Läskiga djurmänniskor

Fine. Älska sitt djur är både sunt och bra men det finns gränser...

Jag tycker det är läskigt med folk som sätter djur på samma plats som barn.
Jag tycker det är skrämmande med folk som sätter djur på samma plats som sina EGNA barn.
Folk som sätter djur högre än barn är också skrämmande
Folk som sätter djur högre än sina EGNA barn borde låsas in.

Jodå de finns ...galningar som skulle välja en jäkla katt före sin man och sina barn.

Frågan har kommit upp ett antal gånger på familjeliv.se jag är en av dem som ställt frågan i omröstning vem man skulle rädda (tex från att bli påkörd och den andra KOMMER att dö) sin egen katt eller grannens treåriga barn. Skrämmande många skulle rädda en jävla KATT och låta treåringen bli överkörd, dödad! Ett litet barn, en MÄNNISKA. Vad fan är det för fel på sådana galningar?

Jag skulle gladerligen strypa en katt med mina egna händer om det kunde rädda livet på vilket barn som helst i världen. jag ryser bara av tanken på att det finns människor som är så skruvade att de skulle välja sitt djur före någon annans barn eller ännu värre: sitt eget barn. Djur är djur. Trevliga, söta, lojala och älskvärda men för fan någonstans finns ju en gräns.

Jag blir oerhört provocerad av detta. Treåringen kunde vara mitt barn. Jag tänker inte ens skriva ner i ord vad jag skulle göra med den jäveln som lät mitt barn dö till fördel för en kattjävel. Svenskan har inte tillräckligt många mörka ord för att beskriva det.

Kommentarer
Postat av: anna

Min hund betyder mer för mig än en snorig 3-åring i Tyskland, Kina eller Norge. Min hund betyder mer än grannens ungar också för den delen. MEN om jag skulle räddat en av dem hade jag velat tro att jag räddat barnet. Men det betyder inte att jag bryr mig om det.

2008-12-29 @ 12:32:27
Postat av: Anonym

Håller helt med dig, förstår inte hur folk är funtade som väljer ett djur före en människa...

2008-12-29 @ 13:48:00
Postat av: Christer Romson Lande

Jag inbillar mig att folk svarar fel för att de inte vet hur de skulle handla egentligen om de faktiskt kommer i den situationen. Kanske är det bara ett sätt att lugna mig själv...

2008-12-29 @ 14:06:11
Postat av: Emelie

Det är riktigt ruggigt med sådana människor. För mig är det självklart att man räddar barnet oavsett om man vet vem barnet är eller inte.

2008-12-29 @ 14:52:39
URL: http://emelieblomqvist.blogspot.com
Postat av: rut

du är ju helt funtad. man kan fan inte ens tänka sig in i situationen vilken jävla fråga och ställa rent av. varför ställa frågan överhuvud taget om du nu blir så enormt provocerad av den överhuvud taget. men men, du vet väl att det kommer bli stans krig om det så vill man skapa irritation hos folk så kan man...inte svårt allt på familjeliv heller...bara att fråga om negerbollar ska heta negerbollar eller inte....

2008-12-29 @ 16:22:48
Postat av: Beckah

"du är ju helt funtad"



Lilla Rut du verkar inte veta vad ordet betyder ens. Närmsta synonym till "funtad" är "skapt". Du har med andra ord skrivit:



"du är ju helt skapt" :-)



...h dessutom lilla Rut så startade inte jag den tråden på FL som föranledde det här blogginlägget ;-)

2008-12-29 @ 16:30:17
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Eva

Förstå att många är djurvänner= tycker väldigt mkt om djur. och att ens göra en sådan tråd DU måste välja(?), det är ju ganska sjukt, det är ju bara provocerande. Att du här klart förklarar att du lätt skulle kunna strypa en katt, är för mig också väldigt känslokallt, hur kan man ens uttrycka sig så vidrigt? vem säger att man inte älska barn barn bara föratt man inte kan välja mellan ett djur och en människa? Man kan faktiskt älska båda arterna utan att det skulle vara konstigt, mer konstigt att bara älska sin egna art, som människan oftast gör, det är oftast lättare att älska ett djur än en människa (vuxen) då dem inte är i närheten av den grymheten människan gör mot djuren allt lidande, tänk efter lite.

Vem bestämmer värdet på människa/djuret? Ärligt talat skulle jag inte kunna välja ngn tror jag (vet dock inte har inte hamnat i denna situation än som tur är, skulle möjligtvis välja människan, vad vet jag). Jag tycket att allt levande har samma värde, särskillt en oskyldig katt, inte en elak pedofil.

2009-01-09 @ 12:44:48
Postat av: Nathalie

Enligt mig så har djur och människor lika mycket värde. Eller inte enligt mig, det är så. Det som är intressant att se är faktiskt att människor, som faktiskt anser sig som högre stående varelser beter sig precis som djur. Det enda som egentligen skiljer människor och djur åt är människans förmåga att känna empati. Men trots det har vi så lite empati att det inte finns några känslor med i bilden när det kommer till att mörda, äta eller plåga djur som vi gör varje dag enbart för att tillfredställa våra smaklökar.



Jag kan med gott samvete säga att min livskamrat som jag har uppfostrat och levt med i 8 år, skulle vara den jag räddade.

Vi har delat säng varje natt, vi har givit varandra otaliga pussar och älskat varandra sen dagen hon kom in i mitt liv. Vi har varit tillsammans nästan överallt och upplevt dessa 8 åren tillsammans, utforskat alla nya ställen och upplevt att nytt ihop. Den hon är idag är tack vare mig och den jag är idag är tack vare henne.



Om jag tvingades välja mellan henne och någons annans barn så är valet rätt självklart.

Bara för att hon går på alla fyra, inte pratar svenska och har päls betyder inte att hon inte kan betyda lika mycket för mig som dina barn gör för dig. Om dina barn hade varit lika håriga som hund-pojken, varit stumma och handikappade och tvingats gå på alla fyra så hade väl inte du älskat dem mindre?



Bara för att dem ser ut som du, talar ditt språk och kommer från din kropp gör inte dem mer värda än någon annan varelse på denna jord.



Hade jag adopterat en pojke från Afrika (ser inte ut som jag), talar bara afrikanska (talar inte mitt språk) och inte kommer från min kropp gör inte automatiskt att jag älskar den här pojken mindre än om han var mitt egna barn.



Bara för att mina lilla hund-flicka inte talar Svenska betyder inte det att inte vi förstår varandra, och bara för att hon inte ser ut som jag betyder inte att hon är mindre älskvärd.



Den dagen hon går bort kommer jag ha svårt att tänka klart, ens andas. Jag fruktar den dagen. Ingen vill överleva någon dem älskar på det sättet. Så jag hade aldrig räddat ditt barn om det var han/hon som stod där. Självklart hade jag räddat min livskamrat.



Hoppas du får dig en tankeställare.

2009-02-19 @ 01:18:26
Postat av: Beckah

"hoppas du får en tankeställare"



Nä, inte det minsta jag tycker det är galet att välja en hundjävel framför ett barn.

2009-02-19 @ 08:39:57
Postat av: Nathalie

Det är intressant att se en medlem i mensa tänka som vilken svensson som helst. En gåva vi människor har fått är förmågan att tänka ett steg längre, att kunna göra ett medvetet val.



Ett medvetet val och genom att tänka ett steg längre och leva så som det var meningen från början, i harmoni med platsen vi bor på, våra medvarelser och respektera allt levande, har jag höjt mitt intellekt och kan med rättighet kalla mig Människa, om det nu var något speciellt med det. Det är klart att vi har fått gåvor, men vi använder dem på helt fel sätt. Det finns ingen skillnad mellan tex homo sapiens och canis lupus familiaris, om man ser ur värdessynpunkt. Vi delar alla på den här planeten och det bör man respektera, vi är inga gudar som kan styra och ställa som vi vill, även om vi tror det ibland.



Vi beter oss värre än något annat djur på denna planet, vi fungerar mer som ett virus faktiskt, om man läser på lite, och det är ju inte helt rätt, eller hur? Tillslut blir vi våran egen undergång om vi inte börjar tänka ett steg längre och se längre än vår egen bubbla slutar. Då kommer vi att förstöra vårt enda hem, jorden.



Så det är dags att människor som du börjar tänka efter lite och sluta vara så egoistiska, vi måste sluta bete oss som djur och börja bete oss som det vi faktiskt är, Människor.



Och förresten, jag tror knappast att du har valt att leva mycket fattigare än du annars måste och köpa enbart leksaker och kläder till dina barn från second hand bara för att kunna ge dem pengarna till resterande döende barn i tex Afrika. Men du stillar säkert ditt samvete med någon 500-ring som högst om året, precis som alla andra.

2009-02-19 @ 21:21:29


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback