Provocera - provoceras

Varför säger folk aldrig:

"du ville säkert hellre ha en pojke"

till mammor som klär sina döttrar i blåa byxor?



Vet inte riktigt varför jag låter mig provoceras av idiotkommentarer om att jag hellre vill ha en flicka för att jag klär barnen i glada färger och ve och fasa - rosa ingår! Men ja det funkar - jag blir sjukt förbannad faktiskt. Förbannad på att folk som är så korkade får gå lösa i samhället utan personlig assistent.

Det måste vara jobbigt att vara så korkad? Typ huvudvärk när man tänker, svårt att formulera sig, fattar aldrig vad folk säger och skriver osv. Vilket hemskt liv.

JAG GILLAR ROSA! ta en titt i menyn "Favoritfärg: rosa" står det. Det är inget kön, det är en färg. Färger är könlösa. Fråga Barbapappa för fan.

LÄS vad jag skrev i det andra inlägget istället för att bara titta på bilderna av rosaklädda pojkar och sen kasta in en kommentar!

Kommentarer
Postat av: hanna

detta kom på tal här innan då en tjejkompis dotter har en biege vit ljusblå jacka å typ alla frågar va heter denna pojken då... så jag va oxå tvungen att blogga... sj har jag ej köpt rosa plagg t mina barn men har ej emot om andra gör det till sina pojkar.. vincent hade ljuslila byxor osv va e d med folk?????



förresten så är tryggve postad å dimper troligen ner hos er imorgon..

2009-12-10 @ 18:31:49
URL: http://knasgravid.blogspot.com
Postat av: BeckaHBitcH.se

åh va skoj! Då ska jag visa upp tryggve i bloggen sen :-)

2009-12-10 @ 18:33:32
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: A

Det är inte riktigt samma sak eftersom blå ses som en universall färg, dvs alla kan ha den!

2009-12-10 @ 19:12:59
Postat av: matilda

men barbapappa är ju tjej ju o barbamamma är ju kille.

2009-12-10 @ 19:26:58
Postat av: Jennie

Tycker det är tragiskt att folk orkar kommentera barns kläder, min kille går ofta i tunikor och klänningar, han älskar färgglada kläder och tycker strumpbyxor är skönast.

Förut var det jag som gjorde klädvalen åt honom men numer så styr han själv (3,7år) och jag är uppriktigt glad för att han än inte bett om nå spinderman el liknande ännu utan kör på med sina färgglada kläder i olika modeller. Som pricken över i:et matchar han ofta med nagellack också :-P



Kan säga att eran och våran garderob är väldigt lika ;-)

2009-12-10 @ 19:36:18
URL: http://www.cocinesyr.wordpress.com
Postat av: Emma

Fast du skriver också väldigt provocerande i din blogg. Dina inlägg känns väldigt fräna, lite aggressiva och väldigt "JG ÄR BÄST - JAG HAR RÄTT". Dessutom får man tåla att andra har andra åsikter än man själv har, utan att kalla dom efterblivna. Jag klär INTE min son i rosa, har aldrig gjort och kommer inte att göra. Ber han om det så är det en annan femma, men än har han inte gjort det.

Min åsikt är att du är skriker efter uppmärksamhet, du exploaterar ditt och dina barns liv i detalj och hela ditt liv är offentligt. Så kommnetarer får man utstå, även om man kanske inte gillar dom. Alla är INTE som du, inte F*N är man efterbliven för det. Snarare tvärtom. MVH

2009-12-10 @ 20:02:38
Postat av: Sandra

Det var faktiskt inte så länge sen som det var "inne" (om man nu får kalla det så..) med rosa tröjor, piké och skjortor mm.. till MÄN! H&M har endel rosa och lila i sitt herrsortiment och även Dressman. Så varför kan man då inte ha rosa på sin söner när männen kan ha det. Det är ingen som säger att det är "fel" att en man har det? Männen väljer själva om de vill ha rosa eller dyl. och mammorna väljer om de vill det på sina söner!

2009-12-10 @ 20:07:18
Postat av: Jannike

Jag blir också jävligt trött på sånt.. Jag disskuterade med två tjejkompisar om det här med att "flickor ska leka med dockor och pojkar med bilar". (Jag har inga barn själv, men vill gärna ha en hel drös.) De två skrattade åt mig och tyckte inte jag var riktigt klok när jag sa att mina barn ska få leka med både dockor, bilar och allt sånt där oavsett kön, och mina pojkar ska ha rosa om jag så vill! Jag kan ju inte säga till mina barn om jag tex får en pojke och en flicka, att pojken inte får leka med systerns dockor tex.. Förstår mig inte på vissa människor. Trodde vi hade kommit någon vart i utvecklingen..

2009-12-10 @ 20:28:56
URL: http://jannikeahlm.blogg.se/
Postat av: Anonym

Rosa är ju en sak, brukar ha rosa pikétröjor till min son tillsammans med jeans, inget fel med det, det är skitsnyggt! Men KLÄNNING är ju en annan sak faktiskt.. Ska du köpa klänningar till dina söner när dom går högstadiet/gymnasiet och sedan tvinga dem att ha på sig det? För det är ju nästan samma sak eftersom dom inte har något att säga till om när de är 10 månader gamla och har en blommig klänning..

2009-12-10 @ 20:41:38
Postat av: Susanne - i huvudet på en tvåbarnsmorsa

Jag håller med dig! Själv klär jag min lillkille i rosa ibland - varför inte? Rosa är en färg som passar både killar och tjejer. Och dessutom ansågs rosa vara en killfärg kring förra sekelskiftet ;)



Så här ser min lille kille ut i rosa:

http://yssasblogg.blogspot.com/2009/06/dagens-outfit-rosa.html

2009-12-10 @ 20:41:53
URL: http://yssasblogg.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Rosa är ju en sak, brukar ha rosa pikétröjor till min son tillsammans med jeans, inget fel med det, det är skitsnyggt! Men KLÄNNING är ju en annan sak faktiskt.. Ska du köpa klänningar till dina söner när dom går högstadiet/gymnasiet och sedan tvinga dem att ha på sig det? För det är ju nästan samma sak eftersom dom inte har något att säga till om när de är 10 månader gamla och har en blommig klänning..

2009-12-10 @ 20:43:32
Postat av: BeckaHBitcH.se

TVINGA en stackars 10-månaders att ha klänning? Ja, visst. På samma sätt som andra tvingar sin 10-månaders dotter ha krusidull-spets-rosa-prinsessklänning utan att hon ber om det eller tvingar 10-månaderspojken ha fula gråa trista kläder med våldsamma figurer och kommersiella tryck.



Exakt samma sak. ALLA föräldrar TVINGAR sina bebisar att ha det de själva gillar och finner lämpligt i så fall!

2009-12-10 @ 21:01:48
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: zandrama

Förutom att det var mode med rosa på män för nåt år sen så var ju rosa en manlig färg på 1800-talet och även en bit in på 1900-talet. Samtidigt som flickor oftast kläddes i himmelsblått. Fascinerade att det har ändrats så mycket, och att det har blivit så fanatiskt.



Du kan förresten få en bild på min 4-åring med sin rosa/lila overall, röda mössa, röda vantar, röda skor och axellångt, blont, vågigt hår med lugg. Det är alltså hans eget val.

2009-12-10 @ 21:13:36
URL: http://zandrama.wordpress.com
Postat av: stina

Becka! Du är underbar! Njuter av att smygläsa din blogg på jobbet och känner att jag måste bara lämna en kommentar ang kläder och färger... Fantastisk! Själv får min lilla killbonus använda storsysters rosa pyjamas och jag känner - varför inte*? Hel, ren och mjuk och go och varför inte? Killen älskar att måla, rita och leka med My litte pony och jag tycker också att det är leken, intresset och färgen som är det viktigt. Han älskar samtigit att brottas med mig och pappa och har helt klart ett annat temperament än storasyster...I dagens samhälle med så mkt fördomar är det viktigt att att man inte låser in barn i kvinnligt och manligt utan är öppen för mångfald. När barnen på 6 o 4 sa att man kan inte ha rosa för man är kille kontrar jag med att svara varför? Ska man inte heller kunna pärla, göra bokmärken och leka "mamma" som pojke? Det är acceptablet att vara pojkflicka och klättra i träd och klä ut sig till sjörövare men Gud vad hemskt att pojkar vill vara mamma i rosa kjol och leka prinsessa.. Könsroller är skapat av oss vuxna, sen finns det skillnade i vår biologi med hormoner mm men att kommentera kläder och färger.. Jo, hade du klätt lilla söta Elmer i kjol och köpt klänningar till Victor.. då hade nog kommentarerna varit befogade:) Jag tycker att du är helt underbar - du lever i symbios med dina barn och ALDRIG ett klagomål på att du tycker det är påfrestande och att du vill ha egentid...

Jag älskar din blogg och tycker att dina argument empiskt validerade så Go girl och stå på dig! Faran med att blogga är att människor tar åt sig av alla okunniga som precis som du beskriver " inte följer sin magkänsla" utan går på teorier eller hörsägen. Lycka till med livet och studierna, jag är vägledare så om du har frågor kring dina planer på att plugga till barnmorska hör av dig! Kram och tack för en fantastisk blogg//Stina

2009-12-10 @ 21:26:19
Postat av: Imass

Tycker ditt inlägg nu var rejält klantigt och kränkande mot personer i samhället som är i behov utav assistans. Jag jobbar som personlig assistent och min brukare dvs min klient är autistisk men inte ett dugg jävla efterbliven eller korkad. Du kanske tyckte det i all mening var rätt att anse att alla som är korkade behöver assistans. För isåfall är du garanterad förtur till viss behov.



2009-12-10 @ 22:14:00
Postat av: BeckaHBitcH.se

Ja, alla som är SÅ korkade borde ha assistans. Därmed INTE sagt att alla som behöver assistans är så korkade.



Du blandar ihop två helt skilda saker nu.

2009-12-10 @ 22:23:10
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Hur kan du anse att man blandar ihop dom två sakerna????

2009-12-10 @ 22:53:31
Postat av: BeckaHBitcH.se

Va?



Bara för att stenar är hårda betyder det ju inte att allt som är hårt är stenar.



bara för att persikor smakar sött betyder ju inte det att allt som smakar sött är persikor.



Bara för att en person som brutit båda benen behöver rullstol så betyder ju inte det att alla som sitter i rullstol har brutit sina ben.



Bara för att folk med magsjuka får feber så betyder ju inte det att alla som har feber har magsjuka.



Hur kan du missförstå vad jag menar? HUR kan det jag skrev vara negativt mot folk som behöver assistans?!

2009-12-10 @ 22:58:59
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Christer Romson Lande

Det är fascinerande, det där med kön och lekar. Mitt barn (4 år) och hans kompisar protesterade vilt när jag sa att jag skulle vara prinsessa i deras lek. ”Du är ju inte tjej!” Men de accepterar utan problem att jag är prins (nej, jag tillhör ingen kungafamilj) eller lejon, utomjording eller grävmaskin. Men det är inte tillåtet att leka att jag är en tjej…



Och när Helena Bergström spelade Hamlet på Dramaten för ett par år sen så väckte det ett visst uppseende att hon spelade en mansroll. Men att hon spelade kunglig och dansk var inte konstigt eller att hon spelade någon som planerade att mörda sin mor och sin styvfar. Det är tydligen mycket mer naturilgt än att spela någon av motsatt kön...

2009-12-11 @ 06:40:04
Postat av: Yosefin

För mig är det självklart att du blir förbannad när någon skriver till dig att du hellre hade velat ha flickor för det är precis som att säga att du önskade att din pojkar inte fanns och att det fanns tre flickor istället med helt annan personlighet. Det är inte okej. Jag hade blivit fly förbannad. Man älskar sina barn mest av allt och dessa människor som går runt och önskar att "åh, om min son ändå hade varit en flicka" eller tvärtom, är inte helt normala. Jag tycker det är jättebra att du klär dina pojkar i alla sorters färger. Jag klär min dotter i nästan alla färger men visst jag erkänner att det blir mest rosa och lila och dessa "flickfärger" men det är också för att jag älskar dessa färger. Det får en att bli glad såsom alla starka och glada färger får en att bli.

2009-12-11 @ 09:21:48
Postat av: jannike

Jag tycker att de är bra att du klär dina barn precis som du känner för oavsett kön och färg på kläder.



Och jag kan väll tänka mej att de flesta föräldrar klär sina barn precis som dom vill, så varför klaga på någon annas sätt att klä barn! Så ni som klagar på becka gör ju precis samma sak mot era egna barn, klär dom som ni vill. och jag tror inte Becka tvingar sin 11 åriga son att ta på sig "tjej jeans". Han är gammal nog att säga ifrån om de inte passar.



Och Jag förstår att du tar åt dej av kommentarerna för precis som en annan skrev så får en sån dum kommentar de att låta som du önskar att dina barn va något annat än de dom är.

2009-12-11 @ 12:40:46
URL: http://jannikejarlbrink.blogg.se/
Postat av: Pelikan

Jag har aldrig gillat rosa (jo, när jag var fem, för då "skulle" man det), men nu köper jag rosa till min son på pin kiv, och vet du? Han är toksnygg i rosa! (Å andra sidan är min son toksnygg i allt, han är ju min son!) Om jag hade hälften av Alvins härligt färgglada garderob (till sonen eller till mig själv) vore jag jätteglad!

2009-12-11 @ 14:06:37
Postat av: Anonym

Hah, min chef som är en man i övre medelåldern har ofta rosa tröjor, riktigt rosa.

Hans lilla kulmage framträder så sött i dem.



Om han vill ha rosa tröja, är det ok för mig.

Men vore han min man skulle jag köpa honom några tröjor i andra färger, också.



Man behöver inte personlig assistent för att tycka det.



Dessutom känner jag ett par snygga, välklädda, in i detalj trimmade transor som är män i grunden men bytt till kvinnlig klädsel.

De är urfina - men de bär inte rosa.



Men små barn kan ha vilka färger som helst, tycker jag.



Mitt barnbarn klär i grönt, är mycket fin i grönt!

2009-12-11 @ 19:52:59


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback