Skolan läggs ner

Lilla Assbergsskolan jag skrev om häromdagen läggs ner.

I tisdags hölls krismöte mellan skola och föräldrar. Föräldrarna kämpade in i det sista med att försöka behålla sin skola. Det största bekymret är gångvägen ner till den nya skolan dit barnen ska flyttas. Slutet av sträckan är idel bilvägar och hårt trafikerade sådana vid den tiden på morgonen.

Alla föräldrar har inte jobb i dessa hårda tider och har då heller inget fritids till barnen. Har man då två eller fler barn i förskoleklass och lågstadiet blir det ett väldigt spring fram och tillbaka mellan Assberg och Skene centrum för att hämta och lämna barn som slutar på olika tider för att man inte vågar låta barnen gå själva.

Skolchefen blev bara upprörd över att mötet tog den inriktningen och röt ifrån och sa att skolskjuts fanns inte på världskartan. "Vem tar smällen om något barn dör på väg till eller från skolan" frågade en orolig förälder, och ja det är väl det som är den stora frågan.

Rektor Linda Löhren å andra sidan tyckte den stora frågan var kvalitén i undervisningen. "Jag är övertygad om att när era barn slutar nian så är det viktigaste att de går ut med godkända betyg" menade Linda vilket för mig är helt obegripligt. Det viktigaste borde väl ändå vara att barnen över huvudtaget överlever?

Borås Tidning skrev igår om krismötet: http://www.bt.se/nyheter/mark/strider-for-assbergsskolan-in-i-det-sista(1382868).gm

Och idag kom beskedet om nedläggning: http://www.bt.se/nyheter/mark/assbergsskolan-laggs-ned-direkt(1384743).gm

Bloggningen jag skrev häromdagen blev till en insändare i lokala gratistidningen Markbladet:
http://www.markbladet.se

Om man klickar sig vidare på startsidan kan man läsa veckans Markblad och på sidan 32-33 finns insändarna. Läs gärna den bredvid min också angående 15-timmarsbarnen.


Assbergs skola och förskola.

Kommentarer
Postat av: Sussie

ja vad ska man säga...



skakar på huvudet

2009-06-18 @ 09:58:41
URL: http://sussiesliv.blogg.se/
Postat av: Stollan

Trist med nedläggningar, men va ska dom göra?

Driva skolor med förlust? O särskilt om det finns en annan skola på gångavstånd med lediga lokaler



Dom får väl göra som andra skolor med vägar omkring... skolpoliser. Äldre elever som står morron o eftermiddag och släpper över barnen när inga bilar kommer!



Sen får skolpoliserna nåt extra kul på våren som tack för besväret.

2009-06-18 @ 10:24:54
Postat av: Beckah

Nåja... lediga lokaler är väl att ta i. Det blir överfulla klasser och färre personal. man ska göra besparingar på flera vis på barnen i kommunen.

2009-06-18 @ 10:27:06
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: mitha

Jag blir så jävla förbannad rent ut sagt att det ska göras besparingar på barnen. det är ju barnen som blir lidande i form av större klasser, färre lärare, mindre pedagogik osv.

Vi hade ju en liknande situation nu när skolan brann ner som Ninni går på. Det pratades då på att barnen skulle flyttas till en annan skolan preliminärt tills ytterligare beslut om ev uppbyggnad ska ske(läs så att barnen fick sin permanenta plats direkt) Men då startades det en auktionsgrupp mot detta som vi föräldrar var med och kämpade i. Vi fick tack vare mer vetskap än politiker och diverse chefer ändrat på ett redan politiskt klubbat beslut. Nu gällde detta bara den preliminära lösningen men vi kommer strida för samma sak när det ska tas upp om den permanenta lösningen. Det är ju trots allt våra barn och vår framtid det handlar om. Fattar inte hur man kan göra besparingar inom skola och sjukvård...finns säkert massa annat mer "onödigt" som är bättre att spara in på!



PUH blir upprörd som bara den när jag läser att skolor läggs ner....=/



kram

2009-06-18 @ 10:37:42
URL: http://www.himmelohelvete.se
Postat av: Kristin

Gud, så trist!



Det är alltid en fråga om besparingar, faktan skrivs om för att föräldrarna ska tro att det kommer att bli bra eller till och med bättre. Tex så säger man inte att "vi har slutat att åka på utflykt med buss för att det är för dyrt" utan man kallar det för att man "valt att utnyttja de fina områden vi har omkring förskolan". Samma sak med nedläggningar, man pratar inte om att barnen kommer att få färre pedagoger, utan man försöker fokusera på att de får större lokaler eller mer kamrater eller vad som helst. Men egentligen handlar det om att man vill spara pengar och de vet mycket väl att det blir ett sämre alternativ för barnen.

2009-06-18 @ 14:07:52
URL: http://winnertaco.blogg,se
Postat av: sara

det är skittråkigt att skolan ska läggas ner. men jag fattar inte det där att barnen inte kan gå till skolan pga trafiken. jag bor i stockholms innerstad och här finns massor av skolor som barnen går själva till. många tar även tunnelbanan själva till skolan.



jag förstår att man blir orolig, men barnen måste ju lära sig att gå över vägen nån gång.

2009-06-18 @ 21:18:16
Postat av: Beckah

Sexåringar som tar tunnelbanan själv? I så fall har de väldigt ansvarslösa föräldrar.

2009-06-19 @ 11:09:03
Postat av: Christer Romson Lande

Jag tror att sex år är SL:s officiella åldersgräns för att åka själv i tunnelbanan. Jag tror att Tomas nog hade klarat det när han var sex år. I alla fall om det inte vart byten och olika linjer att hålla reda på.

2009-06-27 @ 16:23:04
Postat av: Beckah

Fast klarar av är väl en sak. jag tycker det är olämpligt helt enkelt. Farligt och lämpligt på många sätt.

2009-06-27 @ 17:39:40
URL: http://beckahbitch.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback