Djurplågeri

Men va fa-an! Såg reklam nyss på fyran för kommande avsnittet av kalla Fakta om dunindustrin :-(

Skinn, djurhållning, djurtransporter, köttindustin osv. Sånt man hört dåligt om alltid i alla tider. Men det verkar ju för fan inte finnas ett enda område som är befriat från djurplågeri. För en kort tid sedan kom rapporterna om ullen eller rättare sagt, merinoullen. Vidrigt. Samma sak gäller kastreringen av smågrisar.

Nu kommer en ny grej. Nu kommer folk att förfasas över det här i ett par veckor och sedan är det överstökat. Trist att det verkligen inte händer mer.

Vi vet att djur plågas under tillverkningen av mat och kläder och annat till oss människor, ändå händer inget. Herregud det skulle avra så enkelt att ordna. det handlar lixom inte om att folk vill vara elaka. Det handlar om pengar och lönsamhet. HUR kan det få handla om pengar?

Att någon idiot sitter hemma och torterar sin katt är ju svårt att göra mycket åt. Det är ju sjuka människor som roar sig med djurplågeri men att ändra villkoren och kraven när det gäller dem som jobbar med djur är ENKELT. Det kostar men det är inte svårt. Det handlar enbart om pengar.

För någon som jobbar med djur i ett fattigt land är det inte lönsamt att göra på något annat sätt. VI konsumenter i världen måste ju ställa krav så det händer grejer! Göra det lönsamt att ta hand om djuren på ett humant sätt!

Sköt djuren rätt: du har kunder
Sköt djuren fel: du har inga kunder

Ett väldigt enkelt sätt att få till ändringar. men det funkar ju inte sålänge folk skiter i hur djuren har det. Som det är idag så finns det gott om kunder trots att djuren plågas och det är mer lönsamt att plåga för då kan man producera mer på kortare tid och alltså sälja mer.

SLUTA KÖP så måste säljaren backa, ändra, möta kundernas krav.

Appropå djur vågar DU titta in på insidan av ett slakteri?
http://animalrights.se/wallsofglass/index.html

Det är ett helt vanligt slakteri, inget skräckexempel eller så. Alla som äter kött borde våga titta. Jag har besökt ett slakteri flera gånger och dessa bilder stämmer mycket väl överrens med det slakteriet också.

Kommentarer
Postat av: Irmelin

Hej. Svårt att komma i kontakt med dig när du inte finns på fl så jag forsökar här. Nu har din favorittkvinna på fl gått igång igjen. Det diskuteras häftigt om du har spridit Theos dom olagligt åt höger och vänster. Jag sa att jag tvekade på det, att jag trodde du hadde läst den och kommenterat den och inte spridit den som hon säger. Det är iaf jävligt mycket fortäl om dig i den tråden nu på fl. Synd att du inte får läsa där nu. tycker du ska kontakta fl/CA och fråga hur länge dom tänker hålla tråden öppen, eller om du kan få läsa den och själv vurdera om du vil polisanmäla. Hur som hälst tyckte du skulle veta om det iaf. Om det är något du vil ha fram i den tråden så kan du gärna majla mig så ska jag lägga inn det du vil säga. Hälningar din (inte så) favorittnoska :-D Irmelin

2009-01-26 @ 16:15:33
Postat av: Helena med Eskil

Jag vet (utan att kolla in just denna länk) och slutade därmed att äta kött (och kyckling) för över 13 år sedan. Ingen kan kalla sig djurvän och samtidigt äta kött är min åsikt.

2009-01-26 @ 16:51:45
Postat av: Anonym

är lite nyfiken på tråden på fl. är det någon som har den? vill ju försvara stackars beckah

2009-01-26 @ 20:36:19


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback