.

Mina katter gillar inte småbarn som tur e så de håller sig borta.

Hemskt vilket fall..

2009-11-09 @ 22:40:28
URL: http://vittsomsocker.blogspot.com
Postat av: Heidi

Skrev fel så klart.. inte efter tre timmar.. men efter någon timme är nästintill samma sak.. :-/

2009-11-09 @ 22:42:34
URL: http://vittsomsocker.blogspot.com
Postat av: elin

en artikel som fick mig också att hajja till. Tragiskt öde för bebisen vilket fall som =(

2009-11-10 @ 00:06:20
Postat av: Melanie

Läste i en tråd på FL och där hade tydligen mamman skrivit att det inte var någon filt inblandad och att det var flera faktafel i artiklarna i media, men man förstår väl om hon inte vill förklara något vidare.

Själv har jag svårt att tro att en katt ligger kvar på en bebis som rör sig och sprattlar...

2009-11-10 @ 11:19:59
Postat av: Elinor- nossposs

tragiskt... ja, men kollar väl ganska så ofta, de gjorde jag iaf. Snart en till på väg. Här e MYCKET katter. Kom på att man kan ju förebygga med insektsnät, håller ju även katter borta!

2009-11-10 @ 11:25:06
URL: http://www.nossposs.blogspot.com
Postat av: Lina

Jag håller med att man måste kolla barnet när det ligger ute och sover. Jag har en babywatcher i vagnen så jag hör allt när hon sover. Nu har vi inga katter där jag bor(en ö). Och sommarkatterna vågar sig inte upp på tomten då vi har tre hundar, men aldrig att jag inte skulle ha full koll när hon sover.

2009-11-10 @ 12:17:01
Postat av: Magdalena

Ja, jag fattar verkligen inte heller. Sover min lille ute i vagnen så är jag där och kollar hela tiden. Ställer vagnen så att jag har stenkoll. Man vill ju vara där om han vaknar. Men så fruktansvärt, går inte att föreställa sig...

2009-11-10 @ 13:52:25
URL: http://www.magdis.se
Postat av: Mia

Hej Beckah!



Jag kommenterar här, men det har inget med detta inlägg att göra!



Har tänkt att fråga dig länge, men inte kommit mig för: Hur gick det för dig att hålla info om elmers kön hemligt för Mattias?

Försa du dig aldrig?

2009-11-10 @ 14:55:42
Postat av: charlotta

Om bebis dog av plötslig spädbarnsdöd (vilket även hintas om på st.nu) så är ju chansen ändå liten att det skulle gått vägen alldeles oavsett om man kollade till var femte minut eller var trettionde. Onödiga kommentarer av dig Heidi, allra helst när du inte har en blekaste aning om hur det gick till.



Otroligt tragiskt är det :-( Kan inte ens försöka tänka mig in i situationen. Fifan.

2009-11-10 @ 15:46:50
Postat av: Anonym

läste aftonbladets pappersbilaga och i den stod det att föräldrarna hade kollat till vagnen efter någon timme, inte flera. Det stod även att en obduktion skulle göras för att få reda på orsaken. Jag håller med dig, vart var föräldrarna? Ursäkta uttrycket, men man håller väl fan koll på sina barn.

2009-11-10 @ 18:45:39
Postat av: Bodil

Jag är också inne på din linje, Beckah. En tremånaders, frisk bebis är i regel inte helt hjälplös. Den skriker, den viftar och så vidare.



Visst kan katten ha orsakat detta, men jag tror mer på att PSD är inblandat. Hur som helst, verkligen en ledsam och hemsk historia! :(

2009-11-11 @ 10:43:33
URL: http://enmynta.se
Postat av: Hanna K

Hej! Jag snubblade bara över din blogg....

Jag är också lite inne på tanken att katten kände på sig att något var fel och därför låg där, vet att våra katter är lite roliga på det sättet. Man får nog aldrig riktigt veta hur det gick till egentligen, otroligt tragiskt iallafall, jag är jättekänslig för sånt här speciellt nu när jag är gravid igen och har tänkt på det mycket...



Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback