Svar på en kommentar...

Ett ljushuvud har lämnat en kommentar till gårdagens gnälliga bloggning:

"du verkar inte vilja eller ens klara av att ha barn och ÄNDÅ så skaffar du en till!"

Jösses alltså vilken idiot. ALLA blir trött på sina barn. ALLA! Är man dessutom höggravid med ont överallt, har städat hela dagen, är vrålhungrig och har en mycket krävande tvååring så är det verkligen inga konstigheter om man blir trött på att vara mamma och att vara gravid.

Jag garanterar att jag inte är ensam om att önska att man kunde få sticka hemifrån en stund och lämna både barn och graviditet hemma och få vara ifred ett tag när man är i vecka 33...

Sen var det skaffa-biten åter igen. jag har inte SKAFFAT något tredje barn. Det var Hoppsan som valde att komma till oss, det var inget vi planerade eller jobbade på. Vi har valt att behålla Hoppsan, vi har valt att få det här barnet men SKAFFA? Nej du, det kallar jag det verkligen inte för.

Kommentarer
Postat av: Maria

Är det sant...vet du!!! Fuck va spännande!! Nu blev jag ännu mer nyfiken!

2009-07-18 @ 19:36:58
URL: http://mariamaroskas.blogg.se/
Postat av: Tania

Ojojojoj... idag sa jag upp mig som mamma. Självklart blir man trött på sina barn. Det blir jag dagligen. Är jag en dålig mamma då? Nej det tycker jag inte.

2009-07-18 @ 19:50:27
Postat av: Lindisen

men åh suck orka att lägga sig i och lämna en sån sjuk kommentar!fan fly landet och hemmet och kom tillbaka utvilad med nya krafter! kram på dig o kämpa på nu i slutet! förstår EXAKT vad du känner, är dock inte höggravid bara ont överallt och i vecka 10, haha

2009-07-18 @ 19:53:58
URL: http://www.lindisen81.blogspot.com
Postat av: Charlott

klart man får klaga och önska sig bort när allt är jobbigt.

Men nog skaffade du väl barn Beckah..



Men du menar kanske bara att ordet skaffa var fel.

2009-07-18 @ 20:45:07
Postat av: Monika

Otroligt korkad kommentar och väldigt onödig. Jag tror alla föräldrar är less ibland och det gör en inte till en dålig förälder, utan till en mänsklig förälder.



Däremot tycker jag att du resonerar lite konstigt kring ordvalet att skaffa barn. Hoppsan har ju ingen skuld i att han eller hon blev till. Ni valde att ha sex och inte skydda er, vilket är mänskligt, men inte desto mindre en aktiv handling. Jag har svårt att se skillnaden mellan att välja att strunta i att skydda sig och riskera en oplanerad graviditet jämfört med att planera för att försöka bli gravid. Barnet väljer inte i någon av situationerna.

2009-07-18 @ 22:40:37
Postat av: Katja

Å herre gud... Ja, du borde genast lämna bort barnen. Man måste orka med dem och vara strålande glad och pigg VARJE sekund!!

Äh, de hittar allt möjligt i din blogg att klaga på. Bara för att du är en öppen person som verkligen beskriver dina känslor utan att hymla. Jag blir skogstokig på barnen och vill slänga dem i soptunnan emellanåt. Ändå har vi "valt att skaffa" 3 barn...

Under sista graviditeten var jag innte en bra mamma för fem öre. Jag låg i soffan mest hela tiden och mådde skit. barnen fick leka eller se på film. Ändå älskar man ju de små liven!

2009-07-18 @ 23:40:51
URL: http://ytterbymorsa.blogg.se/
Postat av: N.

Personen som lämnat kommentaren har förmodligen inga barn själv. Och förmodligen ingen aning om hur foglossning känns.

2009-07-19 @ 10:16:27
URL: http://yummymummy.blogg.se/
Postat av: A

DU valde att behålla bebisen, DU valde att skaffa barn, ÄVEN om du inte klarar av varken de du har det som kommer!

2009-07-19 @ 13:08:27
Postat av: A

Personen (jag) som lämnade kommentar har barn, tvillingar (1 år) MEN jag klarar av mina barn och har valt att ha de.

2009-07-19 @ 13:10:11
Postat av: Beckah

Jaha du A, på vilket sätt klarar jag inte av mina barn då? och när testade du senast att vara gravid OCH ha småbarn samtidigt? Kom inte och påstå att du under din tvillinggraviditet eller under ditt år som tvillingmamma inte varit trött någon (massor) av gånger :-D hahahaha ingen tar ett sådant uttalande seriöst. Att påstå det är samma sak som att skriva rekt ut att man är en bluff och inte alls är mamma på riktigt utan bara skriver för att jävlas. För sådana mammor FINNS nämligen inte. Inte ens i sagorna. Tur är väl det! barn behöver se att för'äldrarna blir trötta ibland också. Både glada, trötta, pigga, arga, ledsna osv. De behöver se att allt sånt är okej att känna för att själva bli bra människor.

2009-07-19 @ 13:41:20
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: s

beckah att du ens bryr dig om ett blogg monster

vi som känner dig vet ju motsattsen



låt A ha sin perfekta tvillingfamilj vissa mäniskor blir aldrig trötta eller har aldrig ont



sen finns det ju oss normala o jag som pappa har nog aldrig möt en tjej eller familj som aldrig vart trötta på barn eller allt som har med barn ogöra osv



detta här inget o göra med om man älskar eller inte älskar sina barn



"ren o skär avundsjuka på att du ska få en till liten gulle gris " är vad det är heheheheheh

2009-07-19 @ 13:57:24
Postat av: Millan

Alla mammor behöver en paus för att ladda upp sina batterier och för det är man ingen dålig mamma. Säg den som inte behöver en paus emellanåt?! Älskar sina barn gör man ju oavsett:D Är själv en tvåbarnsmamma så jag förstår dig och du har stor rätt att vilja pausa emellanåt och bara vara du :P

2009-07-19 @ 14:38:50
Postat av: rebecca

hmm.. neee det är Robin på alla bilderna i inlägget "hemma!"

2009-07-19 @ 17:59:25
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Antingen nån som ej har barn eller nån som leker "duktig mamma". herregud, det är normalt att vara trött ibland, speciellt som höggravid och/eller med småbarn. kram

2009-07-19 @ 23:34:40
URL: http://rebeccapettersson81.blogg.se/
Postat av: A

Har jag sagt att jag aldrig varit trött? När jag är trött så tar barnens pappa över eller så får de vara lite hos mormor/farmor, men jag skulle aldrig KLAGA så mycket som du gör! DU klagar över att du MÅSTE vara mammaledig ett år till! Inge du måste! Antingen så hade du gjort abort, och sluppit det eller så låter du mathias vara PAPPALEDIG (DU VET PAPPAN KAN OXÅ VARA LEDIG)!

2009-07-20 @ 00:21:39
Postat av: Beckah

Äh det är ju något allvarligt fel på dig :-)



Visst kan han vara pappaledig men han kan inte amma. Vårt barn ska ammas för amning är det bästa för barnet. Jag väljer att amma och vara hemma med min bebis för det är det bästa för bebisen, även fast jag får stå ut med att gå hemma och tråka. Jag offrar mig för Hoppsan mer än gärna men jag har för fan rätt att uttrycka mina känslor inför det ändå.



Vissa trycker undan sådana känslor, andra tänker dem tyst för sig själv, andra pratar om dem med bästa kompisen, andra skriver om det i sin dagbok och en del gör som jag, ventilerar i sin blogg.



Jag klagar precis lagom mycket. Jag gnäller av mig när jag behöver få ur mig något och jag gör det i form av text i min blogg. Då kan alla välja om de vill slippa mitt gnäll eller lyssna på det (genom att VÄLJA att läsa) jag tvingar ingen att ta del av mitt gnäll.



Varför gömmer du dig bakom anonymitet förreten din tönt :-D anomyma som spyr galla på andra och leker duktiga är bland det grisigaste jag vet. Tyck gärna vad du vill om mig men gör det för fan öppet din nörd.



Jag kommer inte läsa eller godkänna eller svara på fler idiotiska påhopp från dig förrän du öppet visar vem du är.



Du har fortfarande inte ens svarat på frågan om hur jag inte klarar av mina barn som du påstod?



Dessutom måste du vara ordentligt efterbliven som tycker att det är bättre att göra abort än att få barnet man väntar och gnälla om jobbigheter i en blogg. Jisses...



Nolla! IP-nr: 188.113.64.241

2009-07-20 @ 00:38:38
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: A

Anonyum? Vem har sagt att jag är anonym? Vad kul att du hittade mitt ip-nr, då är jag inte anonym längre. Förmodligen vet du redan att jag bor i Trondheim (Norge).

Ja du har valt att amma och då har du valt att vara hemma ett år. Annars får Mathias vackert vara pappaledig. Finns nåt som heter pumpning. Är alldeles utmärkt. Pappa kan vara ledig och samtidigt "amma" barnet. Barnet får den bröstmjölk som behövs. (Sedan är det inte säkert du KAN amma, även om du gjort det med dina tidigare) Var klad för barnet i magen istället för att bara vara missnöjd. Gäller dina andra barn med. DU har trotts allt VALT helt själv att SKAFFA barn!

2009-07-20 @ 00:52:52
Postat av: A

Har jag inte svarat på frågan hur du inte klarar av dina barn?? Trodde det var det jag svarade på hela tiden...men fine. DU verkar inte klarar av dina, eftersom det ända du gör är att gnälla över de. Och det är inte att klara av barna. Dessutom att lämna bort ett barn hela sommaren bevisar med att man inte klarar av barnet.

2009-07-20 @ 00:54:56
Postat av: A

kom inte och säg att du/ni INTE valt att skaffa barn! för det är precis vad ni gjort!

2009-07-20 @ 00:59:50
Postat av: Beckah

Så om man gnäller så klarar man inte av barnen? Spelar ingen roll vad man gör - om man är pefekt by the book eller kass när man tar hand om sina barn, det som räknas är om man skriver av sig gnäll eller inte? Okeeej :-D



Vilket barn har jag "lämnat bort"? menar du Victor? Som för första gången på 11 år är med sin pappa? Även om han skulle vara där ända till skolan börjar 8sammanslagt 8-9 veckor totalt alltså) så kan du ju dela upp det på de 11 år som hans pappa haft honom noll dagar. Det blir inte ens en vecka per år.



För det första heter det inte att LÄMNA BORT när det är den andra föräldern som är med barnet. han är HEMMA - hos sin pappa! för att HAN vill det, har längtat efter att få vara med sin pappa i hela sitt liv! och för att PAPPAN VILL det - han har inte kunnat finnas där på det här sättet för sina barn förrän nu av olika anledningar. NU först kan han och då vill han vara med sina barn så mycket han bara kan. Alla barnen.



Vad gäller amningen så kommer jag kunna amma. jag VET att jag kommer kunna det, annars får det hända något allvarligt rent medicinskt i så fall. Däremot kan jag, som jag tidigare skrivit i bloggen, inte pumpa. Alla kan inte pumpa och en pump kan aldrig bli som en bebis. Det är aldrig lika effektivt. Dessutom är det svårt att få till närheten, myset, den FRIA matningen när bebis vill och hur länge bebis vill om man pumpar. hur ska han mata? Koppmatning är söligt och tidskrävande. Flaska är helt uteslutet eftersom det kan förstöra den riktiga amningen.



Så nej tack, även om jag hade kunnat pumpa är det inget alternativ för varken mig eller Mathias.



...och JO du är anonym! JAG är inte anonym. Jag är helt öppen med namn, bild, bloggadress, mailadress och vill man kan man söka upp all info om mig om man lägger ner pyttelite jobb bara. Totalt oanonym. Du heter (kanske) något på A och har det IP-numret. det är allt.

2009-07-20 @ 01:07:22
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: kicki

Tycker nog man kan hålla med er båda. Man väljer alltid barnet själv. Ingen annan väljer det åt en. Men om du gnäller i din blogg eller till mattias så tror jag inte det går ut över barnen för då har du gett det till "någon annan" förutom dina barn. Du ska kunna skriva vad du vill i din blogg.. Ha de så bra.Kram kicki med theo.

2009-07-20 @ 02:14:49
URL: http://www.metrobloggen.se/eviig
Postat av: A

Anna heter jag bor i Trondheim och nej jag är INTE anonym.

Och nej du VET inte att du kommer att kunna amma.

"Dessutom är det svårt att få till närheten, myset, den FRIA matningen när bebis vill och hur länge bebis vill om man pumpar." Är ju bara ren bullshit. Klart du får närhet ävem om du pumpat eller väljer att bara ge ersättning på flaskan. Närheten, myset och den fria matningen får du ändå. Hur Mathias ska mata? Genom flaska som alla andra män!

Och NEJ flaska förstör inte den riktiga amningen!

2009-07-20 @ 13:35:16
Postat av: Beckah



"flaska förstör inte den riktiga amningen"



Hahaha tjena! Amningsexperten har talat hör jag ;-) LOL ta å ägna dig åt att smutna ner någon annans blogg istället. Hejdå.

2009-07-20 @ 13:55:14
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Mia

Men det är ju bra om pappan oxå kan få den perfekta närkontakten som du som mamma får.Att flask mata sitt barn är bra det med och hjälper ju pappan till en bättre relation till barnet som han annars går miste om. Angående A så vad tycker du? ska denna skriva ut hela sitt namn,adress och telenr? Det gör man inte normalt på nätet, hon har valt att vara anonym och skydda sin familj, helt ok. Du däremot har valt att lämna ut nästan allt om dig och din familj! Och om nu A hade skrivit Anna i Norge hade hon ju inte längre varit anonym men för dig hade hon väll iaf varit lika anonym? Om du inte känner igen namnet!

2009-07-21 @ 21:41:29
Postat av: Beckah

varför ska man riskera amningen för att pappa och barn ska få en fin och nära kontakt? Jämställdhet och lika villkor betyder inte att man måste göra samma saker i alla lägen.



pappan kan få en nära och fin kontakt med barnet på annat sätt och senare. De har hela livet på sig :-)

2009-07-21 @ 21:44:30
URL: http://beckahbitch.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback