Negerboll heter det

Den ständigt återkommande negerbollsdiskusionen är så uttröttande

Har alltid, kommer alltid säga negerboll. Jag tror inte att bollen tar illa vid sig. Faktiskt. Jag går INTE runt och kallar mörkhyade för Neger...jag kallar ett bakverk för Negerboll. Inte alls samma sak.

Om någon kallar ett bakverk för "Blond Svennefitta" så tar ju inte jag åt mig. Varför skulle jag? Det är inte JAG som blir kallad för blond Svennefitta, eller hur? Verkar onödigt att ta åt sig för något som någon kallar ett bakverk för.

Ska vi fortsätta att ta bort alla ord och alla traditioner som kan upplevas som rasistiska så har vi snart varken språk eller kultur kvar. Neger kommer ifrån "Negro" som helt sonika betyder "svart" och inget annat. As simple as that.

Jag är ingen rasist och vill inte bli kallad rasist bara för att jag inte tänker vända upp och ner på hela svenska språket en gång i kvarten.



http://www.youtube.com/watch?v=qdVp5i6wsOw

Kommentarer
Postat av: Snakan

Det roligaste är ju att det är typ bara svenskar som klagar på att man säger negerboll :P

2008-11-14 @ 20:21:39
Postat av: Kaosets Gudinna

Ja herregud. Jag håller med dig, men har gett upp att ens delta i ytterligare diskussioner. Tröttnade efter något halvårs tjatande på Familjeliv. ;)

2008-11-15 @ 18:39:13
URL: http://kaosetsgudinna.blogg.se/
Postat av: sarah

Jag förstår att du är trött på diskussionen, är jag själv. Personligen tycker jag inte det känns jobbig att säga chokladboll istället om någon nu tar illa vid sig av det andra så därför säger jag chokladboll. Grejen är ju lite den att ingen förmodligen få för sig att döpa en bakelse till sjävla svenne bla bla bla. Neger betyder visserligen svart men har ju använt nedsättande och i samband med slaveri under så lång tid att det liksom blivit förstört. tyvärr finns det ju fortfarande en del rasism och många svarta jag känner har blivit kallad det så många gånger som skällsord så det spelar liksom inte riktigt någon roll längre vad det en gång betydde. Namnet negerboll är en rest från en annan tid tycker jag och jag tycker inte det handlar om svensk kultur direkt men et är ju bara min åsikt. Har själv en liten mörkhyad prinsessa hemma (min lillasyster) och jag hoppas verkligen hon slipper bli kallad för det.



Fin blogg du har annars, gillade inlägget om rökande mammor!

2009-05-27 @ 18:23:33
URL: http://jigartalaa.blogspot.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback