Ingen Victor i jul

Nu är det bestämt. Victor ska åka till sin pappa över jul och nyår! För första gången någonsin. Han har firat jul med pappa en gång innan hemma hos sin farmor men då var jag också med. Nu blir första gången som Victor och jag inte firar jul ihop.

SHIT vad konstigt det kommer kännas :-o men det känns inte negativt på något sätt, tvärt om känns det jättebra! Victor säger att hans bröder också ska fira jul där och så bor ju ena lillsyrran där så det blir i så fall 4 syskon som är där på jul.

Härligt och konstigt på samma gång. Tomt blir det fast jag har ju lika många barn den här julen som förra ;-)


2007 - julaftonsmorgon - morgonpaketen


2008 - julaftonsmorgon - morgonpaketen

Kommentarer
Postat av: Kajsa-Lena

Apropå ingenting egentligen;

Jag och min man ska åka bort över jul utan våra barn och jag ammar min son på 8 månader. Jag har läst att du ammade både tiden före och efter du åkte utomlands utan barn, hur gjorde du? Slutade du abrupt på dagen ni åkte och fortsatte direkt när ni kom hem eller trappade ni ner? Hur gjorde du för att hålla igång mjölkproduktionen medan ni var iväg? Pump? Hur klarade din son att gå utan amning under tiden ni var borta? Märke du av något när du kom hem?

Jag vill inte behöva sluta amma redan bara för att vi åker iväg.

Tacksam för svar.

2009-12-03 @ 01:48:52
Postat av: evelinaerikssn §

allt bra? :)

2009-12-03 @ 07:30:17
URL: http://evelinaerikssn.blogg.se/
Postat av: Himmelohelvete

Såna mammor som dig borde alla ha!!! Vi har inte haft T på jul en enda gång..jo en förmiddag har vi haft han på julafton....sen får vi alltid ha han på juldagen några timmar..så här har det vart sen han föddes för att MAMMAN inte vill bryta sina traditioner...=/



Förstår såklart att det kommer bli tomt utan V men han kommer säkert få en bra jul hos pappa med!



KRam till dig<3

2009-12-03 @ 08:16:55
URL: http://www.himmelohelvete.se
Postat av: BeckaHBitcH.se

Kajsa-Lena; min son var 17 månader när vi åkte utomlands och då Hobbyammade jag bara så att säga :-) Jag blev gravid medan jag var utomlands när jag kom hem ammade vi lite men mjölken sinade. trodde det berodde på uppehållet men antagligen berodde det på hormonerna.



men som sagt, han var 17 månader, inte 8 månader. En 8-månaders skulle jag personligen inte resa ifrån över huvudtaget, amning eller ej. Dels för att hen är så liten och dels för att just 8 månader är den ålder då de är inne i en "livskris" separationsfasen så det är ungefär den sämsta tiden under hela barnets uppväxt att utsätta barnet för onödiga separationer. En vecka för en åttamånaders känns som ett helt liv, de har ingen tidsuppfattning.



Så jag kan inte ge några råd om amningen, tyvärr. Hoppas allt löser sig för er.



***



Mitha; Jag är helt övertygad om att han får en superkul jul :-) men va trist att ni aldrig får ha T :-( varannan jul borde det ju vara. Nu är väl T så stor att han borde få vara med och tycka själv också.

2009-12-03 @ 09:16:10
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: thile

Trevlige bilder fra foregående julfirande.

Det blir nok rart og tomt, men du har Alvin og

Elmer<3



Enig med Mitha, du er en super fin mamma<3

2009-12-03 @ 10:05:45
Postat av: Annika

Ingen tidsuppfattning..ok...den håller jag med om men hur kan dom då tycka att det känns som ett helt liv?

Jag tycker att man ska göra som man tycker och känner ,endel vill ju göra lite annat än att sitta innanför husets fyra väggar.Det är en vecka i barnets liv,absolut ingen fara så länge barnet är med någon den känner och framför allt känner sig trygg med.

Ammningen kan man hålla igång genom att pumpa.Tro mig,jag vet!

Tycker att det är egoistiskt av dig att lägga fram det på det viset som du gör.Du är ju med dina barn varje sekund ,ett tryggt barn tar ingen skada!

2009-12-03 @ 10:07:25
Postat av: klara

Vad roligt för Victor att få träffa sin pappa mer! Och sina syskon också såklart. Önskar alla barn hade en lika generös mamma som Victor har! =)

2009-12-03 @ 10:32:43
Postat av: BeckaHBitcH.se

Annika; är det egoistiskt att säga sanningen?



Jag tänker inte skriva något som inte stämmer bara för att det passar föräldrarna bättre? Nej tack. Läs headern, jag är ÄRLIG! Tyvärr så är det väldigt riskabelt och vanskligt att utsätta ett barn för onödiga separationer under separationsfasen. Ibland måste man (tex om man läggs in på sjukhus och annat) men i onödan? Nej det tänker jag inte rekommendera bara för att vara snäll.

2009-12-03 @ 11:37:11
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Men du klarar ju själv inte ärlighet från andra ;) Hon frågade inte vad du tyckte utan undrade över amningen! Hon önskade alltså inte din åsikt huruvida hon ska åka eller inte, men det kanske du inte förstod? Ett barn i den åldern glömmer snabbt också när dem åter träffa mamma och pappa...du överdramatiserar!

2009-12-03 @ 11:54:30
Postat av: BeckaHBitcH.se

Jag hade alldeles för mig att detta var MIn blogg? Där jag svarar hur jag vill på vad jag vill? :-) om man frågar mig så får man mitt svar, inte någon annans svar :-)

2009-12-03 @ 11:57:28
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Låt amatörpsykologen prata

2009-12-03 @ 12:33:52
Postat av: Anonym

Alltid annars så är det sååå hiiimla viktigt med all fakta du samlat på nätet.

Visa mig gärna den fakta eller sanning som du säger skulle påvisa att barnet befinner sig i en "livskris"vid just åtta månaders ålder.

Till dig Kajsa-Lena skulle jag vill säga:

ÅK och njut av den veckan du är borta.Många har inte ens den chansen,ta den !Jag är säker på att du lämnar ditt barn till någon du litar på och som barnet känner sig trygg med.Någon "livskris"behöver du inte oroa dig för ;)

Vad beträffar ammningen så går det jättebra att pumpa.Lycka till!

2009-12-03 @ 14:39:04
Postat av: Johanna M

Jag förstår att det blir tomt i huset när Victor är borta men jag uppfattar det som om han och hans pappa börjar få mer kontakt, och det låter ju verkligen roligt! Det är en styrka att vara generös och inte försöka "ha honom för dig själv".



Jag skulle själv aldrig kunna ha kul om jag åkte bort från ett så litet barn, men det är svårt att ha kunskap om och råda hur andra ska göra. Om man frågar en person om dens personliga åsikt så får man ju dennes svar...eller?

Postat av: Helene

Håller absolut med Beckah! Skulle aldrig få för mig att ens fundera över att lämna en 8-månadersbäbis ens en hel DAG, än mindre en hel vecka.

Det är allmänt känt att de har en "separationsångest-fas" just i den åldern, de har precis fattat att de faktiskt inte är samma individ som mamman utan en helt egen.

Jag är övertygad om att en vecka kan sätta djupa spår och skada anknytningen mellan mor och barn!

2009-12-05 @ 00:44:26


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback