Grön av avund! Eller trött och full i skratt av den...

Ständigt denna avundsjuka. Ja, alltså inte den äkta avundsjukan utan den påstådda.

Man får inte tycka något eller påstå något som eventuellt kanske uppfattas som negativt av någon annan för då är man avundsjuk minsann. Japp! Det kan absolut inte finnas någon annan tanke eller grund bakom det hela. Neeej o nej - man är avundsjuk! Punkt slut.

Det verkar vara det lättaste att ta till om man inte har något bra att säga "du är bara avundsjuk". Den meningen vräker folk ur sig vare sig den passar in eller inte. Det är som om orden var helt tomma, utan mening. Det blir helt stört ibland. Plötsligt påstås man vara avundsjuk på helt banala saker.

Avundsjukan används även som tröst. När folk inte kommer på något bättre att säga så dyker avundsjukan upp: "Äh, var inte ledsen, lyssna inte på de där idioterna, de är bara avundsjuka". Extremt vanligt förekommande. Oavsett det faktiskt finns något att vara avundsjuk på eller inte.

Är det detta som avses när man pratar om den svenska avundsjukan? :-) Eller är det den äkta avundsjukan, den som faktiskt innebär att någon har/får något som någon annan vill ha.

Jag blir lite trött, och full i skratt av denna ständiga påstådda avundsjuka. För mig är det bara ett bevis på att vederbörande uppenbarligen inte har intelligens nog att formulera ihop något bättre och därför är tvingad att ta till sådana här tomma, korkade anklagelser.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Väntar med spänning på Thiles kommentar. Hon som stryker dig medhårs hela tiden. Du e kass på att ta kritik.

2009-12-04 @ 23:28:01
Postat av: BeckaHBitcH.se

Ta kritik? Hahaha men snälla! Att vräka ur sig ogrundad skit kvalificerar sig knappast som kritik - det går under rubriken dynga och inget annat.

2009-12-04 @ 23:34:41
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Som detta inlägg...går under dynga.

2009-12-04 @ 23:59:21
Postat av: Sandra

Mitt i prick Beckah!

"Anonym" verkar vara en IQ-befriad varelse som inte bör vara ute på internet och läsa runt bland bloggar där det finns tusentals olika åsikter. Det kan inte vara lätt för en lika smart varelse som en daggmask att ta det. Blir så arg att jag önskar att dessa "människor" kunde stoppas tillbaka och kn*llas om! Mitt ordval är det mognaste..men vad gör det i denna sandlåda!!



Ta inte skiiit!! Du är grym!!

2009-12-05 @ 00:28:11
Postat av: Anonym

Läst runt lite lätt i mammabecka debatten om de insamlade pengarna. Du verkar vara en riktig bitterfitta. Vad är det som säger att det är bättre att skänka pengar till fattiga i afrika eller cancersjuka barn? De har ju redan fantstiskt stöd av stora organisationer och vad är det som får dig att tro att dessa männsikor som skänker pengar till mammabecka ibland också INTE skänker pengar till de som du kallar "riktigt behövande" Hur mycket pengar per år skänker du bort till de "riktigt behövande"? Vet du att det finns hur många fondmedel som helst i Sverige där avlidna testamenterat sina pengar för att "såna" som mammabecka ska kunna få pengar och förgylla sin vardag med. Ve och fasa hur kan de göra så...hahahaha Att du ens orkar lägga energi på att någon annan bara så där får världens julklapp? Den kunde ju du lagt på att arbeta på läkarmissionen eller stått med röda korsets insamlingbössa på stan istället.

2009-12-05 @ 02:54:17
Postat av: Tes

Nej jag tror absolut inte att du är avundsjuk. men nånting är det ju eftersom du blir så "arg" över att en enskild människa får hjälp av okända människor. se det som en bra och snäll gest iställe för å blir sur (eller va du nu blir).

Som sagt, folk slutar inte skänka till cancerfonder osv bara för att en enskild männsika får ynka 10000 (och JA, det är ynka, om man jämför med hur många många miljoner cancerfonderna får in)



Var glad istläle att det finns snälla människor som faktiskt VILL hjälpa...

2009-12-05 @ 08:10:50
Postat av: Mona

börjar bli riktigt jävla irriterad på dina anonyma kommentarer du får. beckah. Riktigt jävla irriterad. lägg ner för helvete! Det lyser ju igenom så tydligt att det inte är det beckah skriver som spelar någon roll, utan personen i fråga har ju någonting emot Beckah som person så ingenting kommer någonsin att du duga!

För jag kan slå vad om att de anonyma kommentarerna kommer från ett fåtal återkommande ip-nummer?

lägg ner förfan... jag tror både beckah och majoriteten av hennes läsare förstår att det bara handlar om att trycka ner beckah. För anonyms kommentarer är alltid som tagna ur det blå bara för att ha någonting negativt att anmärka på..och dessutom i en ständigt elak ton! vadfan gör du här och gluttar ständigt? om du bara blir irriterad och måste anmärka allt?! Lägg din energi på något annat istället!

2009-12-05 @ 08:49:21
Postat av: BeckaHBitcH.se

Mona du har helt rätt; några få IP ;-) men de kanske tror att det inte syns :-) jag ser både IP och varifrån de surfar.

2009-12-05 @ 08:51:09
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Paul

..och hur i helvete kan man ens jämnföra cancerfonden med Mammabeckah!?

Hur kan man jämnföra svältande afrikanska barn med hennes barn? Hur? tänk efter riktigt noga på skillnaderna, för likheterna är då inte många..

Mammabecka snackade nyligen om att köpa skor till sig och sina barn "inte för att de behöver dem, men för att omväxling förnöjer!" ??

Ja - så resonerar ju de svältande afrikanska barnen som skulle kunna mista sin högra arm för att få veta att mat kommer att finnas på bordet under en månads tid.

MammaBecka har: en arbetande far till sina barn, som dessutom bor i sverige och har då rätt till socialbidrag om detta skulle behövas. Farmor och farfar till barnen finns också, likaså mormor och morfar. och vänner, och ett socialt skyddsnät - dvs socialen.

dessutom finns kyrkan. För kyrkan ger både bort pengar och mat till de som behöver - jag vet, för jag har jobbat på härbärgen och vet vad kyrkan gör, och dessutom vet jag vilka som skulle vara i ett större behov av 10.000 kr än mammabecka.

Och snälla.. hur många har inte råkat sitta med 500 kr kvar på kontot? det löser ju sig alltid på ett eller annat sätt utan att man behöver ha en insamling. För mig är detta absurt. Skänk då pengar till mig, som har två och femtio kvar i min plånbok. Eller till spiderchick.blogg.se som har lika mycket som mammabecka hade innan hon blev 10.000 kr rikare...eller alla andra runt om i detta avlånga rike som faktist får sova UTE MED SINA BARN (eller i en kall husvagn/bil/tält) för att de varken har pengar till hyra eller mat eller några anhöriga att vända sig till!

tss. nej, jag vet då personer som skulle behövt 10.000 kr mer än vad jag, mammabecka och spiderchick behöver dem - tillsammans!

2009-12-05 @ 09:05:55
Postat av: thile

HVEM venter på min kommentar??? Hva heter DU!!!! Jeg stryker ikke MED hårene, jeg er en god venn av bloggeren HER.

2009-12-05 @ 09:32:26
Postat av: 5-barnsmamman

Hej Beckah,



kom hit för att se de elaka kommentarerna mot MammaBecka men hittade inga, vilket antiklimax ;)



Du skriver ju bara vad du tycker, utan några personliga påhopp, och det måste man väl få göra på sin egen blogg! Att man inte tycker lika är INTE avundsjuka, att man klankar ner personen och helt oväsentliga delar av hennes liv i samband med en insamling, ÄR avundsjuka.



Skriv något elakt nu så jag får avreagera mig, hade sett fram emot det :D

2009-12-05 @ 09:33:14
URL: http://mammasvartvit.blogspot.com/
Postat av: BeckaHBitcH.se

Ledsen att göra dig besviken 5-barnsmamman ;-) Jag gillar ju också Mammabecka :-)

2009-12-05 @ 09:39:03
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: carin

men jösses, folk får väl göra vad de vill med sina pengar. Personligen så hade jag skänkt till barncancerfonden pga att en vän till ming vars son gick bort i cancer nästan 2 år gammal.

Eller så hade jag skänkt pengarna till hemlösa organisationer med barn.

JAg VET hur dåligt med pengar man kan ha kvar ibland, jag är snart 6 barns mor. Och får man laga bilen en månad så vips.. kanske 6000 enbart där.. inte så kul. men vad ska man göra ute på landet..

JAg hade inte skänkt till en annan privat person i alla fall. nix..



carin

2009-12-05 @ 10:15:53
Postat av: Lena

men inte bryr jag mig beckah om du ser mitt ipnr varför skulle jag? Jag har hela tiden vetat att det syns. Vad spelar det mig för roll om du ser varifrån jag surfar? Jag tycker du verkar avundssjuk och bitter! So what! Låter mkt vara osagt nu.....men funderar kring det där med mensa.....

2009-12-05 @ 10:43:29
Postat av: donna

undra om man skulle önska sig en insamling i julklapp då?

Jag har inget csn i dec o ingen inkomst efter årsskiftet. Maken har en toppenlön på ca 11-12 000 /mån. Jihaaa!



2009-12-05 @ 11:58:43
Postat av: Berlinmamma

Hej Beckah!



Jag brukar läsa din blogg och gillar ditt sätt att skriva. :)Kikade även in på din gamla hemsida ibland. Förstår bara inte hur du lyckas dra till sig så mycket jobbiga människor som bara är ute efter att trycka ner dig och vara taskiga... Tur att du verkar vara stark och inte tar åt dig!



Lena: vad är det du funderar på angående Mensa? Ifall du undrar om Beckah verkligen är medlem så kan jag intyga att hon är det, eftersom jag själv också är medlem. :) Du kanske bara är avundsjuk och bitter för att du själv inte skulle klara testet? ;)

2009-12-05 @ 13:49:56
URL: http://svenskiberlin.wordpress.com
Postat av: Anonym

Då undrar jag bara hur det kan komma sig att man blir avstängd från den ena sidan efter den andra.



Babyfriends,hur många ggr blev du avstängs där?Var det 2,3ggr?

FL ,hur många ggr var det där?

Så min fråga är bara ,hur kommer sig detta?

Är det kanske så att Beckah helt enkelt blivit avstängd för att hon är så omtyckt och trevlig?



2009-12-05 @ 14:04:25
Postat av: BeckaHBitcH.se

"Då undrar jag bara hur det kan komma sig att man blir avstängd från den ena sidan efter den andra"



hm... då undrar du bara det eftersom? Då undrar du bara det på tal om...?



Som sagt, hur dök den här frågan upp. Du skriver som att frågan dök upp appropå något. Appropå VAD undrar jag?



Varför avstängning? Enkelt; för att man inte får skriva rakt och ärligt vad man tycker i sådana forum. TACK OCH LOV får jag det i MIN blogg :-)

2009-12-05 @ 14:08:35
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Frågan kommer sig av detta inlägg:



Berlinmamma:

"Förstår bara inte hur du lyckas dra till sig så mycket jobbiga människor som bara är ute efter att trycka ner dig och vara taskiga... Tur att du verkar vara stark och inte tar åt dig!"



Det känns som att dom som tycker synd om dig,verkar tro att folk på något sätt är ute efter dig,att det faktiskt är synd om dig.

Kanske kan det vara så att du varit lite väl taskig själv,precis som du säger så får man inte skriva rakt och ärligt vad man tycker i dessa forum.Jag är helt säker på att hade du hållit dig till ett trevligt respekt fullt skrivande så hade du inte blivit avstängd.

Det är du som har lagt ribban för vad som är ok att skriva till dig!

2009-12-05 @ 14:37:11
Postat av: BeckaHBitcH.se

Ska vi gå in på, i detalj, varför jag blivit avstängd?



jagv har inte lagt någon ribba, jag har inte varit ELAK. Om man nu inte tycker det är elakt att skriva till någon som onanerar under amningen att hon är sjuk och pedofil tex. Jag tycker inte det är elakt. jag tycker inte det gör att jag förtjänar att få höra precis vad som helst tillbaka mot mig pga detta. De andra två avtängningarna är samma sak där.



Men skit samma, jag tänker inte diskutera avstängningar, det har jag redan gjort så många gånger.

2009-12-05 @ 14:48:29
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Berlinmamma

Anonym: jo, jag har fattat att det är gammalt groll som ligger bakom alla taskiga kommentarer här. Det är väl helt ok om vissa inte gillar Beckah, man måste inte tycka om alla. Men det jag inte förstår är varför man isf överhuvudtaget läser hennes blogg och dessutom ödslar tid på att kommentera.



Saken är ju den att de flesta taskiga kommentarerna här på bloggen oftast inte är speciellt relevanta för inläggen de skrivs under. Somliga verkar helt enkelt bara vara ute efter att leta fel och vara allmänt elaka.

Och det tycker jag bara är patetiskt... Det verkar lite bittert faktiskt.

2009-12-05 @ 16:31:25
URL: http://svenskiberlin.wordpress.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback