Socker = mjölk!

Strax ska jag iväg och shoppa! ja, mat alltså ;-) jag ska till mataffären. Heter det shoppa då? shoppa känns ju egentligen mer kläder och prylar.

Anyway...

Alvin sov hela natten i sitt rum igen. Gött det.

Nu ska jag berätta något, för mig, mycket märkligt.

Igår kom någon in och skrev angående mjölken att hon hade tips i sin blogg om hur man ökar produktionen. Jag log lite och tänkte att visst, jag kollar väl, trots att jag ju faktiskt kan detta väldigt bra ändå
(se: http://beckahbitch.blogg.se/2009/june/amning.html ).
Hur som helst så läste jag i hennes blogg.

Där listade hon en hel rad grejer. Bland annat SÖTSAKER! "Många upplever att de både får mer och fetare mjölk av att äta mycket sötsaker". Jag som typ lever på sötsaker ;-) tänkte efter. När började mjölken minska? När började brösten kännas tomma och jag fick börja nyföddamma igen (alltså flera ggr i timmen) jo för drygt en vecka sen. Vad gjorde jag för drygt en vecka sen? Slutade äta godis och dricka läsk!

Visserligen har sötstoppet gett resultat. Jag gick ner ett kilo mellan måndag och fredag förra veckan vilket inte alls är fy skam men om detta är priset så är det INTE värt det!

Jag bestämde mig för att testa. Hela dagen igår var jag tillbaka på mina gamla vanor och en hel del godis och choklad slank ner. Inatt kom mjölken tillbaka i sin normala mängd och idag är brösten fulla trots att han ätit sig proppmätt ett par gånger hittills idag.

Sammanträffande eller samband? Vem vet? jag vet iallafall att sötstoppet får vänta minst 3 månader till. Gå ner i vikt kan jag göra senare, det är viktigare för mig att Elmer kan helammas i 6 månader. Vi får väl se om de funkar bättre nu när sockret är tillbaka på menyn. Inte helt tråkigt att vara tvungen att äta godis om det nu är så ;-)


**

Ang tävlingen med http://www.babykungen.se så somnade jag igår framför TVn, ska dra en vinnare idag!

Kommentarer
Postat av: Malin - brandteknologen

Vilken oslagbar ursäkt du fick där ;)

2009-12-02 @ 10:38:07
URL: http://detbrinner.blogg.se/
Postat av: Carro

Det kan nog verkligen stämma. Jag äter en massa sötsaker och hade MASSOR med mjölk. Det verkar ju vara så för dig också eftersom mjölken ökade när du började med sötsaker igen. Se det positivt, nu har du ju en bra anledning att få äta massa gott ;)

2009-12-02 @ 10:55:15
URL: http://carolinehofer.blogg.se/
Postat av: Lia

jaha, där ser man! Ännu en anledning att äta gottis! =) Nä men, ärligt, dett har jag aldrig hört talas om, men allt som funkar! =)

2009-12-02 @ 11:23:00
Postat av: Magdalena

Hehe, du ser! Fastän man har bra koll så missar man ibland dessa enkla små saker som kan vara nyckeln till problemet ;-) Glad jag kunde vara till hjälp, om det nu var sötsakerna... återstår att se som sagt.

2009-12-02 @ 11:36:18
URL: http://www.magdis.se
Postat av: L

du kan ju försöka få dig naturlig socker om du vill tänka på vikten samtdigt. frukt och bär tex.

2009-12-02 @ 12:02:09
Postat av: Anonym

Intelligent resonemang...tror inte barnmorska är ditt yrke..

2009-12-02 @ 12:44:21
Postat av: Maria

Ammar du enbart i sex månader? Min tös är 5 månader och två veckor, och jag har sedan några veckor kompletterat med gröt (från fyta månader), liksom för att ge henne nåt "mer robust". i övrigt får hon bara tutte. Tänker du vänta med smakisar och dyl tills efter sex månader? MVH

2009-12-02 @ 13:17:16
URL: http://livetochjag.bloggagratis.se
Postat av: thile

Så fint med Alvin sov i sitt rom, hurra !

Du er bare for herlig, min venn <3!!! Du skriver som en drøm, så kul og lese dine berettelser om dine dager og dine barn, me like :)) Heftig du kan være "tvungen" at äta godis, så mums da....

Ha en fin, fin dag. Kramiser.

2009-12-02 @ 13:31:49
Postat av: Marsan ^^

Bra blogg du har, Läs gärna min ^^!

2009-12-02 @ 14:56:28
URL: http://marsaan.blogg.se/
Postat av: Fröken glas

Oj det har jag aldrig hört, men det låter ju inte så dumt (Godisälskare som man är..) ;)

2009-12-02 @ 15:00:44
URL: http://frokenglastankar.blogg.se/
Postat av: Anonym

Måste fråga om du har jätte bra tänder som klarar sånna påfrestningar? Jag har skittänder och måste hela tiden tänka på att inte äta gott för ofta :) jag har tyvärr ett sådant beteende att gå o småäta gott. Trots att jag noga borstar, använder plackers och använder flour. Så orättvist när endel kan äta i princip hur mkt som helst och knappt då få några hål.

2009-12-02 @ 15:02:57
Postat av: En tjock katt i en smal värld

Haha aldrig hört förut! :D Skumt!

2009-12-02 @ 18:22:36
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: Ellen

Hmm.. Vad har Beckahs resonemang att göra med att hon inte skulle kunna vara barnmorska? Det har väl inget samband? Om sött och socker kan avgöra om man kan helamma som man vill är det väl ypperligt! Socker och sött finns i annat än godis.. utan massa frukt och bär (som L skrev).. Så då kan man inte bli barnmorska om man äter massa frukt och bär heller? Haha.. Sorrt Beckah.. Blev bara så frustrerad över folk hur de utrycker sig!

2009-12-02 @ 21:47:58
Postat av: BeckaHBitcH.se

Ja du Ellen, man måste nästan skratta :-) och då har du ändå inte sett de 4 idiotiska kommentarerna som jag inte ens godkände till detta inlägg ;-)

2009-12-02 @ 21:52:02
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: ida

Oj det hade jag aldrig hört talas om heller, men varför inte? Alla sätt är bra utom de dåliga, hjälper det så hjälper det! :-)

2009-12-02 @ 22:15:44
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com
Postat av: Jessica-tre killar och en tjej -ny design-

Det där knepet är jättekänt.. och det ska visst funka, precis som du också verkar uppleva. Själv har jag inte några sådana problem eftersom jag valt bort amning av olika skäl, men min moster och min kusin har tjatat sig blå om att det är så bra att ha legitima skäl att käka en massa godis dygnet runt, hehe.

För övrigt är det väl rätt logiskt att det blir mkt mjölk av sockerrik diet eftersom man som gravid kan få "godisförbud" om barnet är stort redan tidigt, eftersom det annars föreligger risk att man får ett så stort barn att man inte kan krysta fram det.

2009-12-03 @ 14:04:03
URL: http://tremoten.blogg.se/
Postat av: Anonym

det märkte jag oxå när jag ammade , försökte jag loosa lite vikt fick jag sämre mjölk, vissa kvinnor kan ju göra mjölk på ingenting verkar det som, jag har 25 kg övervikt och kan knappt hoppa över ett mellis... livet är orättvist ibland...

2009-12-03 @ 19:14:58
URL: http://vanjapanja.webblogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback