Vecka 18

Igår gick jag in i vecka 18 :-) OM ultraljudet stämde alltså. Det får jag se på rutinultraljudet om ÅTTA dagar!!! gaaaah vad jag längtar!

jag hoppas på att flyttas tillbaka till min förra vecka. Låter knäppt såklart men eftersom jag räknar med att gå över ca 14 dagar så är det inte så knäppt. Om jag får fel vecka så blir det istället 3 veckor att gå över och det törs jag inte och då kommer jag måste sättas igång fast jag kansdke inte alls är så långt gånget, bara stor bebis som visat fel datum.

Bla bla så snurrit det blev :-D men asså så här; om jag fortsätter vara beräknad 5 september så kommer ju bebisen räknas som överburen redan i mitten av september men om jag får tillbaka mitt förra datum runt den 11 september (som är mer logiskt) så kommer bebisen inte räknas som överburen förrän en vecka senare, då den verkligen är överburen och då får jag en vecka till på mig att spontanstarta förlossningen för mer än 14 dagar vägrar jag gå. dels eftersom bebisen då med stor sannolikhet redan ligger 5 kg + och dels för att jag är livrädd för att råka ut för fosterdöd i magen pga överburenhet.

Såååå för att sammanfatta; jag hoppas jag får tillbaka mitt senaste-mens-BF-datum på rUL nästa vecka. Fast helst inte 11 september, hellre 12 september eller 13 som min BM räknade eftersom jag egentligen skulle haft ÄL tidigast 22 december (jag räknade på 28 dagar standard och kom fram till 11 sept, hon räknade utifrån mig och kom fram till 13 sept så egentligen blev jag rejält flyttad på senaste UL).

Senaste dagarna har jag haft flera onda SD och särskilt idag, det känns inte helt bra men samtidigt så känner jag av bebisen flera gånger om dagen så jag är inte jätteorolig över att hen mår dåligt, det är mest bara lite jobbigt rent fysiskt.


Magbilder tog jag igårkväll :-) ska försöka få in dem om en stund. Det syns inte på bild så bra men i verkligheten känner jag inte alls igen magen, helt annan form. jag har fortfarande den klassiska outande "pojkmagen" men om jag jämför med de andra graviditeterna så är magen enormt bred och platt.

Anledningen att livmodern stod så högt i början var att den växte uppåt men nu sista veckorna har den mer tjockat till sig. Växt både framåt och åt sidorna istället så måttet är väldigt mycket större men höjden är knappt förändrad. Går precis till naveln och läkaren kände ju livmodern bera en bit under naveln också för en massa veckor sedan.

Så jag tror livmodern är rätt normalstor nu :-) gött det iaf.

OJ vilket babbel, ingen som orkar läsa ändå :-p

Kommentarer


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback