Klä ut sönerna till flickor?

Isa skrev:

"Varför skippar du inte julklappar, köper kläder till sig själv, slutar klä ut dina ungar till flickor och skänker överskottet till barnc-fonden?
Bara en undran!"



När det gäller ekonomibitarna, mina avklädda bilder osv tycker jag att det är färdigsnackat men det (av mig) fetade stycket vill jag gärna besvara.

Menar du för att de får ha rosa kläder på sig? Är det verkligen DET du menar är att klä ut? :-D hahaha detta är så sjukt jävla dumt att jag inte ens borde svara men ändå så gör jag det, för att alla korkade, bakåtsträvande töntar ska få läsa det här.

ROSA är en FÄRG, inte ett KÖN.

En pojke blir inte flicka för att han har rosa kläder. Precis som en flicka inte blir pojke av att ha blå kläder. För 100 år sedan hade alla koltbarn KOLT = klänning, såväl pojkar som flickor. För 100 år sedan var det otänkbart att flickor och kvinnor skulle ha byxor.

Idag har vi kommit längre. Idag har tjejer på sig precis vad de vill. kjol, klänning, byxor, rosa, lila, grönt, blått och gult. What ever.

Men vi har en lång väg kvar innan det är lika självklart för killar att ha kjol, klänning, rosa och lila, men en sak är säker; vi KOMMER att komma dit. Jag är redan där och många med mig. Men sen finns det en stor grupp bakåtsträvare och ni kan väl sitta där och sura hur myckdet ni vill och binda in era ungar i gamla könsroller. Varsågoda! Gör dem till fördumsfulla och begränsade personer.

Jag lär mina POJKAR att alla är lika mycket värda och alla har rätt att vara som de vill och se ut hur de vill och vara klädda hur de vill, i vilka plagg och färger de vill.

Rosa är en fin färg. VARFÖR i hela friden skulle jag låta bli att ta på mina barn plagg jag tycker är fina? Plagg som är sköna, praktiska och fina - det får mina barn ha, sen skiter jag fullständigt i om de hänger på flickavdelningen eller pojkavdelningen i klädaffären. TOTALT ointressant!

Varför ska pojkar hållas till grått, blått, svart och grönt medan flickor får klä sig i regnbåge? Varför kan inte ALLA barn klä sig i sköna fina kläder i GLADA färger? För mig är det en självklarhet. Det är en självklarhet för alla som är FÖR jämställdhet och utveckling.


Jag klär inte ut mina pojkar till flickor! Jag klär mina pojkar som BARN!



En gammal bild på Alvins garderob...



Färgglada BARN:



Victor 2,5 år


Victor 4 år


Alvin ca 10 mån


Alvin 6 mån


Alvin 5 mån


Elmer 3 mån


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag tycker inte färg har något med jämnställdhet att göra. Snarare en självklarhet att om man nu vill att sina barn har rosa på sig så ska man få klä dom i det. Men jämnställdhet? Nej!

2009-12-10 @ 13:59:57
Postat av: BeckaHBitcH.se

Så det har inte med jämställdhet att göra att alla ska ha samma vilkor i kläddjungeln? Att pojkar ska ha samma möjlighet som flickor att använda alla färger?



...okeeej

2009-12-10 @ 14:04:03
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Carolina - Vinn en prinsessklänning i dagens lucka i min Julkalender

Mycket bra skrivet Beckah!

2009-12-10 @ 14:05:27
URL: http://carolina1979.se
Postat av: Jessica

Man är inte sur och bakåtsträvande för att man inte sätter på sina pojkar kjol och klänning,du är rätt bra på att dra allt till sin spets..Har Victor kjol och klänning på sig?

2009-12-10 @ 14:05:48
Postat av: BeckaHBitcH.se

Har inte sagt att man är bakåtsträvande om man inte sätter kjolar på sin son. Däremot är man det om man menar att andra som gör det "klär ut sina söner till flickor" eller om man lär sina barn att pojkar inte FÅR ha kjol och klänning.



JAG KLÄR inte Victor över huvudtaget, han klär sig själv och vill han ha kjol får han SJÄLVKLART ha det. Det vill han inte, för han, precis som alla andra påverkas av samhället runt omkring - ett samhälle som är format av folk som tycker att pojkar inte får ha kjol.



När Victor var liten och inte ännu uppfattat den hårda världen utanför så älskade han rosa och javisst - han hade klänning och kjol då!

2009-12-10 @ 14:09:19
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: klara

tycker att Alvins garderob liknar min sons färgmässigt... barn är ju barn och barn älskar färg =)

2009-12-10 @ 14:10:10
Postat av: Jessica

Ja självklart klär sig en 11 åring själv,jag menade mera om du köpte det till honom..Min 12 åring skulle aldrig sätta på sig kjol eller klänning men självklart skulle han få det om han ville..

2009-12-10 @ 14:13:20
Postat av: Anonym

Märks att du läser Lady Dhamers blogg. För du tar efter henne väldigt mkt.

2009-12-10 @ 14:19:54
Postat av: BeckaHBitcH.se

Jaaa gud ja, eller hur. Eller så kanske vi bara helt naturligt råkar tycka väldigt lika i en hel del? Men jag läser mycket riktigt hennes blogg sen ca 2 månader tillbaka.



Mina åsikter sträcker sig jävligt mycket längre än så dock :-) Om du vill kan du ju rota inne på familjeliv.se för att se allt jag skrivit i ämnet för åratal sedan. Eller så kan du kolla in mitt galleri på FL med bilder på Victor i klänning när han är typ 2 år gammal.



Ska nog uppdaterta detta inlägg med lite sådana bilder också.



Vem vet? Kanske det rent av är Lady Dahmer som tar efter MIG? ;-) För tanken verkar ju inte slagit dig att vi kan tycka samma sak, var för sig? fniss

2009-12-10 @ 14:27:22
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Veronica (Lupin84)

Håller med dig... barn ska ha mycket färger..!

2009-12-10 @ 14:27:51
URL: http://virresblogg.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Struntar fullständigt om Viktor har klänning. Tycker bara att det är så fåningt att du inte har ngr egna åsikter och tar efter ngn annan istället.

2009-12-10 @ 14:32:13
Postat av: Anna

Oj. Vilken lättnad att läsa detta inlägg, som jag snubblade över av en slump (trillade in via SB). Jag har precis samma inställning (4 pojkar i familjen): vi köper KLÄDER till dem. Och kläder väljer jag utifrån hur de ser ut samt hur praktiska de är. Inte utifrån vilken avdelning de kommer från för jag vägrar begränsa mina barn. De ska få ha tillgång till en hel värld - inte en halv.

2009-12-10 @ 14:34:18
Postat av: A

Nu har du rejält fel igen! KOLT är ingen kläning utan ett skjortliknande plagg. och nej det bärdes inte av alla barn för 100 år sedan. det bärs av samer!

2009-12-10 @ 14:40:32
Postat av: BeckaHBitcH.se

"Struntar fullständigt om Viktor har klänning. Tycker bara att det är så fåningt att du inte har ngr egna åsikter och tar efter ngn annan istället."



VEMS åsikter? och hur får du det till att det inte är mina? Eller skriver du bara så där för att provocera?



Antingen tycker man att alla färger är till för alla, eller så tycker man inte det. punkt! Det finns två åsikter med typ 7 miljarder människor på jorden. Betyder det att bara två personer har en egen åsikt och resten som delar sig i två läger har bara stulit någon annans åsikt?



Jösses.



Tänk om det var JAG som tyckte så här FÖRST av alla då? ;-) hur vet du att så inte var fallet? ;-)

2009-12-10 @ 14:41:12
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: mamma med fyra söner

Hej Beckah!



Brukar titta in o läsa i din blogg ibland, ville bara säga att jag tycker att du är så klok och skriver så mycket intressant.

Dina fina barn kan vara lyckliga över att ha en mamma som Du!

2009-12-10 @ 15:09:30
Postat av: Jannike

Jag håller med dig! :)

2009-12-10 @ 15:16:54
URL: http://jannikeahlm.blogg.se/
Postat av: LENA

verka ha klädmani ;) för mkt kläder om man har dålig ekonomi!

2009-12-10 @ 15:17:16
Postat av: mian

det är ju så himla fint med klara färger och roliga mönster på små barn!

Alvins garderob liknar min dotters garderob väldigt mycke.. känner igen en del plagg =)

visst hon har klänningar, men även "killbyxor" från killavdelningen.

Min dotter uppskattar iaf färgglada kläder och blir glad och känner sig fin i dom.

Favorit färgen just nu är ljusblå och självklart köpte vi ljusblåa tröjor när det var dags att fylla på garderoben.

2009-12-10 @ 15:32:12
Postat av: Elin

smaken är som baken ju :-)



jag har stora problem att ens klä min dotter i alla jävla pluttinutt kläder som är avsett för tjejer. så jag skulle aldrig komma på tanken att klä mina pojkar i de kläderna heller.

så tänk va dyrt det blir för mig att handla kläder då eftersom ja helst inte handlar ur de lite större kedjorna.

lindex hade otroligt mycket unisexkläder när Eddie va nyfödd 2007.. varför sluta de, det irriterar mig.



iofs så handlar jag heller pop, me&i, sm¨folk, ida t, plastisock etc eftersom jag vet att kvaliteten är ljusår bättre än kläderna från kappahl, lindex HM.



klä dina barn i vad som helst!!

det är alltid kul när det sticker i andras ögon :-)

2009-12-10 @ 15:33:27
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: rebecca

Alvins garderob liknar Liams garderob. :) Jag älskar alla dessa glader färger och den dagen Liam börjar klä ut sig själv mer medvetet så kommer det garanterat att finnas en prinssesklänning med bland utklädnadskläderna. :)

2009-12-10 @ 15:52:23
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: Angelica

Shit vilken garderob. Där blev jag avis. Jag har nog inte ens så mycket kläder till båda mina barn.



Skulle nog inte köpa rosa till mina pojkar. Mest för att jag inte gillar rosa själv. Hade iof inte heller köpt rosa till en tjej.

Jag ÄLSKAR rött!

2009-12-10 @ 16:01:06
URL: http://angelicaheltenkelt.blogspot.com
Postat av: Men...

jag tror du önskar att du haft flickor istället....

2009-12-10 @ 17:09:55
Postat av: Malin

Vad är det med folk egentligen? Är de verkligen så bittra på livet? Jag hoppas verkligen att alla bara vill provocera, annars börjar man ju fundera

2009-12-10 @ 17:46:45
URL: http://nilam-in-toto.blogspot.com
Postat av: Lady Dahmer

äh! Jag är värsta härmapan själv ju! Jag tar efter massvis med bloggare. Inspireras och provoceras!



Det blir så fånigt när man ska anklaga folk för att vara härmisar bara för att man har liknande åsikter eller tankar.



Minns själv när jag fick höra att jag var en "pinsam rip-off av Eisa". Haha

2009-12-10 @ 17:48:15
URL: http://ladydahmer.blogg.se/
Postat av: Hm..

"jag tror du önskar att du haft flickor istället...."



Agree! Helst när man ser bilden där hennes son har på sig klänning/tunika.. Hade du klätt dig själv i klänning/tunikor/blusar osv om du hade varit kille Beckah? Eller din man? Gör han också det?

2009-12-10 @ 17:49:27
Postat av: BeckaHBitcH.se

"jag tror du önskar att du haft flickor istället...."



+



"Agree! Helst när man ser bilden där hennes son har på sig klänning/tunika.. Hade du klätt dig själv i klänning/tunikor/blusar osv om du hade varit kille Beckah? Eller din man? Gör han också det?"



Ska jag ens bemöda mig att svara? Det är ju uppenbart skrivet enbart för att provocera men okej. Om jag hade varit kille hade jag antagligen gärna haft klänning för det kan jag inte nu som tjej :-) jag har nämligen inte nu för jag är för liten upptill och har för breda höfter nertill så det finns inga klänningar som passar.



kan säga att jag iaf hade haft byxor om jag var tjej (vilket är samma sak fast tvärt om).



Mathias använder inte kjol och klänning (vad jag vet) men om han skulle vara sugen på det så hoppas jag verkligen att han gör det och inte känner att han inte får. han har mitt fulla stöd i så fall.



Hade jag helst velat ha flickor hade jag inte haft några problem med att säga det med tanke på att jag inte har några problem med att säga att jag helst vill ha pojkar. OM jag hade fått ett barn till och var tvungen att välja så hade jag valt en pojke till (även om jag inte skulle bli ledsen över en tej heller).

2009-12-10 @ 17:57:23
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Ann

Shit, villka gulliga ungar=)

2009-12-10 @ 18:10:24
URL: http://annml.blogg.se/
Postat av: varför

Varför ROSA? Visst e de en fin färg, men du har ju typ bara rosa? du kanske ville ha flickor stället, köp en docka ;)

2009-12-10 @ 18:12:16
Postat av: Josefine och my

du gör all rätt att klä dina bran i vad som hälst jag är lika dann, om jag hade en pojke så skulle jag gärna klä homon i rosa som sakt de är inte kön i färg blir galen på folk som inte förstår de, skulle de vara så att man inte får klä en töss i blåt glöm de . jag har en töss när hon var nyfödd så hade jag mest blått till henne passa henne bättre än rosa de är ju samma sak när de gäller vagn jag hade en ljusblå happy vargn till henne jag skiter i vad folk tyk,, tyk man får göra vad som hälst alla ha olika sam på kläder. färgen ska inte göra så att man ska skiljas vilket kön man är tyk jag alla färg passa både flick å pojk . man måste våga å de gör du :D å fortsätt med de också för de gillar jag ..

2009-12-10 @ 19:22:10
URL: http://josefinedagar.blogg.se/
Postat av: Malin

Haha, "typ bara rosa"



Ta en titt på bilderna du alias: varför!

2009-12-10 @ 19:23:56
URL: http://nilam-in-toto.blogspot.com
Postat av: Anonym

Många elaka kommentarer... Men en hel del berömmande oxå! Tycker bara det är så nonchalant av dig att endast svara uppkäftigt tillbaka på alla negativa inlägg och skita fullständigt att svara på dem som skriver berömmande om dig och dina barn och allt annat som dem gillar med bloggen.

Det känns som om du älskar att få "skälla och gorma" emellanåt... Du kan väl åtminstone tacka för berömmet du får. "Egovarning!"

2009-12-10 @ 21:59:47
Postat av: Anonym

Stryker du barnens (dina) kläder?

2009-12-10 @ 22:01:43
Postat av: BeckaHBitcH.se

På sin höjd stryker jag skjortor ibland ;-)



Det är tråkigt, onödigt, jobbigt, svårt, tidskrävande och omiljövänligt att hålla på och stryka en massa :-)

2009-12-10 @ 22:25:02
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Susanne

Min son 2,5 undrade i morse varför han inte har några lila kalsonger. Pappa har sa han. Jag vet att han älskar lila, men var hittar jag lila kalsonger i sorlek 92?

2009-12-11 @ 10:14:56
Postat av: Rebecca

Jag blir riktigt irriterad på folk som klagar och har sig om detta med färg. Jag älskar färg på barn och för att visa mitt stöd att rosa och andra av de såkallade tjejfärgerna inte bara är för tjejer så har jag gjort ett litet inlägg där min kan kika på min lilla busunge Liam i både rosa, lila, rött och när han har klänning på sig. ;)



Ni som är FÖR att pojkar kan ha rosa m.m. är välkommna in för att kika på underverkat. :) Ni andra som är EMOT rosa på pojkar är med välkommna in för att kika, men akta så att era ögon inte fräter sönder!



http://geshiia.blogg.se/2009/december/farger.html

2009-12-11 @ 11:10:13
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: Marie

Ja, vilka upphetsande inlägg om varför du klär dina killar i rosa. Klart man kan! Har två killar och trean blev en tjej, så nu undrar jag en annan sak pga av könsindelade kläder. Har ju mängder med kalsonger, som egentligen ser ut som trosor i modellen. Skillnaden är ju att trosor är rosa med gulligt motiv och spetskant medans kallingar är helt rätt och slätt en underbyxa utan krussiduller. Funderar såklart att låta lilltjejen ha kallingar när hon blir blöjfri. Är det något som du (eller ni som läser bloggen) skulle ha åsikter om? Inte för jag bry mig, jag gör ju vad jag vill men dagispersonalen kanske tycker man är både snål och knäpp?!

2009-12-11 @ 21:27:28
Postat av: BeckaHBitcH.se

Klart du ska återanvända kallingarna :-) åtminstone i potträningstider :-) kanonbra med många.



Jag använder bara boxers till mina grabbar så jag vet inte hur jag hade gjort om jag fått en tös men jag hade antagligen låtit henne ha dem, ja.

2009-12-11 @ 21:29:35
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Fattar inte varför man lägger ut bilder och diskuterar sina barn vid namn osv på nätet. Tycker att det känns alldeles för privat...

2009-12-14 @ 22:15:18


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback