Svar på era frågor


I det här inlägget:
http://beckahbitch.blogg.se/2009/july/mina-besokare.html
Fick ni svara på lite frågor, men ni fick även chansen att ställa frågor till mig så nu har jag svarat på era frågor och tänkte dela med mig av detta. Inlägget i länken går fortfarande bra att svara på om du missat det. Ännu är det bara en bråkdel av alla läsare som svarat.



Har du tröttnat på FL (familjeliv.se) eller längtar du efter att komma tillbaka?
Tröttnat har jag inte. Jag trivs bra med upplägget, antal medlemar i farten osv. Jag kan väl inte säga att jag direkt längtar men det ska bli trevligt att kunna hoppa igen igen i juli -07-tråden och kanske någon september -09-tråd också.

Är det skönt att vara hemma igen från Säfsen?
Verkligen! Det var ingen hit i mitt tillstånd och i dåligt väder. Vintertid och ogravid åker jag gärna dit igen någon gång.

Hur går det med din bok?
Jag har ett intresserat förlag som finns med och väntar på mig att skriva i min takt när jag orkar psykiskt.

Hur känns det att bli trebarnsmamma snart?
Knasigt och lite overkligt med det ska bli mysigt också.

Vem är din bästa vän?
Jag har flyttat så mycket så det har aldrig blivit någon sån där barndomsvän som man följer hela livet. Jag har haft några riktigt nära vänner på vägen men här och nu idag finns ingen bästis. Mina bästa vänner är mina systrar. Det har blivit så bara för att de alltid finns där och aldrig försvinner.

Hur är det egentligen mellan dig och Mathias, är ni tillsammans?
Ja, det är vi.

Varför slutar alltid mitt trådlösa internet att fungera när jag skriver kommentarer här? 
Jag vet inte, men Mathias får också problem med att internet hänger sig när han läser i min blogg (trådlöst Telia).

Har du funderat över ett fjärde barn?
Nu kommer jag att utbilda mig och kommer tidigast vara färdig om 7 år. Det kommer absolut inte bli några avbrott för fler barn under utbildningstiden och om 7 år är äldsta barnet myndigt och yngsta har börjat skolan. Dessutom bestämde vi redan innan Alvin att vi "bara" skulle ha 1 eller max 2 barn tillsammans utöver Victor. Men visst. man ska aldrig säga aldrig. OM det skulle vara så att vi är bebissugna om 7 år så får vi väl fundera på saken då, men som det ser ut idag kommer Hoppsan vara yngsta barnet.

Ibland, känns det som om folk ÄLSKAR att hacka och trycka ner på dig, hur känns det när någon vill göra det så öppet och dessutom vara fega nog att inte våga stå för det, utan är "hemliga"?
Jag blir ganska förbannad, det stör mig skitmycket när folk säger starka och/eller elaka saker utan att stå för dem. Själv skulle jag aldrig gömma mina åsikter på det viset. TÖNTIGT!

Har du mycket regler hemma eller är du mer liberal?
Det är rätt mycket regler och rutiner. Med Victor har det alltid varit väldigt viktigt för att han ska fungera och nu när vi börjat rota i diagnoser så förstår jag varför det varit så viktigt.

Tror du på bestraffningar(i form av indragen veckopeng) eller belöningar?
Tror och tror... handlingar har konsekvenser, det lär jag mina barn. Här förekommer både straff och belöningar, ja.

Tror du att det bästa för ens barn är om man bor med den andra föräldern eller är gifta?
Vet inte om jag riktigt förstår frågan men det bästa för barnen är att ha tillgång till båda (eller alla) sina föräldrar, naturligtvis. I nästan alla lägen.

Vad har du gjort innan graviditeterna?
Före Victor, eller rättare sagt under graviditeten med Victor så gick jag nian på en skola i Flen. I början av graviditeten med Alvin gick jag komvux och andra halvan var jag sjukskriven. Före den här graviditeten hade jag fortfarande inte lyckats hitta något jobb efter mammaledigheten med Alvin och nu sedan ett tag tillbaka är jag sjukskriven.

Finns det något du oroar dig över alls? Du visar sällan oro, är det bara ett skal eller har du inte mycket motgångar?
Hm, jag vet inte riktigt hur jag ska svara? Du skriver som om du brukar läsa min blogg men ändå så frågar du om jag sällan har motgångar? Jag fattar inte riktigt den kombinationen. De som verkligen följer min blogg vet att hela mitt liv varit en ens lång mörk och hemsk motgång ungefär.

Du vet väll att nästan all IQ kan tränas upp? Att det mesta beror på ens miljö och ens förutsättningar till att kunna studera. Ett iq test kan man träna upp till ett bra resultat likadant som med högskoleprovet. Man föds inte alltid smart, man måste ha rätt förutsättningar bara.
Förstår inte riktigt detta heller? IQ finns bara i en variant enligt mig. Begåvningar finns det massvis av olika. Alla är begåvade inom något, vissas begåvning består i att vara väldigt spridd och alltså vara bra på mycket men kanske inte på toppen av något osv. Alla har något men just IQ är ett begrepp för medfödd intelligens som inte påverkas av var man är född, hur mycket man pluggat osv. När man testar IQ ska testet vara oberoende. Språkligt oberoende tex. man ska inte behöva kunna språk eller matematik med mera utan det ska vara något medfött. Däremot går det att till viss del träna sig på IQ-test. Genom att göra många IQ-test lär man sig lite hur de är uppbyggda och kan höja sitt resultat, men bara obetydligt mycket. Läs mer om IQ på http://www.mensa.se Dessutom tycker jag att det är lite fånigt att du skriver det här till just mig. Jag kommer från misshandlande alkoholiserade föräldrar, fick flytta runt en massa i familjehem, hade det jättestökigt och jobbigt under uppväxten, slösade bort grundskolan och fick barn istället för att gå gymnasiet. Är det detta du menar med bra förutsättningar? Är det därför jag har hög IQ och är medlem i Mensa? Eller syftar du inte på mig och i så fall, varför ställde du då en sådan fråga till mig?

Är du vänster eller höger i politiken?
Jag är ganska mycket Folkpartist. Bland annat på grund av skolfrågorna. Det är det enda partiet som VERKLIGEN tänker på rätt sätt i skolfrågor. jag är rätt mycket Miljöpartist också och en hel del Socialdemokrat. Om man med socialdemokrat menar de gamla, riktiga Socialdemokraterna.

Tycker du att homosexuella ska få adoptera?
Ja, naturligtvis. jag tycker alla slags föräldrar ska få prövas som adoptivföräldrar. Barn behöver kärleksfulla och trygga vuxna. Vad föräldrarna gör i sovrummet tillsammans är totalt ointressant. Det har ingenting med deras föräldraskap att göra.

Undrar vad du har för sysselsättning? Har du pluggat? Jobbat? med vad i så fall?
Jag har läst in en del på Komvux, har lite kvar och ska sedan hoppa på sjuksköterskeutbildningen och i slutändan utbilda mig till barnmorska. Jobbat har jag också gjort, med allt möjligt. Äldreomsorg, barnomsorg, lokalvård, i restaurang, som säljare, receptionist, ekonomiassistent, med film osv. Ganska blandat men inga längre, fasta jobb.

När kommer du tillbaka till FL (familjeliv.se)?
Imorgon, den 19 juli, tror jag. Inte helt 100 men jag tror det.

Jag undrar hur du försörjt dig genom åren. Jobb, sjukskriven, A-kassa, soc, övrigt?
Har ingen A-kassa. Jag har jobbat och pluggat en del och sen har jag varit sjukskriven och arbetslös en hel del också och mammaledig.

Hur gick det till när du blev sams med Alvins farmor igen?
Det minns jag inte. Det var nog ingen större procedur utan något som skedde ganska enkelt och automatiskt. Kommer inte ihåg hur det gick till eller exakt när men vi var inte osams speciellt länge. Vi är båda ganska lika på det viset att vi lätt blir sura och arga men att det rinner av oss väldigt fort.

När blev du och Mathias tillsammans igen?
Ja ingen av oss har väl direkt frågat chans så det vet jag inte men ingen av oss har träffat någon annan på något vis under hela den här tiden heller så det har väl på ett sätt varit "vi" hela tiden men vi började träffas dagligen igen för snart ett år sedan.

Bor ni ihop nu?
Nej.

Vad är det för hus han bygger på, är det meningen att ni ska bo där hela familjen?
Han bygger på sitt hus. Vilka som kommer bo där får framtiden utvisa. Vi får se helt enkelt.

Har du arbetat något eller bara studerat?
Se svar ovan.

Vad fick Alvin i 2 års present?
Alvins kalas och presenter finns presenterade på den här sidan på bilddagboken:
http://beckah82.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1246658401&id=390447569
Det som inte syns i bild är en digital fotoram som han fick  från sin farmor och farfar och en sked från gudföräldrarna (faster) till hans samling som påbörjades när han döptes.

Är du o Mathias ett par igen eller lever ni på skilt håll och umgås mycket bara?
Se svar ovan

Jag är lite nyfiken på hur det går för Victor, trivs han med skola, kamrater m.m.?
Just nu är han hos sin pappa över sommarlovet. Skolan fungerar inte så jättebra och detta skall vi ta tag i direkt när skolan börjar igen i augusti med utredningar genom skola och BUP. Hans kompisrelationer är skiftande men i det stora hela så fungerar det ganska bra och han har en hel del ganska nära vänner. Hans och min relation är på läkning. Insikten om Victors svårigheter och stöd från soc, BUP och skola och att det börjar hända något har verkligen varit ett stort steg i rätt riktning. Jag saknar honom massor nu när han är borta och det var helt underbart att få träffa honom en sväng för en vecka sedan.

Kommentarer
Postat av: mitha

Tack för att du delar med dig!



kram

2009-07-18 @ 09:55:30
URL: http://www.himmelohelvete.se
Postat av: mian

roligt att få känna dig lite bättre =)

2009-07-20 @ 12:50:07


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback